|
Choroba na rajčetech, 30.6.2010 Mirku, mám na vás dotaz. Jaký je rozdíl mezi odrudou VILMA a VENUS? Mám nasazené obojí, ale nedokážu je od sebe rozeznat. |
 |
Zakořeňování zálistků rajčat, 28.6.2010 Jsou to elektroinstalační pevné trubky průměr 16, délka 3.metry bílá nebo šedá. Ta 16 se dá dobře tvarovat a je vcelku i pevná, větší průměry od výrobce již takto nenatvaruji. Označení je 1516 E KA výrobce KOPOS cena kolem 10,-kč/m |
 |
|
 |
Zakořeňování zálistků rajčat, 27.6.2010  Taktéž s tím tento rok laboruji. Vysadil jsem v půlce února, ted mi nahazují 5.patro. Sazenice vypěstované ze zálistků mi hážou druhé patro květenství. Na prvním jsou již plůdky. |
 |
Asi tykev má to 40 kg. Ví někdo co to je?, 27.6.2010 Můžete ji prosím vyfotit, jak je na tom velikostně v reálu na záhonku? Chtěl bych ji zkusit příští rok pěstovat na střeše. |
 |
Papriky - krabatění listů, 24.6.2010 Ano, přesně tak. Mšice se zalepí a udusí. Cena mýdla + vody... odhadem 1,- až 2,- kč :) |
 |
Papriky - krabatění listů, 22.6.2010 Já jsem ted mordoval mšice. Zředil jsem mýdlo v poměru 1lžíce na 2-2,5l vody. Stříkal jsem to třikrát po sobě a můžu konstatovat, že to funguje. Přes 90 % chcíplo! |
 |
Papriky - krabatění listů, 22.6.2010 Co může u paprik zapříčin černání listů? Co mám pod folii jsou v pohodě, ale na okraji, kde již nepřesahuje jsou na paprikách zčernalé lístky, takové zeleno šedo černo žilkaté. Zkusím to nafotit. |
 |
Úroda, 19.6.2010 Mirku nezoufejte, u vás by se dala tento rok pěstovat rýže |
 |
Asi tykev má to 40 kg. Ví někdo co to je?, 14.6.2010 Jaký je termín sadby a sklizně? Dá se to stihnout ještě ted v červnu? |
 |
Nejchutnější rajčata, 14.6.2010 Spíš bych je nechal zaležet. Nevím jestli jsou vhodná pro přímou konzumaci.
PS: dal bych jim tak 7 až 10 dní doma na misce. |
 |
|
 |
Úroda, 11.6.2010  Koncem května jsem zasadil pár fazochů BONSET F1 a jak to tak vypadá, rostlinky jsou velmi vitální. Tento týden jsem je dal na střechu spolu s paprikama, přihodil k nim nějakou tu VILMU. Snažím se uspíšit kvetení. |
 |
Úroda, 8.6.2010 Jestli mají rajčata uhnilé kořeny zkusil bych je odštípnout a dál rostlinku do vody zakořenit. Po týdnu se začnou oběvovat nové kořeny. Dělal jse tímto způsobem z fazochů sazeničky a musím zaklepat skvěle to funguje. Ujmulo se 100 procent. |
 |
Rajče tyčkové stupické polní ranné, 8.6.2010 Taky jsem je nechal oba. Čím dřív oba dva vykvetou, tím dřív budo plody. Kořeny mám hodně hluboko, živin bude dost. Oteplilo se a jde to poznat, rostlinky jedou o sto šest. Nahoře je suchá vyprahlá půda a dole je spodní vody dost. Snad to... celý příspěvek > |
 |
Paprika - deformacia listov, 5.6.2010 Mšice jsem uspěšně ostříkal vodou a je klid. Nemají rády sluníčko |
 |
Jak hnojit na balkoně?, 5.6.2010 Patrně budete muset přihnojovat po dobu tvorby plodů. Já tento rok zkusím kopřivový zákvas, někde se tu o něm psalo v diskuzi. Můžete si taky koupit granulovany kravsky hnuj, což bude pro vás jednoduší. |
 |