Červené marhulky
|
|
 |
 |
host - 234.6 (?) 18.12.2016 22:02
Máte pravdu pán Petr s tou Leskorou, je to vydarená odroda, odolnejších odrôd marhúl na mráz nie je veľa a preto si treba takéto odrody ceniť.Leskoru tu už chválili mnohí.Odolné na mráz je ešte Kioto ale to už nie je ranná marhula.Do vyšších polôh je odporúčaná Veharda, ale ako je to s jej odolnosťou na mráz neviem.
Pán Petr bol som kedysi mladý ale to už je dávno.
Jano
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 234.78 (?), 15.12.2016 21:20
Možno potrebuje odroda Kioto pán Mikeš inú klímu na pestovanie.Aj o Čačanskej lepotici sa hovorí že má inú chuť tam kde bola vyšlachtená ako v našich polohách. Jano
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 224.68 (?), 16.12.2016 7:42
"Možno potrebuje odroda Kioto pán Mikeš inú klímu na pestovanie"
To je to, co by mě zajímalo, pane Jano - je-li chuťový rozdíl daný podmínkami prostředí nebo je ona "slabá chuť" odrůdovým znakem Kiota, příp. jiných faktorů.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.78 (?), 15.12.2016 21:12
Mám ho jako jedinou meruňku na podnoži GF-677, ovšem broskvoně na této podnoži rostou lépe.
To je zaujímavý poznatok pán Petr. Nemohlo prísť k zámene podnože u vašej meruňky tak ako dochádza niekedy k zámene odrôd? Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.138 (?), 17.12.2016 21:32
Potom by to zámena podnoží nemala byť keď má všetky broskyne a marhule na GF 677.Kedysi som jedol hypermarketový dovozový Pincot. Bol výrazne lepší ako Pincot vypestovaný u nás.Mal výrazne sladkú a aromatickú chuť.Jeho chuť bola naozaj výborná.Možno neprávom odsudzujeme tieto marhule z Escande kvôli ich chuti.Naša klíma im nemusí vyhovovať. Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.6 (?), 18.12.2016 15:53
Leskora je cenená hlavne pre odolnosť na mráz a nenáročnosť na stanovisko.Neviem či sú medzi rannými odrodami marhúl nejaké odolné marhule na mráz okrem Leskory.
Ten Pincot bol z dovozu, myslím že bol z Francúzska. Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.6 (?), 18.12.2016 22:02
Máte pravdu pán Petr s tou Leskorou, je to vydarená odroda, odolnejších odrôd marhúl na mráz nie je veľa a preto si treba takéto odrody ceniť.Leskoru tu už chválili mnohí.Odolné na mráz je ešte Kioto ale to už nie je ranná marhula.Do vyšších polôh je odporúčaná Veharda, ale ako je to s jej odolnosťou na mráz neviem.
Pán Petr bol som kedysi mladý ale to už je dávno.
Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |