Snižování omezovacích zubů
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 90.168 (?), 18.9.2008 17:10
Omezováky sundané o milimetr? Tak to doporučuju řetěz vyhodit - velké riziko ulamování zubů nebo i přetržení řetězu, dále přetížení ložisek pily. Uštřené tři stovky za nový řetěz za to riziko nestojí.. Pokud s ním přesto řezat budete, tak aspoň často koukejte na články řetězu jestli tam nejsou únavové trhliny!!! Gl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 18.9.2008 22:28
Pedro, víte kde je u vás nejbližší krematorium? Ano. Tak se tam zajeďte podívat a vyberte si hned následný urnový háj! Vlastně dva. Jeden pro vás a druhý pro vaši pilu!
Radek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.61 (?), 19.9.2008 9:31
Já bych vyhodil i nový - pokud omezovák zmenšil opravdu o milimetr, tak je tam teď tloušťka třísky 0,6 + 1 = 1,6mm (nový 0,65, nařezal 10m, občas brousil, tj měl cca těch 0,6mm omezovák). Broušením se na rozumnou tloušťku dostane leda tak až když odbrousí celý zub ;-) = řetěz bude přetížený + navíc rázovitě, za to riziko přetržení to opravdu nestojí. = nemilosrdně hodit do šrotu. Možnost poškození pily přetížením neřeším - to je škoda pár korun=prkotina. Zdraví je něco jiného.
Ještě by to šlo přeměřit jestli to vyjde, a případně omezováky srovnat všechny stejně, zuby ubrousit aby omezovák byl těch max. 0,7. Ale myslím, že jednodušší je koupit nový řetěz ;-) Gl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.61 (?), 19.9.2008 10:40
Pro strojaře +- autobus, pro dřevorubce hodinářská přesnost ;-) Jinak měrka na omezováky stojí pár korun, kalená jde použít i jako šablona pro pilník. Gl.
|
|
|
|
|
|
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 19.9.2008 12:57
Zdravím vy dva antabus/autobusové, jak to popisuje Andy jsem to dělal u svých řetězů v době, kdy jsem měl jednu brusku. Jen bez té kontroly, oko vidí! Když vezmete omez. u nového, při kácení smrku, líznete ho z lehka, jste cca na 0,7 mm a jak to píše. :-)
Radek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|