Farhial
|
|
 |
 |
host - 212.49 (?) 23.9.2020 19:39
Samozřejmě to rychlé odstranění Farhialu jsem myslel spíš kvůli vedlejším meruňkám, aby šarka časem nepřešla na ně. Dobrá, zatím ho nechám být, stejně nic extra od něj neočekávám , je to takový pokus, protože je jasné, že se jedná vyloženě o meruňku z jihu - řecko, tam jim dozrává podle tabulek už v srpnu. Aspoň tady to měknutí naznačuje, že by mohla teoreticky,,dozrát", letos je taky minimálně o 14 dní opožděné zrání, tak se uvidí další rok. MH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 212.49 (?), 23.9.2020 19:39
Samozřejmě to rychlé odstranění Farhialu jsem myslel spíš kvůli vedlejším meruňkám, aby šarka časem nepřešla na ně. Dobrá, zatím ho nechám být, stejně nic extra od něj neočekávám , je to takový pokus, protože je jasné, že se jedná vyloženě o meruňku z jihu - řecko, tam jim dozrává podle tabulek už v srpnu. Aspoň tady to měknutí naznačuje, že by mohla teoreticky,,dozrát", letos je taky minimálně o 14 dní opožděné zrání, tak se uvidí další rok. MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.49 (?), 4.10.2020 18:34
Zřejmě to s tou šarkou u meruněk bude, jak píšete. Dnes přišel na řadu druhý plod Farhialu, po 14 dnech od první ochutnávky. Včerejší vichřice ho nečekaně utrhla, bohužel s ním i rozviklala v trvale podmáčené půdě celý strom, další meruňky i broskve jsou taky rozviklané, jednu 3metrovou nektarinku jsem zrušil, držela už jen na kůlovém kořenu, opěrné kůly byly v trvale rozbahněné zemi k ničemu. Posledních 9dní propršelo, srážky překročily 800mm   , slunce nebylo skoro žádné a druhý plod farhialu je zralý - částečně popraskaný zatáhnul a neuhnil. Pecka silně šarkovitá jako předtím. Dužina už jen lehce křupavá, středně sladká, aromatická, meruňková, dobrá. Farhial to natřel všem Leskorám a VP, které v této letošní mizérii počínaje mrazivým jarem a neustálým mokrem, nepředvedly nic. MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 80.58 (?), 15.4.2022 19:43
Na jaře 2022 stále není vidu ani slechu o meruňce Farhial. Ani v ČR ani v SR jsem nenašel prodejce. Škoda. Podle popisu zajímavá pozdní odrůda.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |