Zahradní postřikovač

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 244.4 (?)
14.5.2010 11:43

DiMartino není vyloženě špatný, mám 5litrový (Lady? nebo Mary?) od r. 2000.  Potvrzuji, namíchaný postřik využiji "do mrtě", hadička poskřikovače je vyvedená pár mm pod dno.

Další výhodou je cena náhradních dílů (podstatně levnější nežli u Sola), nevýhoda (aspoň v Čechách) jejich špatná dostupnost. Loni nebo předloni jsem kupoval náhr. těsnění + ventil, po 2 nebo třech týdnech jsem objednávku urgoval a bavil se s prodejcem - ten hrozně nadával a říkal, že s DiMartinem končí právě kvůli dlouhým dodacím lhůtám.

P.S. Doporučoval bych Vám si hned přikoupit ten ventil - suspenzemi (což je většina starších fungicidů) ho časem vydřete a přestane těsnit (mně se to stalo po 8 sezonách).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 19.114 (?), 21.4.2010 10:40, zobrazeno: 21672x

Zdravím. Chystám se pořídit zahradní postřikovač. Máte někdo nějaké konkrétní zkušenosti a typy prosím? Jedná se mi asi o ručí cca 5 l na posřik trávy a několika stromů a okolo domu. Díval jsem se zběžně na web... zaujal mě killaspray 5l... ale jsou i další: Gardena, Solo, Hecht... Díky Radek

host - 83.232 (?), 21.4.2010 11:38

Po několika noname postřikovačích z superhyper jsem si po poradě zajel do Jesenice do SOLO a mám postupně;  zádový 12, přes rameno 6 a do ruky 2 litrové postřikovače - naprostá spokojenost, cena je samozřejmě vyšší, ale jako v mnoha věcech už i u nás platí, že dražší věci jsou kvalitní a vyjdou nakonec levněji než laciné z ObiBau.

Pavel

lubos25 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 48.252 (?), 21.4.2010 17:10

solo v tomhle ja asi fakt lepší než třeba hecht...

PeterNR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (306) - 40.39 (?), 21.4.2010 21:29

Práve si vyberám nový postrekovač do malej záhrady (3,5 á). Kamarát mi odporúčal 5 l Stillu alebo 12 l Olympiu z Mountfieldu, neviem presne kto je výrobca. Ešte som sa nerozhodol, možno mi pomôžu rady skúsenejších v tejto diskusii.

Peter

PeterNR - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (306) - 206.136 (?), 14.5.2010 11:23

Tak som rozhodovanie uzavrel, a nový postrekovač je už doma. Napíšem stručne, podľa čoho som si vyberal, možno to dakomu pomôže pri rozhodovaní.

Najskôr som si vyskúšal spomínaný 5 l ručný a 12 l chrbtový, a rozhodol som sa, že chcem chrbtový. A to najmä kvôli rýchlosti a komfortu pri práci - pri ošetrovaní starších a veľkých stromov som sa nevyhol lezeniu na stromy. V takých podmienkach sa dá pumpovať len ak je postrekovač na chbte. Mal som dilemu, či nebude zostávať priveľký objem zvyškovej postrekovej látky. To som si overil u známeho, kde som zvyšok po vystriekaní odmeral - v nádobe ostalo menej ako deci. To ma presvedčilo, takže ďalej som pozeral už len chrbtový, a s čo najmenším objemom. Najskôr som sa pozrel na Solo, ale cena za 12 l bola 98 Euro, čo sa mi zdalo priveľa, tak som hľadal ďalej. Nakoniec rozhodla kombinácia dobrá cena, schopnosť vystriekať kvapalinu takmer bez zbytku, a odporúčanie známeho, ktorý má cca 70 á záhradu, a je spokojný so svojim postrekovačom.

Vybral som si Rosy 12 z rady GDM Professional od firmy DiMartino. Je to ten najmenší chrbtový postrekovač, ktorý som našiel, na moju výmeru (7 á) väčší nepotrebujem. Našiel som priameho dovozcu, cena v jeho maloobchodnej predajni bola 31 euro. Zaujímavé je, že firma DiMartino vyrába pod viacerými značkami, produkty sa líšia len v detailoch - napr. farba, a v príslušenstve, ktoré je v cene. Pre informáciu, cena tohto postrekovača v Mountfielde je 58 Euro.

Takže teraz čakám už len na vhodné počasie, aby som mohol postriekať proti chrastavitostí jabloní. A možno je už aj neskoro...

Peter

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 244.4 (?), 14.5.2010 11:43

DiMartino není vyloženě špatný, mám 5litrový (Lady? nebo Mary?) od r. 2000.  Potvrzuji, namíchaný postřik využiji "do mrtě", hadička poskřikovače je vyvedená pár mm pod dno.

Další výhodou je cena náhradních dílů (podstatně levnější nežli u Sola), nevýhoda (aspoň v Čechách) jejich špatná dostupnost. Loni nebo předloni jsem kupoval náhr. těsnění + ventil, po 2 nebo třech týdnech jsem objednávku urgoval a bavil se s prodejcem - ten hrozně nadával a říkal, že s DiMartinem končí právě kvůli dlouhým dodacím lhůtám.

P.S. Doporučoval bych Vám si hned přikoupit ten ventil - suspenzemi (což je většina starších fungicidů) ho časem vydřete a přestane těsnit (mně se to stalo po 8 sezonách).

host - 241.33 (?), 21.5.2010 4:22

Já jsem tento rok zakoupil hecht 408 a zatím naprostá spokojenost. Cena 299,- je asi nejnižší co existuje a kupodivu za tu cenu to funguje. Možná koupím Tlakový zádový postřikovač HECHT 416, ale až časem :)

host - 198.242 (?), 21.5.2010 11:17

Koupil jsem si zádový Echo MS-4 a naprostá spokojenost, Perfektně drží na zádech v prodejně mi dali i meziřádkový aplikátor na herbicidy a ten Hecht nemá

host - 3.215 (?), 30.9.2011 9:16

Já jsem si koupil u gronychu postřikovač a jsem s ním spokojen. Předtím jsem měl od Mountfieldu a nebyl až tak dokonalý. :-) Ale každý je spokojen s něčím jiným.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz