Tak som rozhodovanie uzavrel, a nový postrekovač je už doma. Napíšem stručne, podľa čoho som si vyberal, možno to dakomu pomôže pri rozhodovaní.
Najskôr som si vyskúšal spomínaný 5 l ručný a 12 l chrbtový, a rozhodol som sa, že chcem chrbtový. A to najmä kvôli rýchlosti a komfortu pri práci - pri ošetrovaní starších a veľkých stromov som sa nevyhol lezeniu na stromy. V takých podmienkach sa dá pumpovať len ak je postrekovač na chbte. Mal som dilemu, či nebude zostávať priveľký objem zvyškovej postrekovej látky. To som si overil u známeho, kde som zvyšok po vystriekaní odmeral - v nádobe ostalo menej ako deci. To ma presvedčilo, takže ďalej som pozeral už len chrbtový, a s čo najmenším objemom. Najskôr som sa pozrel na Solo, ale cena za 12 l bola 98 Euro, čo sa mi zdalo priveľa, tak som hľadal ďalej. Nakoniec rozhodla kombinácia dobrá cena, schopnosť vystriekať kvapalinu takmer bez zbytku, a odporúčanie známeho, ktorý má cca 70 á záhradu, a je spokojný so svojim postrekovačom.
Vybral som si Rosy 12 z rady GDM Professional od firmy DiMartino. Je to ten najmenší chrbtový postrekovač, ktorý som našiel, na moju výmeru (7 á) väčší nepotrebujem. Našiel som priameho dovozcu, cena v jeho maloobchodnej predajni bola 31 euro. Zaujímavé je, že firma DiMartino vyrába pod viacerými značkami, produkty sa líšia len v detailoch - napr. farba, a v príslušenstve, ktoré je v cene. Pre informáciu, cena tohto postrekovača v Mountfielde je 58 Euro.
Takže teraz čakám už len na vhodné počasie, aby som mohol postriekať proti chrastavitostí jabloní. A možno je už aj neskoro...
Peter