Vari IV + Honda GCV160 + měrka oleje
|
|
|
|
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 213.141 (?), 30.4.2009 15:49
Tak jsem to vyzkoušel u svého motoru Honda GCV 160, na který jsem nedávno udělal přírubu na pohon navijáku (převodovkou z rotavátoru k Vari). Olej jsem do motoru dával nedávno nový a motor byl po opravě bez oleje. Množství oleje, které jsem nalil do motoru - 0,6ltr. Podle popsaného postupu měření výrobcem motoru jsem naměřil těsně pod horní okraj měrky.
P. P.P. mě nejde o Vás co víte, či ne, ale vždy o tazatele. Jinak jsem vždy ctil zásadu, že popisuji to co mám a s čím mám zkušenost, což ve Vašem případě, jak uvádíte neplatí. Těžko domýšlet s čím ještě nemáte zkušenosti.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.107 (?), 30.4.2009 18:15
Já si taky myslím napsat do knihy návštěv ať se jasně někdo vyjádří a uvedou věci na pravou míru. Odpověď dostanete během pondělka a do té doby si můžete o tom zde dál dopisovat. Můj názor je, že se měří nezašroubovaná. To by mělo být z návodu k motoru ať je na čem chce. Známe přece odchylky v návodů od výrobců kompletů od návodů čistě k motorům. A nebo víte co? Najděte si tel. číslo do Prahy do prodejny BG Technik. Mají tam otevřeno přes sezonu v sobotu a myslím i v neděli. Takže způsobů, jak získat relevantní iformace je víc, jen chtít. Pokud si jen teda nechcete o tom polábosit na zahradě.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 213.141 (?), 30.4.2009 21:07
Předpokládám, že jste myslel, že větší je méně škodlivé než menší, ale stane se. Jinak mě to nevadilo, jen jsem odpověděl tak, jak mě to napadlo. Ohledně měrky je to jasné, přece nebudou dělat motory se 2 typy měrky, další obecná zásada je, že u takových strojů - kompletů se většinou odkazuje na návod výrobce motoru, komplet má návod svého výrobce.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.20 (?), 30.4.2009 22:11
Ono to neplati jen u zahradni techniky, ale pokud vim, u vsech motoru. Pracuji s vice stroji ruznych znacek a mereni hladiny jak hydrauliky tak motorovych oleju probiha jak pise pan Andy. R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.103 (?), 3.5.2009 21:33
Takže pánové rady typu kontaktovat výrobce, kniha návštěv apod. mě dohání k šílenství v tom smyslu že nebudu zakládat novou diskuzi když svůj problém mohu řešit přes technickou podporu. Svůj dotaz jsem sem vznesl proto, že právě technická podpora zklamala.Chtěl jsem vás požádat o vaše zkušenosti které máte s těmito motory a můžete pomoci viz pan J.S., který dokonce zkusil změřit olej, což jsem udělal dnes taky a došel jsem ke stejnému výsledku. Nicméně nechtěl jsem to zveřejňovat ale po naivitě některých z vás k výrobci a kompetentnosti technické podpoře vám to musím zdělit. Volal jsem na technickou podporu do VARI. Po dlouhých vysvětlováních kdy mi bylo pořád řečeno měřit při zašroubované měrce a nebyl mi vysvělen důvod proč, když výrobce uvádí opačný postup. Mi došla trpělivost a začal jsem argumentovat zárukou. Kdy jsem začal tvrdit co se stabe když zadřu motor kvůli špatné radě jak měřit olej v motoru. V tu chvíl pán na druhé straně telefonu úplě otočil a začal tvrdit ať se tedy řídím pokyny výrobce a měřím olej podle jeho doporučení. A co si o tom mám jako zákazník myslet? Tím nechci schazovat výrobky VARI, naopak jsem naprosto nadšen sestavou VARI, kterou jsem koupil, ale za ty peníze jsem čekal trochu solidnější a hlavně odbornější přístup. PetrK.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.103 (?), 3.5.2009 21:48
Pán na druhé straně telefonu začal tvrdit ať se tedy řídím pokyny výrobce motru HONDA a ne vyrobce VARI IV a měřím olej podle jeho doporučení (to znamená nešroubovat měrku). Upřesňuji pro nesrovnalost z minulého příspěvku.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.103 (?), 5.5.2009 22:28
Děkuji všem za info. Informoval jsem se přímo u HONDY a také mi potvrdili měřit olej tak, jak doporučují oni (měrku oleje nešroubovat). Ale stejně nechápu proč VARI doporučuje jiný způsob? S pozdravem PetrK
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|