Travní traktor Partner P 200107HRB
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 15.101 (?), 3.7.2009 12:46, zobrazeno: 77418x
Dobrý den,
Rád bych znal Vaše názory/zkušenosti na travní traktor Partner P 200107 HRB. Mám svahovitý pozemek 7000m a potřebuji tip na nějaký solidní zahradní traktor do cca 70.000,-. Nejsem znalec, ale podle parametrů se nezdá špatný.
Díky.
A.Novák
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.55 (?), 3.7.2009 19:00
I já jsem tak uvažoval. Viděl jsem ten traktor před 2 léty v Polsku v Castoramě pod označením McCulloch. Pak jsem dva roky hledal a čekal na nějakou prodejní akci.Kupovat travní traktor uprostřed sezóny je nevhodné. Přečtěte si testy travních traktorů tady na netu z 04/2008, podle některých zdejších "expertů" (většinou asi dealerů) zmanipulované. Ovšem i tyto testy mají svoji vypovídací schopnost - Honda je Honda. A máte tam popsáno, co má slušny traktor na trávu mít za konstrukční prvky. Partner a vůbec celý Electrolux koncern travní traktory jsou "out". Ten v testech propadl úplně. Za těch cca 70 tisíc Kč Vašich peněz máte nyní slušný traktor v proklínaném Mountfieldu XT190HD, pokud už nemůžete peníze navýšit.Nebo AGS Starjet 17,5 HP. Všechno jsou to ovšem jednoválce. Do svahu je třeba dvojválec motor a dobrá hydropřevodovka.A jste na ceně přes 100 tisíc Kč. Jsou i české traktorky Wisconsin. Dnes jsem v OBI viděl jednoho Partnera. S tou jeho "šaltrpákou" na pravé straně pro volbu rychlosti to byl hnus. Být Vámi, nechám koupi traktorku na pozdější dobu. Trochu se v tom zorientujte. Kolegové v práci a sousedi mají AGS, někteří už 3. sezónu. Já od proklínaného Mountfieldu dvouválec XT200HD (za 78.500 Kč), který seče výborně, i přerostlou trávu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 45.244 (?), 4.7.2009 8:39
Pro pána 15 101,zde jako i v jiných odvětvích zahradní techniky jsou tzv.lidé co nepohrdnou základní technikou a pak fajnšmekří co tuto techniku odsuzují a nedovedou si sekání představit bez elektroniky, tlačítek... Nemám jim to za zlé a ani jsem tuto techniku nikdy neodsuzoval jako oni odsuzují tu obyčejnou, vždy se stroj skládá z motoru a toho ostatního, motory mohou být různé ale to ostatní co tu trávu usekne je stejné a stejný je i výsledek sekání, za 70000kč to už je celkem velký výběr a tvrzeni že v sezoně se nedá dobře koupit je liché, zrovna Partner měl akci v uplynulých 14 dnech, pokud chcete ale ještě více ušetřit (kdo by nechtěl že) tak jsem narazil na Polském dražebním portálu jak na použité tak i na nové traktory za skvělé ceny-upoutal mě nový MURRAY 21hp dvouválec BS záběr 117...za skvělích 7500zlt.což je 45000kč, nové Partnery se tam dají sehnat od nějakých 27000kč, vždy záleží jak jste náročný ale výsledek je vždy stejný=posekaná tráva. Chce to jen hledat a neskočit hned po první nabídce
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.57 (?), 4.7.2009 17:57
Nový traktor Partner za 27.000 Kč, když dobrý křovinořez stojí přes 20.000 Kč. To musí být "kvalita". Výrobci aut by taky mohli zrušit takové zbytečné kontrolky na přístojové desce jako mazání motoru, dobíjení baterie atd. Ostatně někteří řidiči si je zakrývají různými věcmi. I na rychloměr někdy nevidí.Auta by tak mohla být ještě levnější a nemuselo by být ani šrotovné.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.143 (?), 5.8.2009 11:36
prosím Vás, kde na polském portálu, můžete sem přidat odkaz? Je možnost nakoupit v zahraničí a jak je to pak se zárukou v ČR, lze jí uplatnit?
Díky
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 20.52 (?), 4.7.2009 8:46
Mě třeba ta vámi zavrhovaná,, šaltrpáka´´ vyhovuje, od nožního pedálu mě po dlouhé práci bolela noha zrovnatak jako např. u os. vozu od plynového pedálu.
U Partnera jsou pouze problém čínská lořiska v kladkách, ale ty jdou nahradit za čas českými. Jinak je Partner za ty prachy O.K.
Já bych si např. nekoupil v, žádném případě jakýkoli traktor s rozvodem zubatého řemenu na sek. zařízení.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 45.244 (?), 4.7.2009 10:34
Plně se stotožnuji i když Partnera nemám, mám jinou značku ale je to vše velmi podobné
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jani - Stříbrný Zahrádkář (116) - 63.161 (?), 4.7.2009 19:46
Nesúhlasím s tým základným modelom.Zmienený traktor by som nebral ani keby bol za darmo.Je to model určený snáď na kosenie 200-300 štvorcov pokiaľ sa majiteľ chce voziť, na inú robotu je poddimenzované na ňom všetko.Kolesá bez ložisiek a ložiská ktoré sú na chasis sú všetky na dve veci. Už chcem vidieť človeka ktorý v pol kosení zaľahne a vymení ložíská, alebo mu nevadí že každé koleso smeruje inde.Z ručnej páky by ma asi za chvíľu nebolela ruka ale hlava.Ale to je asi potrebné lebo ak majiteľ na traktore dostane infarkt tak traktorík po chvíli samovoľne zastaví .Priatelia z PRC jednoducho myslia na všetko.
Je to vec postavená čo najlacnejšie abysa jednoducho predalo.Cene sa rovná aj kvalita.Nepoznám predajcu /vážneho/ ktorý by niečo také predával.
Môj názor: brať české, z dobrým motorom, zo zárukou a od človeka ktorý sa v tom vyzná a je schopný zabezpečiť servis.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 45.244 (?), 4.7.2009 20:22
To toho teda opravdu moc neznáte a pokud Vám firemní prodejna Husky připadá neseriozní tak mi prominte mou opovážlivost Vám oponovat, občas se mi zdá že zde mohou své zkušenosti vyjadřovat zbohatlíci a horních 10000 protože vždy je dobré to co oni mají a to ostatní je brak, když už tady kdokoliv cokoliv haní tak by měl míti nejprve se všemí stroji jakous takous zkušenost a to si myslím je nereálné takže pochvalte to co máte a nehante to co osobně neznáte, pro 16557 trochu se zamyslete co jste napsal, proč jste rovnou nenapsal že auta (nová) s cenou pod 1mil.kč nestojí za nic? Vždyt´ je to zcela totožné akorát v jiném odvětví
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jani - Stříbrný Zahrádkář (116) - 63.161 (?), 4.7.2009 21:54
Tak pane:
1.nepovažujem sa za horných 10000
2.Nevyznám sa lebo s tymito strojmi robím len 15rokov
3.Chodte do HQ a spýtajte sa na traktory, ak Vám prvé ponúknu tento brloh, tak musíte byť bezdomovec a oni vám chcú dačo predať.
4.Choroba všetkých Partnerov je že na ne nič nezoženiete /okrem dielov ktoré sú unifikované vrámci Elektrolux a motora ktorý vyrába niekto druhý./ a ak aj zoženiete tak je to tak brutálne drahé že sa Vám pretočia panenky a to niekoľkokrát.
5.Starjet má cenu hodne podobnú+-,motor22Ps, hydropohon
6.Kúpiľ tohoto krásavca bez záruky?Proti gustu, žiadny dišputát.Nie každý sme z horných 10000.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|