Vari IV + Honda GCV160 + měrka oleje

host - 121.155 (?)
30.4.2009 13:37

Ano s tím souhlasím. Nicméně pokud se to má oprvdu zašroubovat tak potom zase bude oleje nadbytek.

Pro pana P.P.: Technickou podporu jsem samozřejmě kontaktoval. Bylo mi řečeno zašroubovat. Oni to mají koneckonců i na videu ke stažení kde technik opravdu měrku zašroubuje před samotným měřením. Ale když jsem technické podpoře napsal že na jejich vebu mají návod přímo k motoru HONDA kde je posáno nešroubovat, tak už se mi neozvali.

A teď co si má uživatel vybrat???

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 121.155 (?), 30.4.2009 12:49, zobrazeno: 26108x

Předem se omlouvá jestli zakládám novou diskuzi, která zde již jednou proběhla, ale nenašel jsem odpověď na můj problém. A ten zní: Jak změřit hladinu oleje u této kombinace VARI IV s motorem Honda GCV160? Honda uvádí měřit hladinu: Vyndat měrku otřít a volně ji po okraj závitu vložit do nalévkového otvoru. Ale VARI s tím samým motorem tvrdí vyšroubovat měrku otřít a znovu jí zašroubovat. A teď kdo se v tom má vyznat. Díky za rozřešení Petr K.

host - 83.101 (?), 30.4.2009 13:10

Tento motor mám na své sekačce. A v návodu mám také napsané jen volně vložit na okraj. Návod jsem původně nečetl a tak jsem to měřil zašroubované a rozdíl je cca půl vyznačeného pole měrky, takže to neřeším. Hlavní je že to není na minimu. 

Michal  

host - 121.155 (?), 30.4.2009 13:15

No jenomže to je ten problém já to zašroubuji doplním na střed a ouha bude to ve zkutečnosti na minimum, nebo ještě méně.

host - 10.90 (?), 30.4.2009 13:16

Každopádně bych se řídil pokyny výrobce motoru. Většina výrobců zahradní techniky totiž odkazuje na návod k obsluze motoru. Pokud jej nemáte tak zde.

host - 121.155 (?), 30.4.2009 13:29

No ještě je otázka jestli VARI nějakým způsobem nemodifikvala délku měrky nebo délku výpustního otvoru. A ten návod mám byl dokonce u VARI IV, děkuji. Tento návod se dokonce dá stáhnout přímo na VARI webu. Ale VARI tvrdošíjně tvrdí měrku zašroubovat.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6636) - 70.100 (?), 30.4.2009 13:21

Není nic jednoduššího, než napsat mail na technickou službu Vari, aby Vám ten rozpor vysvětlili.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 220.253 (?), 30.4.2009 13:24

Vyšroubovat, otřít, opatrně(aby se neumazala měrka o zúžené okraje nálevky ve spodní části)  vložit zpět a zjistit stav. Je vhodnější se držet pod max. hodnotou - nepřeplňovat, měřit na rovině v obou osách, aby se měření nezkreslilo, teplý olej má větší objem, právě zastavený motor má olej roztříkaný v celém motoru a je třeba počkat až nateče zpět do skříně. Měření při zašroubování a opětovném vyšroubování by dělalo problém, neboť plastové měrky jsou často mírně teplem ohnuté a otáčení při šikmém uložení nálevkového otvoru - uchycení měrky - vůči hladině oleje by zkreslilo měření. Jinak délka závitu měrky dělá cca rozteč max. min na měrce, a proto by to při nesprávném postupu měření hladiny oleje mohlo znamenat značně nižší množství oleje v motoru. 

host - 121.155 (?), 30.4.2009 13:37

Ano s tím souhlasím. Nicméně pokud se to má oprvdu zašroubovat tak potom zase bude oleje nadbytek.

Pro pana P.P.: Technickou podporu jsem samozřejmě kontaktoval. Bylo mi řečeno zašroubovat. Oni to mají koneckonců i na videu ke stažení kde technik opravdu měrku zašroubuje před samotným měřením. Ale když jsem technické podpoře napsal že na jejich vebu mají návod přímo k motoru HONDA kde je posáno nešroubovat, tak už se mi neozvali.

A teď co si má uživatel vybrat???

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6636) - 70.100 (?), 30.4.2009 14:02

Ti co dělají technickou podporu, nemají rádi ty, co dělají web. Třeba s nima nemluví. Vznešeně se tomu říká "špatná komunikace", česky "levá neví, co dělá pravá". Ale tohle Vám nepomůže. Nemám sekačku, nemám zkušenost. Asi bych si to odměřil a stanovil, kolik má být oleje pro oba způsoby "napůl", jakési optimum. na tom bych se snažil hladinu držet a postupně se někde dopídit pravdy. Obecně méně vadí, když je oleje víc, než žádný. Každý (snad i tento) motor má rezervu, že při malém poklesu pod spodní mez se nic nestane.

Prosím JS., aby sem v reakci NEPSAL, že nadměrné množství oleje způsobuje kouřivost, etc. To vím.

host - 4.243 (?), 30.4.2009 14:04

Tak jim napište znovu a třeba do kniny návštěv, popište předešlou komunikaci a dořešte to. Je to nejpřímější cesta k pravdivému výsledku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz