nilz
Pozdravuji, i když příspěvek je přes 3 roky starý, dovolím si pár praktických poznámek:
1) řetěz na Still profi pilu jsem ze začátku brousil jen ručně na cirkulárce pod úhlem dle obalu a právě káceného dřeva, s tím že jsem místo kotouče na dřevo vložil, gumovkový,kotouč 300/3,2/32
2) později (i dnes) se dají pořídit malé brusky (čína), na které je drahý karborundum brousek (růžový) -nahraďte jej kotoučem do úhlové brusky-,pro gumovku,,průměr 115 mm.
3)omezovací zuby jsou čistící, zásadně brousím více jak 15 let ručně na stabilní gumovce na kov a sice dle údajů na obalu řetězu, vždy musí být omez. zub nižší než břit zubu o min.0,5-0,75 mm.
Je pravdou, že je potřeba rutiny, ale pokud používáte malou el. brusku na řetěz, y tak seřizovacím šroubem vzdakte od kotouče břit tak, aby omezovací zub byl přímo pod brusným kotoučem.Je-li kotouč tl. např 1-2 mm, přidejte ještě další na zesílení jeho tloušťky.(optim.3,0 mm.)
Kotouč z gumovky slouží již více než 3 roky, pořídil jsem jej v Baumaxu v sadě 4ks za 60Kč, zatím co keramický za 300 Kč nevydržel nabrousit ani jeden řetěz. hezké den a pevnou ruku.NILZ