A je po meruňkách
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 19.3.2020 22:00
Tsunami kvete tak středně. Ani s těmi nejranějšími, ani s těmi pozdně rozkvétajícími jako je Kioto, VP, Bergeron, Leskora. Nebo-li momentálně kvete, na rozdíl od výše jmenovaných. Nepočítám s žádnou meruňkou už proto, že se nebude jednat jen o jednu mrazivou noc, ale minimálně o tři. Příjemně překvapit by mohly Bergeron, Kioto, Leskora, Frostina.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.49 (?), 19.3.2020 10:47
S těmi stany to je dobrý nápad, akorát se mi do něj vejde 2 letý stromek, u kterého mi na plodech ani nezáleží. 5 letý stromy a starší které by mohly celkem zaplodit by se nevešly ani do dvou stanů. Tak jak jste to myslel?
Kde teda v létě kupujete meruňky když vám umrznou? Mi se doposud meruňky podařilo koupit příležitostně z jižní moravy, když jsem zkoušel přes překupníky, je to všechno nezralé nebo tvrdé, bez chuti, nebo jen transportní zatuchlina, ty z obchodů a od trhovců jsou z dovozu to samé, nedá se to jíst, prostě meruňky určené k prodeji jsou nejedlé, kdyby prodávali kvalitní, nevydržely by přepravu, skladování, hnilo by to. To samé jsou jabka ze super hyper, tento rok úplná chuťová katastrofa. MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.49 (?), 19.3.2020 12:52
Pane Petře, myslím, že na ty celodenní tuhé mrazy nepomůže ani svěcená voda. Koupil jsem taky champion, ale zjišťuju, že bude k ničemu, má předtím dost pršet, sněžit a hned přejít do celodenních silných mrazů jaké tu popravdě nebyli ani v zimě v lednu, postřik na to bude vypláchnutý. Teď jsem byl omrknout stromy, tak meruňkám se otevírají první květy a broskve už rozkvétají taky, u nich jsem očekával aspoň 5 dní spoždění a nakonec kvetou ještě o 2 dny dříve než meruňky. Takže pokud tu pohromu stromy vůbec přežijí a nevymrznou. MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pl31 - (35) - 221.240 (?), 19.3.2020 18:05
U nas na Vychodnom Slonesku od Nedele 3°C cez den a v noci mraz -4°C. Zajtra este 17°C a v Sobotu 9°C, ja len dufam ze sa to vydrzi a marhule nevykvitnu. Uz sa rozbehli aj broskyne aj hrusky, jablone su cca 3-4 dni za hruskami. Ja len verim ze sa to v Sobotu vsetko zastavi klesajucou teplotou a nejak tie 4 dni preckame.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.100 (?), 19.3.2020 20:35
Zdravím, ako ste na tom s kvitnutím u Tsunami? Máte už niekto rozkvitnuté kvety?
|
|
|
|
|
|
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 57.152 (?), 19.3.2020 21:18
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 19.3.2020 22:00
Tsunami kvete tak středně. Ani s těmi nejranějšími, ani s těmi pozdně rozkvétajícími jako je Kioto, VP, Bergeron, Leskora. Nebo-li momentálně kvete, na rozdíl od výše jmenovaných. Nepočítám s žádnou meruňkou už proto, že se nebude jednat jen o jednu mrazivou noc, ale minimálně o tři. Příjemně překvapit by mohly Bergeron, Kioto, Leskora, Frostina.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|