Co vedle Bergeronu

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
26.2.2022 18:06

Goldrichu se nedaří? To je překvapivé. Přitom je to údajně velmi adaptabilní odrůda na prostředí. Ač je Goldrich cizosprašný, úrody bývají vysoké, stejně jako u cizosprašné slivoně Prezident. Oboje můžu povrdit. I když by pan Fiala napsal, že také odrody ako Goldrich a Hargrand v zahraničí už nikoho nezaujmajú, tak co je vlastně lepší? Všechno nebo nic? Myslím tím odrůdy meruněk. U všeho najdete nějaké "mouchy". Informace a fotografie o odrůdě Goldrich najdete ve vlákně s názvem Goldrich meruňka. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 234.145 (?), 25.2.2022 9:39, zobrazeno: 881x
V roce 2019 jsem koupil Bergeron a vedle jsem dal Goldrich. Goldrichu se nedari, Bergeron je obsypany poupaty. Takze bych ted na jare chtel ten Goldrich nahradit. Je Goldrich vedle Bergeronu dobra volba nebo jakou odrudu byste tam dali? Z hlediska opyleni, dozravani, chuti.Dekuji!

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 26.2.2022 18:06

Goldrichu se nedaří? To je překvapivé. Přitom je to údajně velmi adaptabilní odrůda na prostředí. Ač je Goldrich cizosprašný, úrody bývají vysoké, stejně jako u cizosprašné slivoně Prezident. Oboje můžu povrdit. I když by pan Fiala napsal, že také odrody ako Goldrich a Hargrand v zahraničí už nikoho nezaujmajú, tak co je vlastně lepší? Všechno nebo nic? Myslím tím odrůdy meruněk. U všeho najdete nějaké "mouchy". Informace a fotografie o odrůdě Goldrich najdete ve vlákně s názvem Goldrich meruňka. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 8.3.2022 19:05

Já to mám zcela opačně, pane 234.145. Bergeron bez květů, VP něco málo a Orangered také minimum květů Je to důsledek minuloroční nadúrody. Naopak THE GOLDRICH, mohutný to strom má květů dostatek, lépe řečeno nadbytek. Přitom i on měl minulý rok velkou úrodu. Je to prostě pašák, dříč k neutahaní. Navíc, pane 234.145 má velké plody, velmi málo praskající, pevné, minimálně hnijící. Nevýhodou je pouze to, že plody zůstávají dlouho kyselejší a optimální na přímý konzum jsou až ty padající ze stromu. Ovšem dobře vyzrálý Goldrich to není vůbec špatná záležitost. Netrpí chorobami. Po sezazení koruny o podstatnou část, už je zase tam kde byl před dvěma lety. To je pane 234.145 prostě náš osvědčený GOLDRICH meruňka. (název vlákna). smiley

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz