Vozík

host - 7.56 (?)
5.9.2009 14:16

Co se týče plachty.

Já mám vozík s plastovým víkem ale nemá to jen výhody.  Plastové víko je pevné a někdy opravdu omezuje.

Co se týče oje do V. Není problém při couvání?

Vysoká plachta ano ale není velký aerodynamický odpor při dlouhých cestách po dálnici ve 100 km/h se to hodně projeví?

Proto bych chtěl středně vysokou plachtu ovšem byl bych rád kdyby někdo vyráběl dopředu odklopnou konstrukci. Nevím kdo to dělá, tak jestli někoho neznáte a máte dobrou zkušenost?

HQ257

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 176.71 (?), 3.9.2009 15:34, zobrazeno: 15932x

Dobrý den, omlouvám se, že toto téma není to pravé ořechové do této rubriky, ale potřebuji poradit.Rozhodl jsem se pořídit nový vozík za auto, ale nevím pro jakou značku se rozhodnout- jestli Pongratz nebo Agados.Může mě někdo poradit? Na co si dávat pozor?Jaký je rozdíl mezi těmito značkami co se týče konstrukce a uložení nápravy.Díky za všechny reakce.

host - 24.183 (?), 4.9.2009 21:39

Já mám výborné zkušenosti se Sacherem. Preferuji překližku před plechem a i z pevnostního hlediska se mi zdá Sacher dost dobře dimenzovaný.

host - 156.189 (?), 4.9.2009 22:08

taky vlastníme sacher klasika do 750kg, ložná plocha je 215x122, nosnost 600kg, uveze i 1200kg, zase s mírou, náprava je klasika neodpružená knot, drobek víc hopsá, absence tlumičů či per, pro výrobce je to asik pohodlnější, stál před pár lety cca 20t.czk s plachtou

host - 156.189 (?), 4.9.2009 22:09

jinak jsme pro překližku, plechovky se mě nezdaj tak pevný, blatníky po zkušenostech, radši připlatit za plechový

host - 7.56 (?), 5.9.2009 10:06

Mám Agados NP3, plechový a je to pevné dostatečně. Rok výroby 1998. Vozím s tím písek a dřevo z lesa bez problémů.

Třeba si uvědomit že když vezu písek nebo štěrk tak nemohu to přebouchat. Ložná plocha 111x207 k tomu svádí ale bacha. 2 tuny na metr kubický znamená 20-25 centimetrů výška a máte plný vozík

Se dřevem je to podobné. Ukládat tak aby se to neopíralo o plech, dobré je to spáskovat ale to je třeba stejně i když máte překližku. Naložíte 0,5 až 0,75 kubíku dřeva.

Dál si třeba uvědomit že když máte nosnost 750 kg nebrzděný přívěs, tak stejně byste neměli tolik nakládat pokud máte normální auto. Koukněte se do techničáku kolik můžete tahat a odečtěte od toho 150 kg přívěs. Pravda, moc se to nekontroluje ale plně naložený přívěs má jiné jízdní vlastnosti, které si nejčastěji uvědomíte až potřebujete rychle zašlajfovat. Nejhorší kombinace je prázdné auto a přetížený přívěs.

Taky vozit dlouhé klády chce své. Několikrát jsem viděl takovou soupravu v příkopě. Dlouhé klády přes zadní čelo nadzvedlo zadní nápravu auta nejčastěji Favorit nebo něco na ten způsob. Souprava se tak stává neovladatelná.

HQ257

ferum - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (56) - 123.141 (?), 5.9.2009 13:57
Jezdím s vozíkem poměrně často doma i v práci. Vystřídal jsem tři typy, ale každý má nějaké nedostatky. Záleží, jak často ho budete využívat a co budete vozit. Doporučuji ložnou plochu minimálně 110x207cm (většina desek, plechů... má rozměr 100x200cm). Pro převoz delších rozměrů je velkou výhodou sklopné i přední čelo. Rozhodně doporučuji oj do V. Poznáte to na stabilitě při převážení těžších nákladů. Pro těžší náklady je dobré, aby byl vozík bržděný, zvláště pokud ho táhnete za menším autem do 1500 kg. Výhodou je max. povolená rychlost 100km - poznáte to na pokutách. Těžko budete dodržovat s prázdným vozíkem na dálnici 80 km/hod. Někteří výrobci Vám dají na výběr rozměr kol. To se hodí, při defektu, použijete rezervu z auta. Pokud chcete vozík s plachtou, rozhodně kupte s vysokou konstrukcí. Z praxe vím, že jedu buď bez plachty, nebo potřebuji plachtu vysokou. Snad jsem Vám trochu pomohl, i když jsem Vám žádnou značku nedoporučil.

host - 7.56 (?), 5.9.2009 14:16

Co se týče plachty.

Já mám vozík s plastovým víkem ale nemá to jen výhody.  Plastové víko je pevné a někdy opravdu omezuje.

Co se týče oje do V. Není problém při couvání?

Vysoká plachta ano ale není velký aerodynamický odpor při dlouhých cestách po dálnici ve 100 km/h se to hodně projeví?

Proto bych chtěl středně vysokou plachtu ovšem byl bych rád kdyby někdo vyráběl dopředu odklopnou konstrukci. Nevím kdo to dělá, tak jestli někoho neznáte a máte dobrou zkušenost?

HQ257

host - 176.71 (?), 5.9.2009 17:37

Dík za všechny rady, stal jsem se majitelem vozíku Pongratz 230/12U.Zatím jsem ještě neměl možnost ho vyzkoušet v praxi- s nákladem, ale myslím že jsem snad chybu neudělal s jeho koupí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz