Ten test nebol veľmi objektívny. Píšem aj pre časopisy a sú mi známe požiadavky kladené na písanie článkov. Test bol zameraný na niekoľko značiek, avšak len jedna sa na záberoch vyskytovala až nadmieru často. Je úplne jedno o akú značku ide a je jedno že to bola práve tá víťazná.Práve preto, že sa jedná o test mala by byť ukázaná aj druhá strana mince. Ak by som takto napísal článok pre seriózny časopis (a nemuselo by sa jednať ani o verejnoprávne médium), tak by s najväčšou pravdepodobnosťou nebol zverejnený. Ďalšia vec je, že neboli spomenuté základné ochranné pomôcky a to vyklavé rezanie radšej ani komentovať nebudem... Chcel by som ešte povedať, že píly Stihl držali v minulosti svetový prim v obľúbenosti aj kvalite. Husqvarna svojím modelom s motorom v osi toto prvenstvo tak trochu spochybnila, ale vyšia cena veľmi Stihl neohrozila. Dolmarky a Makity svojimi modelmi píl s motorom v osi a priaznivejšou cenou (a kvalitou) však ovládli tento smer. Podľa informácií niektorých predajcov elektrické píly Stihl sa teraz veľmi zle predávajú, niekde až s niekoľkoročným odstupom. Tu by som ale chcel zdôrazniť jednu vec: Elektrické motorové píly Stihl majú k dispozícii aj výtvarnícku lištu (alebo aj na stromovú chirurgiu) a od vedenia makity.sk sa mi doteraz nepodarilo vydolovať či bude v ponuke aj k ich pílam... Vôbec, informácie komunikácia, alebo podpora niektorých serióznych projektov, je u zmienených, firiem rovnaká (teda nulová). Reklamné zameranie je plytké, veľmi širokospektrálne, prakticky vôbec nie je zamerané na profesné spotrebiteľské skupiny (viď test STV, mantinely na štadiónoch, časopisy a noviny vrátane bulváru...).