Traktor špatně startuje
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 203.71 (?), 7.5.2021 8:48, zobrazeno: 6342x
Dobrý den, pořídil jsem si zahradní traktor MTF 1638 H cca 3 roky starý. Po dovozu domu šlapal jako hodinky. Bohužel před cca 14 dny zmokl (byl jen pod plachtou) a od té doby špatně startuje. Působí to jako slabá baterie kdy startér otočí kousek motorem, někdy půl otáčky, někdy otáčku, někdy jen zajede do ozubení a neotočí ani kousek. Baterku mi přeměřili a měla by být dobrá. Nepomohlo ani startování pomocí battery boosteru. Rovněž mi rozdělali startér a konstatovali, že je v bezvadném stavu. Rukou motorem otočím takže zadřený by být neměl. Napadlo mě, zda nemohla někam zatéct voda do elektroniky a ta snižuje startovací proudy? Dá se to nějak vyzkoušet nebo část elektroniky obejít? Už z toho začínám být zoufalý. Díky za každou radu. Zdraví Martin
|
|
|
|
|
|
|
host - 223.69 (?), 7.5.2021 10:04
Mohly namoknout a zoxidovat spoje někde na cestě baterie - motor - startér. Velké přechodové odpory pak nepustí do startéru potřebný proud. Zkuste pečivě očistit všechny spoje (ukostření baterie, motoru, startéru, kabely..)
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.81 (?), 7.5.2021 15:51
Spoj k el. cívce startéru. Na startér jde + stále. Zkuste udělat bypas a nebo do té cívky u startéru pustit 12V - pokud je na 12V. Mělo by to být stejné jako u auta.
|
|
|
|
|
|
|
host - 237.127 (?), 7.5.2021 16:17
Pravděpodobně porucha automatického dekompresoru, startér nemá sílu bez zapnuté dekomprese protočit motor. Většinou stačí seřídit vůli ventilů.
|
|
|
|
|
|
|
host - 102.183 (?), 8.5.2021 14:51
Včera jsem prosel vsechny spoje, vycistil,prostrikal a nepomohlo. Prijel kolega co dělá do aut, zkusil propojit primo kabely starter s baterkou auta a taky nepomohlo. Pak vyndal svicku a motor tocil jak hodinky. Ve chvili kdyz zacpal diru prstem tak uz to starter neutahl. Vzdy se v jednom miste zastavil. Znovu starter rozebral a zjistil na nekterych mistech vypalene vinuti az do oranzove barvy. Mysli si ze je teda vadný starter.
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.246 (?), 9.5.2021 18:51
Tak jestli píšete z dvou adres a jste to pořad vy, tak kde vám kontrolovali startér a řekli vám ze je v pořádku, Přeci ho musí dat na stolici a zjistí to. Jinak je to pokus omyl.
|
|
|
|
|
|
|
host - 102.183 (?), 9.5.2021 19:21
Jejda to mi nedošlo, jednou jsem to psal z prace a pak z mobilu. Starter mi kontrolovali v praci (autobusove dilny), ale mam podezreni ze ho jen vyzkouseli naprazdno popr rozebrali a videli ze je cisty a uhliky dobre. Takze ruku do ohne bych za ne nedal. Navic me napada jestli ten staeter se nemohl poskodit prave tim trapenim kdy neotocil motorem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.246 (?), 10.5.2021 11:56
Tak snad to trápení máte za sebou. Podobně jsem se před časem trápil s Octavií. 3x -10x startovala pak nic. Pak nová baterka a zas dojem že to startuje. Pak nic a baterka navíc. Pak nastoupil Ferda mravenec soused. Kryt pod motorem jen tak odpáčil protože všechny šrouby nešly povolit, startér vymontoval, poštoural se v něm a dal zpět. Sláva startovalo to. Asi tři dny. Na to auto dětí jsem nastoupil já. Začal jsem u šroubů toho spodniho krytu. Všechny šrouby jsem vytočil, startér jsem odvezl do pořádné dílny kde se tim zabývají. Závadu našli během chvíle a na počkání mi to vynutí opravili. Startovalo to v jaké kolik poloze, kde se rotor právě zrovna zastavil. Což před tím špatné vinutí neumožňovalo.
|
|
|
|
|
|
|
host - 203.71 (?), 10.5.2021 13:06
Výsledek zatím nevím, kolega v pátek startér odvezl a netrpělivě čekám na výsledek. Tráva roste a traktor stojí :-(
|
|
|
|
|
|
|
host - 102.183 (?), 10.5.2021 19:21
Takze boj pokracuje, startér je v poradku. Dnes jsme jen zkouseli co a jak. Kdyz se vytahne svicka tak toci krasne. Kdyz se oddela vicko pro nalevani oleje, strika z toho olej do vysky asi 1 metr, plus jde olej i pres vzduchovy filtr. Kdyz se vrati svicka a zacpe se rukou sani od filtru, motor se zacne točit. Kdyz jsme strcili sroubovak mezi vyfukovy ventil a vahadlo tak dokonce i nastartoval. Nenapada někoho jeste neco? Jedna se presne o motor B&S serie 4165 nebo podle stitku briggs & stratton 31r607 0001. Neni treba nekdo z okoli Ostravy a mel by caa na to kouknout? Kdyz to dam do MF tak mam strach ze se nedoplatim. Zdravi Martin
|
|
|
|
|
|
|
|