Bergeval



Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?) 
28.7.2015 17:49, zobrazeno: 76788x

Zdravím, dnes jsem sklidil první, zralé plody odrůdy Bergeval, výborné sladko- kyselé chuti, cukernatost 16Brix.Letos dozrály o tři týdny později než v loňském roce.






  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 157.239 (?), 28.7.2015 18:27

yesjedním slovem-Prdelinkakiss, S.P.,Ch.

      
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 29.7.2015 21:04

Bergeval je možná sexy, pane S.P.,Ch, ale možná bude zajímavější sledovat, jak se povedlo tohle křížení Bergeronu s Orangeredem.smiley Jirka se stromkem této odrůdy předzásobil již dříve, takže může nyní podat referát.smiley

         
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 30.7.2015 19:16

Referát Petře bude, až dozrají bratříčkové a bratranci Bergarouge, Bergeron a Tardicot, ale neumím moc dobře českyblush.

Bergeval
Bergeval


Bergarouge
Bergarouge
Bergeron
Bergeron
Tardicot
Tardicot
            
petrpan - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 216.105 (?), 3.1.2016 10:12
Kdyby byl jeste dodatecne ten referat, budu moc rad. Na jare chci koupit merunku a zatim premyslim o Bergevalu. Uz mame jednu VP.
               
host - 137.210 (?), 3.1.2016 13:06

BERGEVAL, Vám doporučuji, mně víc chutná BERGAROUGE, dobou zrání i chuťově se blíží mé nejoblíbenější odrůdě, BERGERONU.BERGEVAL má blíž k ORANGEREDU.TARDICOT je v podstatě BERGERON cca o 10 dnů později.Všechny tyto odrůdy jsou chuťově vynikající s typickým meruňkovým aromatem a příjemnou kyselinkou, aromatičtější už snad je jen Veselská VESTAR.Pevnost dužiny je velmi dobrá, hodí se na kompotování, sušení,pálení.V-Péčko má konečně nějakou konkurenci.J.Č

                  
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 3.1.2016 18:24

"Uvidíme, řekl slepej". Nadprůměrná úroda Orangeredu přinesla plody malé (ty byly o ničem) a větší, které byly přesně podle davidova komentáře, totiž, že vzbuzovaly dojem mála kyselin a více cukrů. Chuť je to vcelku zajímavá, netradiční, specifická, ale nevím, jestli by mně ten Bergeval vyhovoval posunem od Bergeronu k Orangeredu. U Orangeredu se rozhodně nedá říct (prozatím), že by měl typickou meruňkovou chuť a asi ji mít nikdy nebude, jak to vypadá. Bergarouge by měl být kříženec Bergeronu s Goldrichem, takže tam bych očekával chuť meruňkovější, než u křížení Bergeronu s Orangeredem (Bergeval).

                     
JakubM - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (81) - 199.27 (?), 3.1.2016 20:53
Bergarouge a Bergeval jsou ze stejného křížení, tedy Bergeron x Orangered.
                     
host - 137.210 (?), 11.2.2016 7:09

Nebyl by jsem si tak jistý, prodejci uvádí, nejúspěšnější kříženec odrůd Bergeron x Orangered, ale ten je opsaný z jednoho zdroje a tudíž je u všech prodejců stejný, kdešto šlechtitelé se shodují na křížení Bergeronu s Goldrichem.wink.Jiří Č.

                     
host - 234.135 (?), 10.1.2016 15:58

Takže ORANGERED v chuti nič moc pán Petr? Len sladký ale málo meruňkovej arómy? Ja osobne ho nemám. VESELKA dozrievajúca v dobe kedy aj ORANGERED je vynikajúca na to že je to ranná marhula.

                                                                                                          Jano

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika