Sekačka s/bez pojedzu

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?)
28.4.2008 12:37

Samozřejmě, že je lepší sekačka s pojezdem než bez pojezdu, akorát mám dojem, že přes mnoho reakcí není skoro žádná na původní otázku. Dotaz byl na sekání plochy 200 m2 a elektrickou sekačku za necelé 3 000. Takové sekačky se snad ani s pojezdem nedělají. Takové sekačky váží tak do 15 kg.

Takže, takovou malou plochu máte i s takovou sekačkou posekanou za chviličku i bez pojezdu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 80.39 (?), 28.4.2008 10:55

Jsem na tom podobně. Novou pojezdovou sekačkou Honda seču sám, manželka bere pořád 10 let starou, bez pojezdu. Zejména v členitém terénu při obsékání stromků, keřů, záhonů a zahradních staveb a častém zastavování a měnění směru by pojezd spíš vadil. Dlouhé rovné (i nedrovné) plochy -  samozřejmě pojezd.

host - 44.15 (?), 28.4.2008 12:14
Sekam sekackou s pojezdem a ve svahu cca 1500m2 pred casem jsem zkousel jednu starsi bez pojezdu s bocnim vyhozem a byl jsem KO delal jsem to pro to abych otestoval opraveny motor B S ktery bude na prodej.Opravdu o proti jine sekacce s pojezdem s kterou tuto plochu sekam je drina strasna. Samozrejne kdyz objizdim stromy pojezd vypinam. akorat moje matka se se sekackou pretahovala tahla sekacku dozadu a kola prokluzovaly dopreu :-) A pak si stezovala jaka je to drina... Prevodovka pojezdu, remen + jina kola vazi cca 2kg. Casto sekam dost vysokou travu i nad 30cm bez kose a mam lehce nadzvedly kryt kose kvuli lepsimu odletovani travy sekacka se nezanasi a zvlada i vysokou travu.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 28.4.2008 13:01

Já sekám s pojezdem i kolem stromků, chce to jen naučit se zacházet s tou pákou (spojkou)  pojezdu, proč bych měl sekačkou tlačit do mezery mezi stromkama, když mi tam zajede sama? Pak jen uvolním spojku a třeba se sekačkou coufnu, dokonce bych uvítal, kdyby měla sekačka i zpátečku, stačilo by přejodit spojku do jiné polohy a nemusel bych sekačku tahat zpátky.

host - 81.39 (?), 28.4.2008 12:19

Sekačka s pojezdem se chová stejně jako bez něho, akorát je konfortnější. Pojezd znamená desítky gramů navíc, ne kilogramů jak se zde píše. Ostatní zde zmiňované věci jsou hlavně rukama. A pokud si někdo koupí velkou sekačku, tak nebude lehká. Pojezd určitě ano. Uvedu příklad. Malá honda je bez pojezdu lehčí o patnáctinu celkové váhy a je levnější o tři tisíce. Na kvalitní sekačce za 13 tis můžete tedy na pojezdu ušetřit 3tis. Kč. Podle mě to nemá smysl, protože sekat budete hodně často a pojezd mnhokrát oceníte kladně.

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?), 28.4.2008 14:34
Nikdo tu nepíše, kolik váží pojezd. Psal jsem, že stará sekačka bez pojezdu vážila skoro o polovinu méně, než nová s pojezdem, a to je rozdíl. O těch dekagramech pochybuji. U provního vygůglovaného odkazu na bolens 42 cm je rozdíl 6 kg na stejném typu.

host - 81.39 (?), 28.4.2008 14:51

S úctou k Vám, srovnáváte bolens 42 bez pojezdu a bolens 46 s pojezdem. Bolens 46 s pojezdem je o3 kg těžší než bolens 46 bez pojezdu. Co se týče váhy, resp. síly vynaložené na tlačení sekačky před sebou, když zapnu pojezd tak sekačka jede sama (nesrovnatelně lehčeji). Fakt.

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?), 28.4.2008 15:02
Ano, máte pravdu, i s typy i s hmotností. Sypu si hlavu popelem. Pokud jde o pojezd, vězte, že jej mám a používám, fakt. Ale na nízké trávě na rovné ploše raději jezdím bez něho, protože je to mnohem rychlejší a sekačka nijak velký odpor neklade a tráva je i při rychlém sečení posekána i posbírána kvalitně.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 28.4.2008 12:37

Samozřejmě, že je lepší sekačka s pojezdem než bez pojezdu, akorát mám dojem, že přes mnoho reakcí není skoro žádná na původní otázku. Dotaz byl na sekání plochy 200 m2 a elektrickou sekačku za necelé 3 000. Takové sekačky se snad ani s pojezdem nedělají. Takové sekačky váží tak do 15 kg.

Takže, takovou malou plochu máte i s takovou sekačkou posekanou za chviličku i bez pojezdu.

host - 168.167 (?), 29.4.2008 7:13

přesně tak, většina odborníků si nedovede představit co to je 200m2... to je čtvereček 14x14m!

Pro tento účel jedině levná elektrická, bez pojezdu, s prodlužovačkou, ale hlavně bez údržby a smradu z výfukových zplodin.
Pokud se to nenechá přerůst,  není důležitá ani velikost sběrného koše.

host - 118.194 (?), 28.4.2008 13:50

Asi by měl tazatel vysvětlit, co si představuje pod pojmem obyčejná sekačka. Je to levná, spolehlivá, anebo se chce inspirovat zkušenostmi s manipulací s prodlužkou? To by se mi nechtělo ani jednou za měsíc. Nejobyčejnější sekačka s pojezdem je soused s kosou a králíkárnou. Jméno a typ mu můžeme nastíkat na proutěný koš (má i funkci sběr do koše). Co k tomu dodat? Když stahuje králíky, tak obvykle jednoho ušáka donese i nám. Obávám se, že sem lidé píšou dotazy, které by si při troše snahy odpověděli sami i laici.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz