Zahradní traktor + sněhová fréza

host - 180.197 (?)
1.11.2008 7:03

Problém se závažím je následující: Travní sekačky nejsou nijak odpružený, veškeré nárazy jsou přímo přenášeny na převodovku. Proto je nutné udžovat "měkké" gumy.  Převodovka je pak dimenzována na nějakou maximální váhu, která je obvykle dost nízko. Na CubCadetu co mám je to - pokud se nepletu - 281 kg. Což je váha stroje se mnou a rozhodně se nedá přihodit sto kilo. Řešil jsem to nákupem šípových pneu, které na zimu vyměňuji a nemám problém. Řetězy mám, ale zatím jsem je nepoužil. Fakt je, že já nemám freézu ale radlici, ale zase udržuji cca 800m2 komunikace, nic víc.

Nutno poznamenat, že v létě jsem zase rád, že je stroj lehoučký. Umožňuje to sekání repre trávníků i po souvislejších deštích, po kterých by těžší stroj mohl napáchat škodu. V tomto je CC super. Taky s výkonem motoru jsem neměl nikdy problém, a to mám kus pozemku do velmi solidního svahu, tahám s tím dost vozík plný písku, zeminy atp. Co se týká kvality zpracování, ani tam jsem nenarazil na nějaký problém, závada za dva roky používání žádná. Prostě za ty prachy super stroj, jen kdyby měl tu uzávěrku...

Osobně si myslím, že Kubota GR 2100 II je nejlepší vloba a dnes bych výhal mezi CC a Kubotou. Nevím sice, kolik k tomu stojí fréza, ale je to čtyřkolka (tuším, že s uzávěrkou, ale to je nutné ověřit), při tom má pořád rozumnou hmotnost (350 kg). Je všeobecně známo, že Kubota GR 2100 (bez II) měla velké problémy s převodovou, to by mělo být u verze II odstarněno. Samozřejmě je trochu nevýhoda hydraulické spouštění sekačky, což je sice frajeřina, ale podle mne jen zdroh problémů. Naopak vyklápění koše je mechanické, to na CC je elektrické a je to prima, protože na velké udržované trávě těch košů udělám dost.

Moje doporučení je: zjistěte, kolik stojí Kubota GR 2100 II a jestli se nedá sehnat z druhé ruky. Pokud ne, můžete to s CC risknout, ale připravte se na to, že to bude "ještě něco chtít", tzn. buď šípáky, řetězy anebo v nejhorším případě výměnu převodovky... Na léto je ale CC fakt super, za ty peníze dobrá volba. Ještě jsem přemýšlel o Starjetu 102-20 od AGS Jičín, což je stroj, který uzávěrku diferáku má, ale nemám s ním žádné zkušenosti - kvalita motoru, vyhazovací tunel a jeho ucpávání atp. Před nákupem CC jsem ho zvažoval, ale já jsem chtěl třínožovou sekačku (což si teď nejsem jist, zda je taková výhoda) a motor Kohler, na které jsem měl skvělé reference.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 231.219 (?), 31.10.2008 19:49, zobrazeno: 19016x
Zdravím - chtěl bych pořídit do nového baráku s velkým pozemkem - 4Ha - traktor jak pro sečení, tak i pro úklid sněhu. Jsem z Vysočiny, takže požadavek na frézu je důležitý. Máte někdo zkušenosti? Můžete poradit? Zatím jsem se porozhlédl po internetu a k dispozici i s frézou je Husqvarna, Johnsered, Stiga, Cub Cadet - vše s min. výkonem 22 koní. Všechny informace vítám. Díky, chlapi :-)

host - 67.226 (?), 31.10.2008 21:39

Na 4 ha sečení, na sníh, tam bych volil Iseki. Ovšem ta cena...

host - 180.197 (?), 31.10.2008 22:49

Můžu mluvit za CubCadet 1023 (novější verze 1025). Poseče to bez problémů, ale nemá uzávěrku diferáku a je lehoučký, takže v zimně bude klouzat. Sám se to snažím řešit výměnou převodovky za verzi s uzávěrkou, protože v ostatních parametrech je zcela bez připomínek - výkon motoru super, sekačka OK i na mokré trávě.

Moje doporučení je Kubota 2100 II, cena kolem 250.000,- Kč. Je to sice o sto litrů dražší než Cubota, ale půlka toho, co stojí Iseki.

host - 231.219 (?), 31.10.2008 23:20

Tak toho jsem se právě bál, že to bude klouzat. Iseki znám, nechal jsem si udělat nabídku, ještě společně s Kioto - to byl ještě větší nářez - jen fréza 200 litrů, traktor 300 a 100 sekačka. Takže čím težší, tím lepší? - co to řešit závažím?? + řetězy, sama fréza taky nebude nejlehčí. T.

host - 180.197 (?), 1.11.2008 7:03

Problém se závažím je následující: Travní sekačky nejsou nijak odpružený, veškeré nárazy jsou přímo přenášeny na převodovku. Proto je nutné udžovat "měkké" gumy.  Převodovka je pak dimenzována na nějakou maximální váhu, která je obvykle dost nízko. Na CubCadetu co mám je to - pokud se nepletu - 281 kg. Což je váha stroje se mnou a rozhodně se nedá přihodit sto kilo. Řešil jsem to nákupem šípových pneu, které na zimu vyměňuji a nemám problém. Řetězy mám, ale zatím jsem je nepoužil. Fakt je, že já nemám freézu ale radlici, ale zase udržuji cca 800m2 komunikace, nic víc.

Nutno poznamenat, že v létě jsem zase rád, že je stroj lehoučký. Umožňuje to sekání repre trávníků i po souvislejších deštích, po kterých by těžší stroj mohl napáchat škodu. V tomto je CC super. Taky s výkonem motoru jsem neměl nikdy problém, a to mám kus pozemku do velmi solidního svahu, tahám s tím dost vozík plný písku, zeminy atp. Co se týká kvality zpracování, ani tam jsem nenarazil na nějaký problém, závada za dva roky používání žádná. Prostě za ty prachy super stroj, jen kdyby měl tu uzávěrku...

Osobně si myslím, že Kubota GR 2100 II je nejlepší vloba a dnes bych výhal mezi CC a Kubotou. Nevím sice, kolik k tomu stojí fréza, ale je to čtyřkolka (tuším, že s uzávěrkou, ale to je nutné ověřit), při tom má pořád rozumnou hmotnost (350 kg). Je všeobecně známo, že Kubota GR 2100 (bez II) měla velké problémy s převodovou, to by mělo být u verze II odstarněno. Samozřejmě je trochu nevýhoda hydraulické spouštění sekačky, což je sice frajeřina, ale podle mne jen zdroh problémů. Naopak vyklápění koše je mechanické, to na CC je elektrické a je to prima, protože na velké udržované trávě těch košů udělám dost.

Moje doporučení je: zjistěte, kolik stojí Kubota GR 2100 II a jestli se nedá sehnat z druhé ruky. Pokud ne, můžete to s CC risknout, ale připravte se na to, že to bude "ještě něco chtít", tzn. buď šípáky, řetězy anebo v nejhorším případě výměnu převodovky... Na léto je ale CC fakt super, za ty peníze dobrá volba. Ještě jsem přemýšlel o Starjetu 102-20 od AGS Jičín, což je stroj, který uzávěrku diferáku má, ale nemám s ním žádné zkušenosti - kvalita motoru, vyhazovací tunel a jeho ucpávání atp. Před nákupem CC jsem ho zvažoval, ale já jsem chtěl třínožovou sekačku (což si teď nejsem jist, zda je taková výhoda) a motor Kohler, na které jsem měl skvělé reference.

host - 26.58 (?), 2.11.2008 16:42

Neumím si představit, že bych Kubotou GR2100 sekal 4ha pozemek, snad jako hlavní pracovní poměr.A jak řešit odvoz posekané trávy?Na tak velikou plochu je potřeba jiná technika.

host - 26.58 (?), 3.11.2008 17:10

To je škoda, že tu již není ta reklama co tu byla ráno, a já si přesně nepamatuji kolik chtěl za 1 metr posekání, ale bylo to i se sběrem kolem 2 korun za metr.4 ha se rovná 40 000metrů čtverečních x 2 koruny =80 000 kč a při posekání asi 5-6 x za rok =400 000 až 480 000 kč ročně. Nebo jsem to špatně pochopil nebo spočítal? Jestli ano tak se omlouvám.Ale trvám na tom, že bych 4 ha kubotou sekat nechtěl. Standa.

host - 50.4 (?), 4.11.2008 14:34

Když už jste koukal na tu Husqvarnu, měl jste se podívat i na ridery. Také se dají osadit frézou a hlavně mají náhon na všechny čtyři kola (AWD).

M.P.

host - 225.179 (?), 6.11.2008 16:04
Takže vážení - výběr ukončen a po zvážení všech pro a proti jsme vybrali traktor KUBOTA BX 2350. Hlavní výhodou je pohon všech kol a uzávěrka. Cena včetně všech nutných doplňků je do 700 tis. Rozpočet je tedy překročen cca 1,5x, ale zase bude dělat to co má a bez problémů. Možnost rozšíření doplňků je samozřejmě velmi pestré - a taky velmi nákladné :-) T.

host - 67.226 (?), 6.11.2008 16:13

Nemám s ním žádné zkušenosti, jen mě trochu vylekal ten boční výhoz. Tam bych ještě šel po zkušenostech z praxe.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz