Výběr kvalitní sekačky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Jakubmatty - (7), 6.3.2007 14:06
Zdravím ,
prosím Vás mohl by mě někdo podat podrobnější informace ohledně sekaček značky IBEA?.
Děkuji
Jakub
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 233.122 (?), 29.3.2007 10:16
Děkuji za všechny rady, jsem zakladatelem této diskuse. Zakoupil jsem v eshopu Zelená zahrada sekačku:
HQ 152S BBC
Oslovil jsem několik prodejců z celé ČR, který zároveň mají servis sekaček, obecně si cením všech kdo odpověděli, z těchto nejvýhodnější nabídku poslal pan Křapáček z HQ Průhonice, bohužel sekačku neměl skladem.
Nechci vychvalovat webshop, jediné co mě překvapilo, byla vyšší cena dopravy zboží (obv. je zahrnuta v ceně již od 5t.Kč u jiného zboží) , ale sekačku jsem měl doma do 2 dnů od objednání, po sestavení (pouze kompletace rukojeti, koče atd..., dolití oleje, paliva) chytla na první "škub" Vše funguje jak má, samozřejmě máme záruční list od HQ (modrý) atd...
Výsledek: 100% spokojenost.
Jako nejhorší byla reakce prodejce HQ z Berouna - asi nemá konkurenci :)
Později se ozvu po nějaké větší zátěži sekačky.
S pozdravem
Milan Votava
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.239 (?), 31.3.2007 19:27
Dobrý den, vezměte si záruční list od Husqvarny a dojděte si do prvního autorizovaného servisu. Velmi brzy zjistíte, že Vám sekačku nikde v záruce neopraví. Případně se spojte přímo s Husqvarna Česko s.r.o. a už nebudete tvrdit jak výhodná koupě to byla :-)) HQ bude jistě zajímat záruční list. Pokud se podíváte na kód nahoře na záručním listu v pravo, tak z něho Vám u Husqvarny řeknou co jste si to vlastně koupil. Tipuji to na něco zcela jiného než sekačku :)) V případě poruchy v záruce budete vždy muset poslat do zz. Pokud nedej bože zz zanikne nebo ji některá z dotčených firem zlikliduje, máte prostě smůlu :-). Opravy Vám autorizované servisy provedou pouze pokud je uhradíte. Měl jsem stejný problém. S pozdravem Pavel
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 36.55 (?), 1.4.2007 22:09
mate pravdu v jednom a to ve veci poslani pripadne reklamace primo zz. pokud prodejce, u ktereho jste zbozi zakoupil zanikne, tak smulu nemate, nebot je prodejce povinnen urcit sveho nastupce, ktery tyto pripady resi. ale o to nejde. vsude se tady vsichni ohaneji tim, ze nakup u tohoto prodejce je vicemene kardinalni chyba apod. nemyslim si to z jedineho duvodu: kazdy, nebo vetsina spotrebitelu hleda levnejsi variantu totozneho (nebo velmi podobneho zbozi) a v tomto pripade se jedna o STEJNE zbozi, pouze s tim rozdilem, ze pripadnou reklamaci (2 leta zarucni doba) je nutno provest primo u prodejce a nikoliv v dealerske siti (takze ano, nejedna se o totozne zbozi, nebot pohodli reklamace nejblize bydlisti v tomto pripade odpada). samozrejme, ze pokud nekdo je ochoten podstoupit "riziko" pripadne zarucni opravy v teto dobe tak proc ne. jinak po uplynuti teto standardni zarucni doby, nebo v jejim prubehu jine nez zarucni opravy vam tuto sekacku samorejme opravi jakykoliv dealer.. takze bych tady nestrasil zarucnimi opravami, nebot v pripade teto sekacky je podil techto oprav skutecne maly... nerikam u levnych vyrobku, ale u vyrobku ktery v oficialni siti stoji 23.490,- (pravda, v soucasne chvili zlevnena na 21.990) predpokladam, ze se nejedna primo o sunt.
sam osobne nejsem proti teto levnejsi variante, nebot mi jaksi neni jasny duvod, proc by stejny vyrobek mel byt v pohode dostupny v rakousku za necelych 700 (659) euro a u nas o poznani vice..
p.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 190.130 (?), 6.4.2007 12:27
Podle mých informací na některé výrobky ze zz nechtějí dělat autorizované servisy opravy ani za peníze. Problém je v tom, že prodávaný výrobek není schodný s výrobky co prodávají autorizovaní distributoři. Dokonce jsem viděl perfektní falzifikát záručního listu bohužel to už je pro zz problém, protože je to jasné podvádění a jasně doložitelné. Pozn. nejsem prodejce jen Vám tu nastiňuji zážitky mých známých.
Přeji příjemný den
Pavel
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.34 (?), 19.7.2007 14:37
Mám dojem, že pan P je nějak spojen se ZZ. Podle svých zkušeností můžu spíš potvrdit slova p. Pavla, viz moje reakce výše pod odkazem na web Zelené zahrady. Pokud tu sekačku chcete za 700 euro, tak si pro ni budete muset do Reichu dojet. Když to koupíte u černého dovozce, tak na to ve finále dojedete Vy.
S pozdravem Martin
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 25.59 (?), 6.8.2007 16:49
ach jo. ja nevim co vam porad vadi?? nemam se zelenou zahradou cokoliv spolecneho, ale par veci jsem tam nakoupil.. a jsem s temito vyrobky MAXIMALNE spokojen - sv152 bbc, fiskars naradi apod. zaruka na fiskarse je standardni jako na www.fiskars-online.cz, tak nevim, o co jde. a co se tyce sekacky, tak kazdy tyden seceme (dokonce i manzelka) pozemek o vymere cca 2000m. ze jsou u standardnich autorizovanych prodejcu fixni ceny holt neni muj problem. ano, usetril jsem na nakupni cene par tis kc s rizikem, ze v prvnich 2 letech se sekacce nesmi stat zarucni oprava. sekacka vypada normalne, neni z plastu nebo z papiru, jak se tady snazi spousta lidi presvedcovat. a co se tyce fiskars naradi (ryce take nejsou z papiru a dokonce í funguji), na sekere neni napsano 'made in china' jak se take dalo nekde docist. ale v poradku, pokud mate s cimkoliv problem, ja vam ho neberu. kdyz uz jsme u toho, sekacku jsem si prijel vyzvednout osobne, takze jsem ji videl jeste predtim, nez jsem ji zakoupil a vypadala (a stale vypada) normalne. ostatni naradi prislo postupne postou a take bez problemu. ale samozrejme je mozne, ze vase zkusenost je jina, ja vam ji neberu. jenom se prosim vas za kazdou cenu nesnazte tvrdit, ze ZZ je uplne mimo misu, ze jsou to podvodnici apod... ale v poradku, az mi reknete o prodejci, ktery nabizi stejne zbozi za nizsi cenu (a to nemam na mysli rady 100kc), rad se presvedcim o kvalite nekoho jineho. zatim ale si stojim za svymi zkusenostmi. treba jsem mel stesti, ale to me nezajima. zajima me, ze dane zbozi funguje tak jak ma.. pekny den. p. (prema cech)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 25.59 (?), 6.8.2007 19:19
ted to teprve poradne vidim. aha, tak 'spojen'. hmmm, kdyz myslite. nebudu vas presvedcovat. kazdopadne kdyz uz jsme u toho, tak copypasteovani stejnych prispevku (kupodivu negativnich) do ruznych diskusi urcite nedelam. pekny den p.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.1 (?), 20.7.2007 18:28
Pokud sekačku s pojezdem, tak plynulým, pokud kloudný motor, tak HONDA nebo KAWASAKI, pokud co nejširší požití tak mě vychází HQ R 152SV, které jsem byl majitelem. Velká kola - 23cm, motor honda, plynulý pojezd - nízká spotřeba, vyšší krouťák, 2 ložiska v kole atd. Vyhnout se motoru tecumseh, plastu na skeletu, menšímu záběru než 52 cm, jednotlivým rychlostem (jen nekomfortní, jinak lepší než nic) a záběru kol na předek. Vyměnil jsem ji za traktor, protože lepší sekačka nebyla, a kdyby jo, tak se stejně za ní muselo chodit a může mít doporučení metrový jaký chce.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.39 (?), 14.8.2007 12:22
Add záběr sekačky. Taky jsem nechtěl malý záběr. Na 25x25 m bych záběrem 53cm oproti 46 ušetřil 7 jízd. To vypadá dobře. Jenže to s 53kou časově dělá úsporu 3 minuty z celkových 23 minut sekačkou 46 cm (pojezd jede cca 1m/s). Najednou se mi ten rozdíl nezdá tak podstatný. A to i když přidám další 2 min na těch více otoček na krajích. S menší sekačkou se lépe manipuluje. Ta 53-ka je totiž o dost delší. Zahradník mi sdělilněco ve smyslu že sečení je hlavně o ostří nože a sběr o výkonu motoru. Takže na těch svých 650 m2 trávy pro řádění dětí si s klidnou dušičkou koupím 46 plus minus 2 cm. Určitě tím ušetřím několik tisíc aniž bych ztratil podstatně více času. Nakonec bych doporučil před koupí jakékoliv sekačky zvážit, zda ji fakt potřebuji. Luba
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|