Zdravím. Pána Mareka TT by som sa chcel spýtať, či ten Bergeval kupoval na jeseň v Plantexe a pokiaľ áno, či stromček na adesoto bol vzrastnejší a či mal v poriadku korene, lebo niekto tu písal, že marhule v Plantexe majú silno poškodené korene. Teraz na jar sa dá Bergeval a Bergarouge konečne kúpiť aj cez ich eshop. Jozef BJ
Zdravím. Pána Mareka TT by som sa chcel spýtať, či ten Bergeval kupoval na jeseň v Plantexe a pokiaľ áno, či stromček na adesoto bol vzrastnejší a či mal v poriadku korene, lebo niekto tu písal, že marhule v Plantexe majú silno poškodené korene. Teraz na jar sa dá Bergeval a Bergarouge konečne kúpiť aj cez ich eshop. Jozef BJ
Priamo v Plantexe nie, ale u jedného predajcu, ktorý ho mal z Plantexu. Stromček bol vzrastnejší s už založenou korunkou, korene mal pekne vyvinuté. Nevšimol som si žiadneho nedostatku, preto som ho aj vzal. Uvidíme, či sa ujal.
A zastrihnúť hneď 2-krát. Najskôr korene pri výsadbe a potom na jar spraviť hlboký povýsadbový rez. Kombináciou týchot dvoch činností sa úspešnosť pestovania podstatne zvyšuje.