Sekačka Oleo Mac

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 96.61 (?)
30.5.2011 13:42
Vliv na motor má sekačka bez nože nebo s velmi uvolněným nožem, protože motor musí mít určitý odpor pro správný chod. Nerozumím tomu, že se utrhly bezpečnostní střižné elementy a nůž se ani nepohnul. Závadu musíte hledat v motoru. R.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 231.176 (?), 30.5.2011 11:27, zobrazeno: 9181x

Dobrý den.

Zajímá mne zda-li je velký problém když na sekačce (Oleo mac, motor Briggs Stratton 550) jsou na tom hliníkovým držáku nože ustřiženy dva malé výstupky na kterých sedí nůž. Zdá se, že nůž i přesto držel ve stejném místě (podle čistého hliníku pod nožem).

Nyní mi sekačka jako-by ztratila výkon, několikrát i motor "zdechne", tak nevím zda-li na to můžemít vliv i ten držák nože.

Děkuji.

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 96.61 (?), 30.5.2011 13:42
Vliv na motor má sekačka bez nože nebo s velmi uvolněným nožem, protože motor musí mít určitý odpor pro správný chod. Nerozumím tomu, že se utrhly bezpečnostní střižné elementy a nůž se ani nepohnul. Závadu musíte hledat v motoru. R.

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 176.99 (?), 30.5.2011 20:11

Zdravím, střižné kolíky se ustřihli protože nůž narazil na překážku a buď se pootočil o 180° a nebo jiný násobek tohoto úhlu. To že se zastavíl na stejném místě je sice náhoda ale není to nemožné. To, že motor ztratil výkon je široký pojem, výkon je součin otáček a kroutícího momentu motoru. Popiště podrobněji jak se motor chová po nastartování a při zatížení. Standa.

host - 231.176 (?), 30.5.2011 21:51

No teď po vyčištění svíčky, výměně oleje a pro jistotu i výměna benzínu, to sice vypadá s výkonem lépe, ale zase dost kouří (bílý kouř) a jako by bylo slyšet malé výbuchy v motoru. Nechtěl jsem to nechat běžet dlouho, takže to jelo asi 2x po třech minutách. Předtím mi připadalo, že motor jede v menších otáčkách, a po delším sekání začal zdechat, až třeba nešlo nastartovat, ale když trochu schládnul a pročistil jsem svíčku, tak se zase rozběhl, ale už zhasínal častěji.To ta svíčka byla spíše suchá černá, teď spíše mastná.

Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 41.165 (?), 31.5.2011 20:03

Zdravím, vyměňte svíčku. Standa.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025