Vari návěs
|
|
 |
 |
host - 41.2 (?) 2.9.2015 14:25
Přesně tak to mám. Na rám jsem nechal navařit závěs, do kterého nasazuji seřízlou a provrtanou kouly z vrakoviště. Tera to v poho utáhne, točí se stím dle možností. Je pravda, že jsem to používal jeden rok, protože musím couvat. Letos jsem to nezapojil a odvozil seno jen na vozíku.
Všechny tery atd. nesmí na silnici. Zajímavé je, že soused má také Teru, osvětlenou - s fabriky a dokonce na ni platí povinné ručení. Zajímala by mě policejní kontrola - povinné ručení si platím, ale jezdit nemohu - samozřejmě by to prohrál - uvádím jen jako zajímavost.
Lukáš
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 248.136 (?), 29.8.2015 21:30
Nemyslel jsem nadupané ve smyslu sešlápnuté, ale ve smyslu množství naházeného mezi ty vysoké bočnice. Tedy že je lepší mít 3-4 kubíky sena na jenom vysokém vozíku než mít dva vozíky po 2 kubíkách na vozíku a přívěsu.
Vemte si analog z velké techniky. Místo dvou valníků se používá klecový vůz Horal (se samozběrem i bez).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 35.190 (?), 2.9.2015 12:08
Tak to mám tak připraveno pro nouzový transport, můj vlek za auto má 135 kg nevím proč by se to na sena nedalo použít, kula z vrakáče za 100
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.2 (?), 2.9.2015 14:25
Přesně tak to mám. Na rám jsem nechal navařit závěs, do kterého nasazuji seřízlou a provrtanou kouly z vrakoviště. Tera to v poho utáhne, točí se stím dle možností. Je pravda, že jsem to používal jeden rok, protože musím couvat. Letos jsem to nezapojil a odvozil seno jen na vozíku.
Všechny tery atd. nesmí na silnici. Zajímavé je, že soused má také Teru, osvětlenou - s fabriky a dokonce na ni platí povinné ručení. Zajímala by mě policejní kontrola - povinné ručení si platím, ale jezdit nemohu - samozřejmě by to prohrál - uvádím jen jako zajímavost.
Lukáš
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 2.9.2015 14:39
To se tady budete zabívat i legislativou? Odjakživa je Terra a potom i Vari schválená pro provoz na pozeních komunikacích třetích a nižších tříd za nesnížené vyditelnostia za dalších podmínek. Dnes se vystavuje technické osvěčení a povinné ručení je snad jasné. Ne všechno co má jednu osu je Terra!!! Je to snad jedníný jednoosák s návěsem, který může legálně na cesty, v současné prodejní síti. Nemůžu si vzpomenout na jiný, ale oravu přivítám. Je opravdu třeba se seznámit s těma podmínkama, jako třeba je ta třída pomunikace, jaký lze použít návěs, samozřejmě jen tovární výroby, jaké řidičské oprávnění atd.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 36.154 (?), 2.9.2015 15:01
Povinné ručení si na Vari platím, protože na silnici nesmí jezdit motorový dopravní prostředek bez povinného ručení. A nikdy nevím, co se může stát. Na kole mě předjížděli a neodhadli protijedoucí auto. Dupl jsem na brzdu. Kdyby se něco stalo, tak bez pojistky platím a všecko hodí na mě. A platit trvalé následky nechci.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.46 (?), 2.9.2015 15:34
Aby ten provoz na veřejné komunikaci byl legální, tak vše musí být tovární výroby + techničák + povinné ručení + řidičák na auto a vyšší a když to budete mít, tak na dopravku, kde vám vymezí rajon, komunikace a časové rozmezí. Bez těchto věcí je provoz nelegální a tudíž trestný. Samozřejmě pak záleží na ochránci veřejného pořádku a na sousedech, když tito budou benevolentní, tak v podstatě nepotřebujete nic a můžete jezdit čímkoliv, ale musíte se modlit, aby se něco nestalo. Náhoda je sviňa.
Ať nám to frčí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.91 (?), 3.9.2015 6:19
Tak to abych jel na dopravní inspektorát, aby mi určili rajon a čas.To jediné mi chybí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 52.182 (?), 3.9.2015 6:43
Mám světlo na Vari a na vozíku, mám povinné ručení, jezdím po cestách 3.třídy, několikrát i po 2.třídě, potkali mě pomáhat a chránit a ani si mě nevšimli. Co jezdí po nejen po vesnicicích a jak je to staré, technickou to nevidělo roky. Moje Vari je proti tomu moderní dopravní prostředek v bezvadném stavu. Fůra sena, tak jsme na vesnici, tak většina normálních lidí zpomalí a objede, jako fůru hnoje, fůru starého železa, fůru dřeva. Jenom nespoléhám na náhodu, stát se může karambol, povinné ručení na silnici je jistota za malou částku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 3.9.2015 7:08
Vymezení rajonu a času je jinak řečeno "zvláštní užívání komunikace". To ale není v případě Vari potřeba. Jak a kdy používat Vari už vymezuje ono schválení pro provoz na pozemních komunikacích. Na dopravku se musí snad jen v případě, že majitel chce technické osvěčení. Je třeba jim "představit" stroj Jednoosák a návěs (tovární) a oni podle toho vystaví "papír". Navíc zde řešíte něco, co je zcela jasně popsáno na stránkách výrobce.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|