Sekačka Al-ko Silver 46 BR zkušenosti
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 150.12 (?), 22.7.2009 19:22, zobrazeno: 21060x
Dobrý den,
máte někdo zkušenost s touhle sekačkou nebo i se značkou AL-KO obecně? Parametrově vypadá dobře, ale mě zajímají spíš praktické zkušenosti a spolehlivost..
Díky moc
Martin
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 145.99 (?), 23.7.2009 8:50
Dobrý den,
mám tento model letos prvním rokem. Koupil jsem ji brzo na jaře za velmi dobrou cenu. První dojmy byly dobré, na šasi nápis vyrobeno v rakousku
Byl jsem zvyklý na starší sekačku stejné kategorie a u alka mi vohovuje lepší poloha rukojeti, která je docela vysoko, proto se s mi ní dobře manipuluje. Motor bez problému, ale to je by měla být samozřejmost. Při asi druhém sečení mi upadlo přední kolečko. Uchycení je řešeno šroubem, který je zašroubován do poměrné silné pásoviny, ale po směru jízdy se uvolňuje! Naštěstí lze jednoduše vyřešit kontra matkou, místo pro ni tam je. Rychlost pojezdu je přiměřená. Seču neudržovanou travní plochu a nepravidelně, většinou až je tráva přerostlá a to musím potom jet velmi pomalu bez pojezdu, protože motor na vysokou trávu nemá sílu. Pokud bych sekl pravidelně, tak by to bylo zcela bez problému. Používám vždy i na vysokou trávu mulčovací klín. Samozřejmě, že při tak vysoké trávě se o mulčování nedá mluvit, ale nemusím potom trávu sbírat a dál se o ni starat. I přes použití klínu občas vypadne ze sekačky trochu trávy, ale tohle je spojeno s tou vysokou trávou. Sběr do koše jsem zkoušel pouze jednou a funguje perfektně. Hodnotit zatím nemůžu, mám ji zcela krátkou dobu, ale myslím si, že pro pravidelné sečení je zcela dostačující. JV.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 94.204 (?), 23.7.2009 10:41
Soused má 520 pořídil si ji také na přelomu zimy a jara a zatím je moc spokojený, já také pokukuji po 470 protože mám asi tak na sekaní 500m2 tak by to mělo stačit. Co se týče souseda tak převážně mulčuje protože mají dva psi a pěkný trávník nemá šanci udržet. Do koše sbíral všehovšudy asi 3x. Jinak designově moc povedený stroj(vím nění to vše) ale podle mého rozumná kvalita za rozumnou cenu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 123.86 (?), 26.8.2009 11:10
Dobrý den, tuto sekačku mám zhruba rok, ve verzi Comfort a jsem zatím velmi spokojen. Seču však pouze cca 300m čtverečních, a to docela pravidelně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.94 (?), 26.8.2009 12:47
Máme doma Al-ko Premium 520, sečeme pozemek asi 1200 m2, z toho asi 500 m2 ve středním svahu. Je lehce ovladatelná, výkonná, zatím si ji nemůžeme vynachváli. Zakoupili jsme ji na základě doporučení několika lidí, kteří ji používají už několik let - tedy značku Al-ko, záleží na velikosti sečené plochy a na požadovaném výkonu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 146.109 (?), 7.9.2009 14:29
Zdravím asi budu první nespokojený uživatel al ko 520 br, koupil jsem ji v obi asi před rokem využívana asi 10 pracovních hodin, sekačka se rozpadá na očích, první problem asi po hodině vypadl upevnovací šroub na předním kole ktery spojuje tyč pro nastavení výšky sečení, nevadí dal jsem nový a ten po sečení vypadl znova, na konec šrob a kontra matku, sekačka docela reziví ze spodu i když se vystříkavala vapkou, smula na to se záruka nevstahuje, další problém tento rok jsem zjistil že sekačka začala docela honě vibrovat a našel jsem na uchytu motoru prasklý plech na kterým je motor upevněn tak jsem ji zavezl do obi na reklamací, reklamace rychle vyřešená do týdne se mi ozvali že sekačku mi opraví za 2500kč že jsem si ji zničil sám, ohlý nůž zbusobil ohlou hřídel a ten vytřepal ze sekačky všechny šroubky, coš jako zákaznikovi se mi nelíbí, nemám uplně ideální rovný pozemek sem tam nějaký ten klacek ze stromu leží i ten kámen najdu ale pro to si kupuji sekačku i do terénu, co si člověk má koupit aby něco na takový terén vydrželo, pokud někdo má z něčím podobným zkušenost at se mi ozve, nekupuji nějaký šmejd za 5 tisíc ale chování servisu je nejspiš všude stejné, každopádně za tu reklamaci budu bojovat, brutussak@seznam.cz
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 146.109 (?), 7.9.2009 15:25
Zdravím díky za radu ale spíš si myslím že prasknul uchyt na šasí a stoho jak to bylo celé nakloněné se ta hřidel mohlá ohnout, jinak kdyby mě neinformovali že je něco s hřídeli tak to nepoznám, sekačka jede pořád stejně?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 146.109 (?), 7.9.2009 15:29
a ještě k tomu pozemku, snad když kosím cca 700 metru pozemku kolem altánu a před vstupem a sem tam vyhodím nějaký ten kámen a větev co odpadne s ořechu a mám tam angličák tak nějaké brutální nerovnosti nejsou, to bylo psáno obrazně
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |