Tera Vari - orba
|
|
 |
 |
host - 29.11 (?) 4.11.2015 5:26
Nic nebrus, najdi kováře, který ti ostří "vytáhne". Jinak je to skutečně o seřízení pluhu na střed stroje kolmo k zemi a správném nastavení sklonu aby se pluh neutopil ani nevyjížděl (to vše v brázdě). Mám pluh i nastavovací těleso už se značnými vůlemi a kvůli kořenům a a kamenům nechci zatím nasadit nové. Vypadá to, že po 4 rocích dřiny mám půdu opracovanou a zvládl jsem nastavení tak, že to začíná k něčemu vypadat, ořu několik stovek m2 mezi stromy, zdmi, studní, takže celkem kličkování atd.. Jinak souhlasím, že VARI, TERA je otrok a ten kdo za ním chodí je otrok otroka. Ale rýt tu plochu bych už dnes nezvládl, ani nechtěl a s malotraktorem se na zahradu nedostanu.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 29.11 (?), 4.11.2015 5:26
Nic nebrus, najdi kováře, který ti ostří "vytáhne". Jinak je to skutečně o seřízení pluhu na střed stroje kolmo k zemi a správném nastavení sklonu aby se pluh neutopil ani nevyjížděl (to vše v brázdě). Mám pluh i nastavovací těleso už se značnými vůlemi a kvůli kořenům a a kamenům nechci zatím nasadit nové. Vypadá to, že po 4 rocích dřiny mám půdu opracovanou a zvládl jsem nastavení tak, že to začíná k něčemu vypadat, ořu několik stovek m2 mezi stromy, zdmi, studní, takže celkem kličkování atd.. Jinak souhlasím, že VARI, TERA je otrok a ten kdo za ním chodí je otrok otroka. Ale rýt tu plochu bych už dnes nezvládl, ani nechtěl a s malotraktorem se na zahradu nedostanu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.46 (?), 4.11.2015 6:33
Chtěl jsem to od 89.215. Je to zřejmě kecálek, jak mnoho jiných. Vyrostl jsem na dědině. Děd, strýc i otec byli vyučeni řemeslu kovář a podkovář. O prázdninách jsem se napodával radlic z výhně na kovadlinu, až až. Dnes tomu říkají břit. Tak se divím, že jsou radličné pluhy, které nemají radlice, ale pouze břity. Je to stejná pitomost, jako mít v karburátoru, něco emulsního. S „vytáhnutím“ (ano, správný výraz, asi máte k tomu správný poměr), je problém, neni kovář, jen plno tlučhubů. Zaváhal jsem, když byla možnost k baráku nastěhovat kovadlinu s dost velkým sortimentem potřebného nářadí a menšího AJAXa (pérový buchar, pro neznalé). Škoda, ach jo.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.46 (?), 4.11.2015 19:13
Že u vás říkáte radlici náklad, neva, ale bylo by velce divné říkat radličnému pluhu, nákladní. Nenapsal jsem, že je kovář tlučhuba, napsal jsem, že není. Za tím „je“, v poslední větě jste si zapoměl dupnout. Dokažte a dložte nějakou odbornou prací, že v tom jistém zařízení se nachází emulse.
|
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6648) - 9.135 (?), 4.11.2015 19:26
Tak přesně tohle jsem čekal. A měl jsem za to, že už je to vyjasněné. Tedy vězte že každý obor, každé řemeslo má svoje specifické názvosloví, které je jedinečné (a nádherné). Náklad se pluhovému ostří říká třebas i na Plzeňsku, pokud vím. Příklad z mně blízké strojařiny: u soustruhu máme například koník a pinolu a vřeteno a lože. Na koníku se nejezdí, pinola je zcela speciální slovo a vřeteno je něco jiného než kolovrátek, nebo ovocný stromek, na loži se opravdu neleží, kdyby ano, přijde mistr a vyhodí vás z práce. To že tu máváte požadavkem na odbornou práci k emulzní trubici značí, že karburátor jste viděl možná z Vindobony a nemáte páru o jeho funkci a součástech. Emulzní trubice je popisována téměř v každé základní literatuře o přípravě směsi pro zážehový motor. Laskavě nahlédněte, vcelku kamkoliv. Pomohu vám, když se podíváte na tuto stránku a obrázek zhruba v její polovině, poučíte se, toť ona požadovaná odborná práce. Zkuste třeba nějaký vyhledávač. Mám podezření, že už jste minule hledal a našel, akorát se v tom chcete dál rýpat. Ale já ne.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.46 (?), 4.11.2015 22:38
Člověče, vy jste tatar. Koník je opěrka dlouhých obrobků na soustuhu, ta opěrka se tak jmenuje, protože připomíná šachového koně, pinola je objímka, která zabraňuje prohýbání dlouhých obrobků, na loži leží suport, pinola a koník, vřeteno je něco co se točí, nebo posouvá. O nějaké trubici neni ani písmeno. Napsal jsem: Dokažte a dložte nějakou odbornou prací, že v tom jistém zařízení se nachází emulse. A to je myslím si, setsakramensky velký rozdíl. Jestli chcete taktizovat a podsouvat mi co neni pravda, nebo co jsem nenapsal, tak se na to raději vybodněte.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.46 (?), 4.11.2015 23:04
Tak v tom případě je to kravina. Na odkaz se nebudu tím pádem dívat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6648) - 9.135 (?), 5.11.2015 7:35
V mém postu nešlo o zkoušku co je co a k čemu slouží. Šlo o to ukázat, že název vždy neznamená přesný opis funkce či tvaru součásti. To snad pochopíte, když jste byl u kováře, možná vám prozradil že na sedlíku se nesedí, ale ková.
Na odkaz se nebudu tím pádem dívat.... Ano, to vysvětluje všechno.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|