Vertikutátor - kdo poradí

host - 120.110 (?)
30.1.2007 16:01
Měl jsem podobné myšlenky (koupit vertikulátor), ale zjistil jsem, že je levnější si ho půjčit, což je dnes možné skoro v každém obchodě se zahradní technikou. Odborníci se budou asi zlobit ale, když se tráva sbírá a jenom občas mlučuje (když je opravdu sucho) tak to stačí jednou za dva roky i déle - toť moje zkušenost… Úplně perfektní trávník (4000 m) nemám na nějakou pampelišku nehledím…:-)
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 4.243 (?), 17.1.2007 13:18
Já debil nedočetl do konce. S poslední větou souhlasím do puntíku. Taky se přiznám že BRILL není zrovna to, co bych si koupil. Nic od nich nemám, tudiž ani špatné skušenosti, ale nelíbí se mi.

host - 234.186 (?), 30.1.2007 16:34
Nechci se nijak zastávat prodejní sítě Mountfield, ale vertikutároty, které nabízí, tak nevyrábí, ale pouze prodává a jedná se o produkty německé firmy Wolf - Garten a patří spíše k těm lepším. Je také zajímavé, značky, které se obecně považují za kvalitní a kvalitní určitě jsou, spadají do koncernu Global Garden Products, který pochází z Itálie a například většina sekaček, které MOuntfield prodává, pochází právě z tohoto koncernu, který vlastní značky Stiga, Castel Garnen, nebo Mountfield (anglický výrobce techniky).

host - 120.110 (?), 30.1.2007 16:01
Měl jsem podobné myšlenky (koupit vertikulátor), ale zjistil jsem, že je levnější si ho půjčit, což je dnes možné skoro v každém obchodě se zahradní technikou. Odborníci se budou asi zlobit ale, když se tráva sbírá a jenom občas mlučuje (když je opravdu sucho) tak to stačí jednou za dva roky i déle - toť moje zkušenost… Úplně perfektní trávník (4000 m) nemám na nějakou pampelišku nehledím…:-)

host - 11.99 (?), 30.1.2007 16:40
A to je právě ono. Kdo chce a zakládá si na kvalitě trávníku, tak vertikutace dvakrát do roka je minimum. Bohužel nikdo neuvedl v jaké kvalitě trávník má a v jaké kvalitě ho chce udržovat. Tomu, komu v trávníku nevadí pampelišky, jitrocele a jiné plevele, bohatě postačí jarní vertikutace i vypůjčeným stojem a z ekonom. hlediska si myslím, že se nevyplatí kupovat vertikutátor. Ten, kdo má kvalitní trávník má většinou i někoho, kdo se mu o něj průběžně celý rok stará(hnojení, vertikutace,chemie a tp.).Věřte, pěstovat kvalitní trávník je dosti nákladná činnost.

host - 234.186 (?), 30.1.2007 16:42
Souhlasím s tímto názorem, i když je pravdou, že pokud chceme dosáhnout perfektního trávníku, tak je třeba provádět daleko více úkonů, než jen pravidelně sekat, ale na druhou stranu k domku na vesnici, nebo k chalupě spíše patří trávník s bohatým zastoupením bylin a jak již psal autor výše, nějaká ta pampeliška nevadí, vzláště když máte trávníku v tísících metrech čtverečních. To jsou jiné a užitečnější činnosti, že vytrhávat sedmikrásku a pampelišku, například věnovat čas pěstování brambor a jiné zeleniny
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz