Vari GCV 190 vs. kopec

host - 91.80 (?)
15.7.2011 23:19

Po otci mi zbyla sekačka tera r.v.1977 a jelikož má louku tak bych ji zkusil použít. Začal jsemji dávat dohromady, ale narazil jsem na problém se vzduchovým filtrem. Na dne nádobky byl nějaký sražený olej a já teď nevím zda tam má být olej a nebo se tam dostal nepatřičně. Je pravda že jsem to nastartoval bez oleje a když jsem pak přepnul vzduchovou klapku na otevřenou tak motor vyběhnul do otáček a chcípnul. Když jsem pak zkusil rukou přicpat přívod vzduchu tak motor běžel normálně. Tak se ptám zda tam má být olej a kolik?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

stanislav.b - (21) - 250.175 (?), 29.6.2011 20:04

Často dávam motor dole na bub.kosu jedna závlačka a je to.Som rád, že Vám to pomohlo.

host - 250.118 (?), 11.7.2011 9:31

Kupte si 30 Zetora bude stát stejný poníze Honda není dobrej stroj. Ta cena neodpovídá kvalitě. Vím co říkám, provádím opravy. Předražené nd. a dnes je to Čína.

host - 64.82 (?), 12.7.2011 16:24

To jsou ale nesmysly co tu píšete- co se týče Vari Hondy, převodovky i adaptéry jsou vyráběný v česku, motory pak podle typu ve firmě Atesa Itálie (GCV 160) případně v USA (GCV a GSV 190). Naopak týhle stavebnice bych se vůbec nebál, je to mohutně dimenzovaný stroj a servis není potřeba...

host - 252.190 (?), 16.7.2011 4:21

Když myslíte!

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.209 (?), 12.7.2011 16:54
Proti Zetoru nic nemám, ale rozumný člověk nesrovná takový stroj s Vari systémem. Jsou práce a prostory, kde je takový traktor nepoužitelný a Vari je navíc ideální stroj pro obdělávání půdy, dopravu pro malé i větší zahrádkáře, dle způsobu využití na malé farmy, jako doplňkový stroj. Vari je snadno uskladnitelný, univerzální stroj, kde si šikovný majitel příp hodně sám opraví, ale to je opravdu výjimka oprava. Zase na hektary není Vari dělané, stejně tak na dopravu na 30 km. A motory Honda, když jste nevyzkoušel alespoň nepomlouvejte.

host - 11.107 (?), 12.7.2011 19:40

Jasně, traktor a jednoosý malotraktor nebe a dudy. Oba dobré jednoduché a tím pádem i spolehlivé stroje, jen to určení použití je prostě jiné, ale to chápe snad úplně každý.
 No a motory Honda? Jasně, žádný zázrak to není je to jen motor jednoho z výrobců. Na druhou stranu nebalamutí prostřednictvím svých prodejců zákazníky. Co mám na mysli? Jen si vzpomeňte na motor B&S s "tlakovým" mazáním!! Kde toto označení bylo používáno na všech strojích, které byby osazeny tímto motorem. Dnes už toho tolik není ale najde se stále. Přitom je to motor mazaný, jako většina, rozstřikem a aby provoz tohoto motoru nebyl zase tak levný, přidali tam olejový filtr, přes který čerpadlo protláčí olej, když ho nasaje a když ne, nemá to na mazání motoru žádný vliv. Takže lež jak věž a ruku na srdce, kolik lidí si tento motor koupilo a rozhodlo se právě pro něho z důvodu lživého popisu o tlakovém mazání? No a ten kdo se zabívá servisem těchto motorů nemůže napsat o drahých dílech Hondy, dnes už ne a nebo ano, ale pak o servisu jen kecá a doporučuju seznámit se s cenama dílů na Kawasaki motory nebo subaru-robin. Takže kdo tyto sumy zná Hondu nechá na pokoji a je za ni rád.
PS: já proti B&S nic moc nemám, ale vylepšovat si prodeje přes prodejní sítě hotových strojů lhaním, je ubohé. Někde ty technické popisy museli ti prodejci opsat, ne?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.126 (?), 12.7.2011 20:13
Já jsem tlakovému mazání nedával zdaleka takovou důležitost do svahu, po tom, co jsem si sám vyzkoušel dostupnost GXV 160 a kdy jsem zjistil, že mazání není problém, ale při jízdě do kopce benzín! Stačí mít půl nádrže a motor začne vynechávat. Jinak jsem určitou dobu patřil mezi ty, kteří věřili ve skutečné tlakové mazání. Když vidím olejový filtr, tak mě to jaksi napadne.

host - 11.107 (?), 12.7.2011 21:38

Chápu Vaši mylnou doměnku o tlakovém mazání. Někteří tomu věří do dnes, bohu žel. Já chápu, že každý rozumí něčemu jinému, aniž bych teď myslel na Vás a právě proto mi to klamání jen uživatelů vadilo snad o to víc. Velice neseriozní. Aby ten motor měl skutečné tlakové mazání, musel by mít jinak řešenou klikovou skříň. Tedy aspoň její spodní část. Měl by mít zkrátka něco jako "vanu" motoru, protože by jinak to tlakové mazání bylo dosti nespolehlivé a mazal by hůž, než rozstřikem. Mohlo by se stát, že i při dovoleném náklonu a "tu správnou stranu" by bylo čerpadlo bez oleje. A to nemluvím o tom, že nad tlakovým mazáním bych, aspoň j, á chtěl mít nějakou kontrolu zda funguje či nefunguje. Mám na mysli alespoň kontrolku tlaku oleje. Uznejte, že provozovat motor a nevědět zda maže nebo nemaže a to už z jakéhokoli důvodu není moc příjemné a nedá se včas přerušením jeho chodu zabránit totálním škodám.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 208.185 (?), 12.7.2011 22:00
Napsal jsem to daleko dříve, proti BS nic nemám na sekačce - na Vari ale ani náhodou - i když je to základ SV, který si k OHC, OHV Hondě ani nečichne a to je u Hondy standard, ale u BS je to vyzvihováno. Stačil mě článek o velkém překvapení v USA, že motory SV u sekaček se výraznou měrou podílejí na znečišťování ovzduší a dál o velkém náskoku japonských motorů.

host - 91.80 (?), 15.7.2011 23:19

Po otci mi zbyla sekačka tera r.v.1977 a jelikož má louku tak bych ji zkusil použít. Začal jsemji dávat dohromady, ale narazil jsem na problém se vzduchovým filtrem. Na dne nádobky byl nějaký sražený olej a já teď nevím zda tam má být olej a nebo se tam dostal nepatřičně. Je pravda že jsem to nastartoval bez oleje a když jsem pak přepnul vzduchovou klapku na otevřenou tak motor vyběhnul do otáček a chcípnul. Když jsem pak zkusil rukou přicpat přívod vzduchu tak motor běžel normálně. Tak se ptám zda tam má být olej a kolik?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz