Spolehlivý křovinořez
|
|
 |
 |
host - 7.56 (?) 18.7.2009 11:23
Husqarna 235 je na zadaný úkol zbytečně těžká a drahá.
HQ235 bych doporučil si někde půjčit pokud jsem například koupil zanedbaný pozemek a potřebuji zrekultivovat. Až vysekám hrubou vegetaci, keře lesní nálet, hrubé stonky, tak vrátit HQ235 a jít koupit o třídu menší HQ325.
Měl jsem oba tyto křoviňáky tak vím o čem píši. Mimo to HQ325 v pohodě zvládne taky zanedbaný porost. Stačí přikoupit osmizubý kotouč, což je nepochybně lacinější než kupovat dvě mašiny.
Navíc zadavatel počítá se sečením 2x za měsíc, tak tam je k úvaze zdali taky ta HQ325 není ještě zbytečně moc velká ale já osobně bych zůstal u té 325ky ať mám nějakou rezervu pre prípad že bych sečení zanedbal anebo šel k někomu na brigádu. 325ka taky zvládne náročné sečení se strunou, což by křoviňák o třídu menší nemusel. Nebojte se 325ky.
HQ257
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
vitus - (1) - 7.108 (?), 15.7.2009 20:42, zobrazeno: 17648x
Dobrý den, sháním křovinořez na zahradu cca 350m^2, kde je křivá země, většinou tráva, ale občas malé jasany křoví atd.., Zahradu bude občas sekat i žena a tak by bylo dobré aby se křovinořez snadno startoval a vůbec s ním bylo jednodušší zacházení a byl spolehlivý, naopak výkon není nejdůležitější. Zahrada bude sekaná tak 2x za měsíc (je na chalupě). Jaký mám koupit křovinořez?
Uvažuju o Hondě UMK 425 E1, ale je to dobrý stroj? Možná ze by stačil i nějaký levnější křovinořez nebo ne?:)
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jani - Stříbrný Zahrádkář (116) - 173.94 (?), 15.7.2009 21:10
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 20.52 (?), 15.7.2009 21:21
Husquvarna 235 R - léta prodávaný a prověřený držák. Chytá super. Mohu vřele doporučit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 7.56 (?), 18.7.2009 11:23
Husqarna 235 je na zadaný úkol zbytečně těžká a drahá.
HQ235 bych doporučil si někde půjčit pokud jsem například koupil zanedbaný pozemek a potřebuji zrekultivovat. Až vysekám hrubou vegetaci, keře lesní nálet, hrubé stonky, tak vrátit HQ235 a jít koupit o třídu menší HQ325.
Měl jsem oba tyto křoviňáky tak vím o čem píši. Mimo to HQ325 v pohodě zvládne taky zanedbaný porost. Stačí přikoupit osmizubý kotouč, což je nepochybně lacinější než kupovat dvě mašiny.
Navíc zadavatel počítá se sečením 2x za měsíc, tak tam je k úvaze zdali taky ta HQ325 není ještě zbytečně moc velká ale já osobně bych zůstal u té 325ky ať mám nějakou rezervu pre prípad že bych sečení zanedbal anebo šel k někomu na brigádu. 325ka taky zvládne náročné sečení se strunou, což by křoviňák o třídu menší nemusel. Nebojte se 325ky.
HQ257
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 47.145 (?), 15.7.2009 23:58
Taky bych radši volil Stihl. Nemám sice zkušenosti přímo s tímto modelem, ale v porovnání s Hondou mi přijde mnohem výbušnější (2-takt). Navíc 4-mix částečně maže nevýhody dvoutaktu. Motor je méně složitý a stroj je lehčí. nejsem si jist, ale nemá náhodou Stihl mnohem větší tradici co se týká křoviňáků než Honda? Kupoval jsem už před asi před čtyřmi lety Stihla, dnes srovnatelný asi s FS 310 a na jaro jsem pracoval 3 dny s Hondou UMK 435 E1 UEET. Musím říct že to je rozdíl. I když je můj Stihl starý a ani se nevyrábí, byly vibrace na stejné, možná i nižší úrovni, než 4-takt Hondy. Ergonomie byla taky mnohem lepší.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 47.145 (?), 16.7.2009 0:05
Ještě doplním - zapomněl jsem na jednu podivnou zkušenost s Hondou. Když jsem pracoval v prudkém svahu a motor byl hodně nakloněn, byla hlučnější. Že by se motor špatně mazal? Přece jen má nadržku na olej...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.44 (?), 16.7.2009 17:31
Dobrý den nebyl náhodou při tom větším náklonu ve svahu výfuk natočen blíž k vašemu uchu, je to jedna z možností.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.11 (?), 16.7.2009 20:27
Stihl by som vynechal, maloobsahové dvojtakty sú ve´ľmi hlučné, idu doslova na doraz výkonu, zastaralý motor, výbava žiadna, popruhy ma lepšie prvačik na školskej taške, ale cena je vysúkana poriadne nahor. Nedávno som mál možnosť porovnať s novým KBH Kawasaki 2 HP, perfektna výbava, popruhy super, velmi tichy motor, prevedenie na profi prácu, v 1 meter vysokej tráve som nezaznamenal pokles otaciek motora, štartovanie doslova stále aj po dvoch týždnoch odstavky na prvykrát.Súsed so 130 Stihl chyta tak po 4x, to mu predajca vopred avizoval! A cena, katalogova na SK asi l6.800 sk "vďaka krize" u susedov cez internet 9,800 sk.U Stihlu je výhoda vo váhe asi 70 Dg pri stenom obsahu.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|