Bílá meruňka Šalach Ananasnyj

host - 213.137 (?)
30.7.2023 20:32

Ten Vynoslivij je příbuzný VP, tedy klasické meruňkové chuti jako VP? Mám ho teprve přiroubovaný a ten váš Krasnoscokij se přijal- ten je ale uveden přímo jako klon nebo synonymum maďarské podobně jako Monastyrskyj. Ten Vynoslivij a Bronzovyj jsou jiné chuti odlišné od maďarek/VP, jak se vám to jeví?

Nějakých nepatrných příznaků na listech jsem u něčeho všiml, ale jen přechodně při slabém růstu nebo po mšicích, při běžném růstu jsou listy čisté. Pecky i plody jsou na meruňkách taky čisté. Letos Vanillacot 23 Brix, na tak ranou meruňku bezkonkurenční a chuť vynikající, škoda že většina zmrzla. Forum vloni měla ještě víc %, úplný sirup, delikatesa, ale nezměřil jsem cukernatost, určitě sladší jak Vanilly. MH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 30.7.2023 18:59

Nevím čím to je ale i taková V.P (VP LE 12/2) Bergeron tady v některých letech dokáží 19-20 Brix, Vynoslivyj klidně i 25 Brix.Šarka na listech meruněk se na první pohled lehce přehlédne, jsou tam takové malé bílozelené flíčky.

host - 213.137 (?), 30.7.2023 20:32

Ten Vynoslivij je příbuzný VP, tedy klasické meruňkové chuti jako VP? Mám ho teprve přiroubovaný a ten váš Krasnoscokij se přijal- ten je ale uveden přímo jako klon nebo synonymum maďarské podobně jako Monastyrskyj. Ten Vynoslivij a Bronzovyj jsou jiné chuti odlišné od maďarek/VP, jak se vám to jeví?

Nějakých nepatrných příznaků na listech jsem u něčeho všiml, ale jen přechodně při slabém růstu nebo po mšicích, při běžném růstu jsou listy čisté. Pecky i plody jsou na meruňkách taky čisté. Letos Vanillacot 23 Brix, na tak ranou meruňku bezkonkurenční a chuť vynikající, škoda že většina zmrzla. Forum vloni měla ještě víc %, úplný sirup, delikatesa, ale nezměřil jsem cukernatost, určitě sladší jak Vanilly. MH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 30.7.2023 21:52

A já jsem si bláhově myslel, že jsem si narouboval bílou meruňku, jak je to v názvu vlákna a na úvodní fotce. sad

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz