Výběr vysavače na listí
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Michal Pokorný - (15) - 180.197 (?), 23.10.2010 7:05, zobrazeno: 35532x
Máte prosím tipy (případně rady, na co si dát pozor) na rozumný vysavač na listí? Mám zahradu 5000m2, cca patnáct velkých stromů, která ale sousedí s neudržovaným lesem. Houbové choroby u nás řádí, tak bych rád začal listí důsledně odstraňovat a kompostovat.
Samozřejmě uvažuji pouze o benzínových. Docela se mi líbí Partner TORNADO GBV 345, prý má kovový drtící mechanismus, což považuji za nutnost, výkon 0,7kW, což nevím, zda je dostatečné a taky nevím, zda ta váha 5kg je v relaci. Jinak jsem smířen s tím, že to bude stát kolem 4-5 tisíc.
Děkuji všem za tipy a rady!
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 155.12 (?), 23.10.2010 8:11
Na listí jsou super švédské hrábě. Mirek
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 23.10.2010 15:57
Každý musí vycházet ze svých podmínek, t.j.velikost plochy, množství listí, udržované plochy trávníku či ozdobných valounů.Tam se foukač rozhodně vyplatí.Sám používám široké hrábě , o el. vysavači/foukači alespoň 1500 W uvažuji.Jiné podmínky ale budou u ploch v sadu 50arů. AB
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.179 (?), 23.10.2010 21:51
U vysavače to asi není o výkonu. Měl jsem elektrický 2,4 kW, nyní mám motorový o výkonu 0,84 kW a vysává mnohem lépe a rychleji, než elektrický a daleko lépe přitom drtí. Ikdyž přidržím hubici v hromadě listí, tak se nezadusí. Dokonce má mnohem méně vibrací. Možná je to ocelovými drtícími noži, protože u elektrického byla jen sekací vrtule, která se vlhkým listím nebo velkým množstvím listí ucpala a výkon nebyl nic platný. Motorový má asi daleko víc otáček.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Michal Pokorný - (15) - 180.197 (?), 24.10.2010 5:17
A lze s tím vysávat listí z pod keřů? Třeba vysát listí kolem opravdu velkých sadových růží? A co máte za značku/cenovou relaci?
Já jsem o elektrickém ani neuvažoval, prošel jsem půjčovny v okolí a tam bohužel mají _jen_ elektrické. To asi na zkoušení z důvodu rozhodnutí o nákupu asi nemá cenu. Teda, řekl bych.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |