Zdravím všechny,
jsem čerstvým majitelem terry MJ-5 s převodovkou T20 a není mi jasné několik věcí -
1. výměna oleje - olej jsem vypustil výpušťákem dole - v návodu se praví nalévat otvorem pod řadící pákou - jenže tam je nějaká kulisa řazení? zkrátka olej tamtudy nevtéká - takže jsem převodovku položil naležato a nalil výpušťákem - nalil jsem 1,25 l podle návodu - když pak převodovku postavím, tak olej by měl vytékat právě tím otvorem po šroubu pod řadící pákou, předpokládám?
2. Řazení - v návodu se praví "za klidu stroje" - myslel jsem, že se jedná o volnoběžné otáčky, ale při pokusu zařadit to jde přes zuby - volnoběh snížit nemůžu, šroub dorazu už je úplně vyšroubovaný - celkem mi fungovalo chcípákem vypnout rychle zařadit, to už jde plynule a přidat plyn, motor se pak chytí, občas chcípne. Přijde mi ale nelogický, že při řazení z jedna na dva by bylo třeba vypínat motor? ještě mě napadlo, jestli mi to někde nesaje falešnej a nemám moc vysokej volnoběh na zařazení, kdy už začíná zabírat spojka..?
No a do třetice - jak je to se vzájemnou zaměnitelností třebas nových převodovek nebo nových příslušenství? tzn. třeba na novější převodovku můj starší motor? pokud jde o příslušenství, systém zapojování je u každé převodovky jiný?
Stroj se mi jinak líbí - po dvouleté odstávce jsem jen vyměnil benzín a chytil na třetí zatažení, mám k tomu spoustu příslušenství, tak snad to bude dobrý pomocník na zahradu.