Vertikutátor - kdo poradí

host - 4.243 (?) 
17.1.2007 13:18
Já debil nedočetl do konce. S poslední větou souhlasím do puntíku. Taky se přiznám že BRILL není zrovna to, co bych si koupil. Nic od nich nemám, tudiž ani špatné skušenosti, ale nelíbí se mi.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 234.186 (?), 30.1.2007 16:34
Nechci se nijak zastávat prodejní sítě Mountfield, ale vertikutároty, které nabízí, tak nevyrábí, ale pouze prodává a jedná se o produkty německé firmy Wolf - Garten a patří spíše k těm lepším. Je také zajímavé, značky, které se obecně považují za kvalitní a kvalitní určitě jsou, spadají do koncernu Global Garden Products, který pochází z Itálie a například většina sekaček, které MOuntfield prodává, pochází právě z tohoto koncernu, který vlastní značky Stiga, Castel Garnen, nebo Mountfield (anglický výrobce techniky).

host - 120.110 (?), 30.1.2007 16:01
Měl jsem podobné myšlenky (koupit vertikulátor), ale zjistil jsem, že je levnější si ho půjčit, což je dnes možné skoro v každém obchodě se zahradní technikou. Odborníci se budou asi zlobit ale, když se tráva sbírá a jenom občas mlučuje (když je opravdu sucho) tak to stačí jednou za dva roky i déle - toť moje zkušenost… Úplně perfektní trávník (4000 m) nemám na nějakou pampelišku nehledím…:-)

host - 11.99 (?), 30.1.2007 16:40
A to je právě ono. Kdo chce a zakládá si na kvalitě trávníku, tak vertikutace dvakrát do roka je minimum. Bohužel nikdo neuvedl v jaké kvalitě trávník má a v jaké kvalitě ho chce udržovat. Tomu, komu v trávníku nevadí pampelišky, jitrocele a jiné plevele, bohatě postačí jarní vertikutace i vypůjčeným stojem a z ekonom. hlediska si myslím, že se nevyplatí kupovat vertikutátor. Ten, kdo má kvalitní trávník má většinou i někoho, kdo se mu o něj průběžně celý rok stará(hnojení, vertikutace,chemie a tp.).Věřte, pěstovat kvalitní trávník je dosti nákladná činnost.

host - 234.186 (?), 30.1.2007 16:42
Souhlasím s tímto názorem, i když je pravdou, že pokud chceme dosáhnout perfektního trávníku, tak je třeba provádět daleko více úkonů, než jen pravidelně sekat, ale na druhou stranu k domku na vesnici, nebo k chalupě spíše patří trávník s bohatým zastoupením bylin a jak již psal autor výše, nějaká ta pampeliška nevadí, vzláště když máte trávníku v tísících metrech čtverečních. To jsou jiné a užitečnější činnosti, že vytrhávat sedmikrásku a pampelišku, například věnovat čas pěstování brambor a jiné zeleniny
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz