Bigred, Sweetred
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 184.133 (?), 22.11.2017 8:34, zobrazeno: 4998x
O těchto odrůdách už se tu psalo. Někdo o nich slyšel, ale už před několika lety se u nás sázely. Máte je někdo v zahradě a už jste je ochutnali? Jsou tak rané? To by se jim snad dalo něco odpustit...
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 70.240 (?), 22.11.2017 18:02
U nás v práci se říká už po mnoho let: Nikdy není tak špatně, aby nemohlo býti ještě hůře a platí to stále a pořád i při totálním nedostatku pracovních sil, což je zvláštní. Naopak jsem si vždycky myslel, že horší meruňky než ty s Escande už nejsou, ale to platilo jen do doby, než jsem poznal ještě horší. A to ty dvě italské, co mám. Proto se mi dnes zdají tyto meruňky z Escande docela slušné. A pro hezké vybarvení ovoci ledacos odpustíte. Konkrétně třeba Bigred ve vlákně Big Red měla krásné plody, které nebyly ani tak špatné a dokonce vydržely i jarní mrázy. Možná to byla náhoda.
Big Red
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.9 (?), 24.11.2017 21:20
Naopak jsem si vždycky myslel, že horší meruňky než ty s Escande už nejsou, ale to platilo jen do doby, než jsem poznal ještě horší. A to ty dvě italské, co mám. Proto se mi dnes zdají tyto meruňky z Escande docela slušné.
V roku 2007 som mal možnosť ochutnať plody odrody Pincot dovezené na Slovensko z Francúzska. Tieto plody boli vynikajúcej chuti. Chuť dovezených plodov bola o niekoľko tried lepšia ako chuť plodov Pincotu vypestovaných na hornom Považí. Preto si nemyslím že sú zlé odrody marhúl. To len my ich sadíme do polôh do ktorých nie sú tieto odrody vhodné a potom sme sklamaní ich chuťou a malou odolnosťou na mráz a choroby. Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|