Rotovator do jilove pudy

host - 232.16 (?)
7.1.2021 8:06

Nadřel jste se jen proto, že jste měl zřejmě hodně spuštěnou brzdicí radličku a taky jste zapoměl, že se kypření má provádět na několikrát a do kříže. Taky jste zapoměl na to, že varík je také opatřen zpátečkou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 214.246 (?), 6.1.2021 7:56

Ta ukázka mě nepřesvědčila. Jako by to bylo ze středověku a divné kde tedy vzali kameru.Myslim kopání ručně těch hodně Arů
Jen jsem zaznamenal že tazatel nemá zkušenosti.Vypadá ale, že peníze nejsou problém tedy se podívá buď na Varí nebo Agzat.A nebrat v provedení Global to nevydrží. Ano nevydrží nic protože na takovou práci to není To je varování. To není umění dat 30 tisíc přitáhnout to na pozemek a tam to zničit. To dejte 10 a 3 roky po sobě vám to překope dvoutunový otočný pasák.V případě velkého sklonu kračive rypadlo menzimuk. No a nemyslete ze to Vari nebo slovensky nevhodný drahy Agzat muže jezdit nakloněný ve svahu. To taky musíte všechno zvážit. Já u vas nebyl.

host - 75.11 (?), 6.1.2021 16:59

No, penize jsou problem porad, specialne kdyz rozpocet uz dosel. Na ten rotovator jsem ochotnej dat tam max 15k, pri cemkoli vyssim se mi uz vice vyplati najmout dva ukrajince na 3-4 dny rocne.

Zahradky jsou ted rovne, protoze je to v zterasovane, takze sklon 0.

Cokoli vetsiho sem uz nedostanu bez toho, aby to neznicilo uz osazene svahy resp. prichozi chodnicky, nemluve o tom, ze i kdyby mi to nevadilo, tak ani ten kracejici se sem nedostame, protoze pristup je zhora, kde je take barak a velke stromy, takze se neprosmekne.

To byl problem od zacatku, dostate na pozemek v podstate libovolnou vetsi mechanizaci by znamenalo jerab s minimalne 30m ramenem aby dosahl do dolni poloviny pozemku, a to uz je levnejsi spoustu veci delat ruco. 

host - 214.246 (?), 7.1.2021 7:03

Ano, souhlasím s vámi.Dělal jsem na zakázkách, kde stavitel zaměstnával vedle bagru a kopáče. Měl spočítané ze některé práce jsou ručně i levnější. Před tím jsem měl na mysli spíše Hrubé terénní úpravy. 

host - 232.16 (?), 7.1.2021 1:17

Vy jste buď naiva, nebo polemik. Že vás ukázka nepřesvědčila mne vůbec nepřekvapuje. To víte jiný kraj jiný mrav. Základní nakypření je provedeno traktorem a vypadá to tak, že vše ostatní se dělá ručně. Při kopčení válků jste si mohl všimnout, jak obrovskými motykami nahrnují půdu do „ kopce“. A kde vzali kameru, no asi jte si nevšiml, že je to vloženo v roce 2017. K tomu, aby vynivelovali vrstevnici, žádný drahý nivelák nepotřebují, protože se to dá udělat udělátkem, které je možno pořídit téměř zadarmo. Tady máte jinou ukázku, neni to o těch políčkách, která jsou vynivelovaná, ale o tom, jakou techniku používají indiáni v Peru, a o které se nám ani nezdá, protože česko cinkáním klíčema, zaspalo dobu a je velice zajímavé co ve 23-24" pokřikuje kameraman na oráče ve videu vloženém v roce 2016. Na hecht plechařinu se ani nepodívám a nejdostupnější je to Vari a Agzat, jsou to stroje, jejichž konstruktéři sice zaspali dobu ale zatím nic sofistikovanějšího nemáme a kdybysme měli, tak je to stejně cenově jiný level. Já mám již druhý stroj od Vari. A protože mimo domkařů, chatařů a zahrádkářů v česku nemá nikdo kladný vztah k půdě, která je nenahraditelná a neobonovitelná, tak taková technika, kterou vy navrhujete, může na můj pozemek ve svahu vjet, až mé smrti!!!

host - 214.246 (?), 7.1.2021 6:44

Klídek, vy se proberete v půl noci a karate mě ze se mi nelíbí práce s motykou někde v jižní Americe.Jistě, jiný kraj.Já znal chlapa který vozil hnůj v ruksaku.Vlakem Praha -Děčín. To byl asi taky ten, co měl podobný kladný vztah k půdě. Pak byl v Horních Beřkovicich. Tam je ústav zdraví. 

host - 232.16 (?), 7.1.2021 8:28

Použiji vaše slovo - klídek. Nikoho nekárám. Ten chlap vozil hnůj v plecniaku asi z titulu absence vlastního vozidla, nebo taky něčeho jiného a uvážil, že bude pro něj ekonomičtější ho tam zavézt vlakem, když tam stejně musí, vyhnul se očesání ze strany přepravce a když ho nepotřeboval tuny a zbývá otázka, kdo mu do těch Horních Beřkovic pomohl a proč. Už tady byl jeden, který mi vyčítal časy vkládání. Je to jen moje věc. Mi také vadí vaše doby vkládání, ale nevyčítám vám to.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6636) - 9.144 (?), 6.1.2021 9:37

Zvažte taky možnost rotavátoru s koly. Mám těžkou jílovitou půdu a s rotavátorem Vari jsem se neskutečně nadřel, protože byl pořád zahrabaný a musel jsem to rvát nahoru. Loni jsem to vyměnil za rotavátor s koly a první zkouška ukázala, že lepší. Sice musím přejet vícekrát, ale jen se v podstatě procházím, trochu námahy je jen na souvratích při otáčení.

host - 75.11 (?), 6.1.2021 16:42

Muzete napsat typ prosim?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6636) - 9.144 (?), 6.1.2021 18:30

Hecht 750

host - 232.16 (?), 7.1.2021 8:06

Nadřel jste se jen proto, že jste měl zřejmě hodně spuštěnou brzdicí radličku a taky jste zapoměl, že se kypření má provádět na několikrát a do kříže. Taky jste zapoměl na to, že varík je také opatřen zpátečkou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz