Vertikutátor - kdo poradí

host - 72.102 (?) 
14.1.2007 10:07, zobrazeno: 19950x
Zdravím ,jaký vertikutátor by jste mi poradili koupit?cenu kolem 8.tisíc
na zahadu o rozloze 2000m.díky za radu.
P.S.:počítám že za tyhle peníze asi benzínový nepořídím...?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 11.99 (?), 14.1.2007 14:43
Myslím si, že by jste mněl přehodnotit invevestice a na elektro při Vaší rozloze zapomenout. Jinak levné vertikutátory na 2000 m utavíte jak nic. Nezapomeňte že vertikutace se provádí podél a napříč a to dvakrát do roka tzn, že je vždy potřeba vertikutace vlastně na 4000 m, což je bez stovky půl hektaru.

host - 72.102 (?), 14.1.2007 20:26
Díky, beru na vědomí. A jaký tedy benzínový, jsem neznalec. Taky jsem netušil, že se to ošetřuje do kříže (což ale zní logicky). Takže následující postup:

1.posekat sekačkou
2.ošetřit vertikutátorem
3.rozházet hnojivo(ledek)

Je to tak správně? Děkuji

host - 70.254 (?), 14.1.2007 21:34
U sekačky sekat jednou tak a potom napříč by bylo nejen nelogické, ale i zbytečné, protože byste pak jezdil již po posekané ploše, kdežto vertikutace (prořezávání) trávníku je něco jiného. Do kříže se to provádí proto, aby se odstranilo co nejvíc plsti (odumřelých zbytků, které se usazují v trávníku).

Budete se divit kolik toho je ač to na první pohled tak vypadat nemusí. Navíc se vertikutací omezí nebo zničí některé plevele. Např. když nože vertikutátoru zasáhnou srdíčko pampelišky, vlastně ji tím zničí, protože ona pak nebude mít z čeho dále růst. Vertikutace se provádí na jaře, když je trávník v plném růstu a pak v pozdním létě.

Plocha by správně měla být napřed posekaná, pak ošetřit vertikutátorem, můžete samozřejmě rozhodit i hnojivo, případně aplikovat prostředky proti plevelům nebo dosít holá místa stejnorodou travní směsí.

O výběru správného vertikutátoru bych se raději poradil v nějakém specializovaném obchodě. Výborné zkušenosti mám s Mountfieldem. Pokud ho máte poblíž, zašel bych tam. Věřím, že vám pomohou vybrat. Jinak ohledně té ceny - mám obavy, že neseženete benzinový do osmi tisíc, já viděl nejlevnější za necelých dvanáct, bohužel si nepamatuji kde.

host - 4.243 (?), 15.1.2007 8:40
host 70 254 jistě promine, ale na Mountfield zapomeňte a vyhnete se spoustě provozních problémů a neuznaných záručních oprav. Pročtěte jiné příspěvky o této firmě a problémi lidí a bude Vám vše jasné. Odborná znalost personálu je nízká. Aby jste sám se sebou nevykejval poohlížejte se po specializovaných prodejnách a ptejte se na vše co Vám není jasné. Za sebe jeden typ. Např. fa. Stiga dělá slušný  stroje.

host - 54.87 (?), 15.1.2007 18:39
Pripadne skuste pozriet na tento test, je to sice v nemčine , ale vyrazy ako oberklasse alebo testsieger su pre doporucenie dost zrejme -   www.solo-sk.sk/test_518.gif

host - 191.35 (?), 16.1.2007 20:48
Montfield je fakt hromádka koleček z umělé hmoty a nic to nevydrží. Jaké bylo moje zklamání, když po minutě provozu odešel. Nebyli schopni ho opravit a za 14 dnů dali nový, jiný s vyšším výkonem. Ale stejně to je umělohmotná piksla, u které se bojíte pořádně zabrat. Jená se o elektrický.

host - 70.254 (?), 16.1.2007 21:45
Vážení, nechápejte to tak, že bych Mountfield pánovi vnucoval, uvedl jsem aby zašel do jedné ze specializovaných prodejen. Mountfield není přece jediný! Já teda s ním nemám žádné problémy, stroje, které jsem od nich zakoupil mám již třetí rok a dostávají zabrat a pořád chodí. Ale asi jsem jeden z mála spokojených.

host - 109.57 (?), 17.1.2007 12:07
Firma Brill má v nabídce řadu Hattrick která kombinuje sekačku s provzdušňovačem, tzn jen jednou proběhnout zahradu!
Mínus je že se jedná o kartáčový provzdušňovač který není tak účinný, naopak s ním čistíte trávník pokaždé, pokud chcete(dá se vypnout).
Daší mínus, ne malé je pořizovací cena, na tuto plochu bych doporučil benzínový a jsme proklatě blízko 20tisícům.
   Zdeněk

host - 4.243 (?), 17.1.2007 12:57
To ale s vertikutací nemá nic společného.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz