Goldrich meruňka
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 14.5.2022 13:25
Pane Petře utčitě záleží z jakého úhlu je fotka pořízena. Já měl Goldrichů 5 nyní mám už jen jeden, ale v tuto dobu plody nemám tak kulaté jako na vašich fotkách spíš protáhlejší. Cedulky ze školky mám od všech ještě uskladněné. Provedl jsem na všech odrůdách vzhledem k velkému suchu, a protože se zdá, že se bude ještě zhoršova, t dost drastickou probírku plodů. Nemá cenu stromy v tomto nečase ždímat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 14.5.2022 23:22
Tak snad letos budou plody Goldrichu i u nás chutné, když nejen tuto odrůdu tak vydatně zavlažuju. Ani si nedokážete představit to vypětí všech sil při těch téměř mínus sedmičkách v květu, kdy jsem topil, aby plody byly až u země. Aby je i dětská ručka mohla vlastnoručně utrhnout. Já už na broskvonovém semenáči nechci nic, merunky se neosvěčily a broskve sice některé rostly a plodily dobře, ale bez závlahy to bylo špatné. A pak se člověk nazavlažoval a stejně je nakousaly včely...:-(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 15.5.2022 15:29
Každému chutná něco jiného. Mně osobně třeba Pinkcot taky nepřipadne jako top, ale byla u nás před lety v době zrání návštěva z merunkářsko-vinařské oblasti od Lednice. A na chuti Pinkcotu nenašla nic špatného...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|