PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 70.100 (?),19.5.2010 10:42
A jak byste to chtěl? V nerezu, zabroušené sváry a leštěno? Podle mě je to naopak jednoduché, funkční, realizovatelné jednoduchými prostředky a hlavně to lze okamžitě uvést do původního stavu. Není důvod to hanět.
Připojím se s maličkostí. Prodlouženou řadící páku prodává Vari, je k vidění v Libici nad Cidl, už asi 3 roky a v chromu! Kola: než dvojmontáž, tak si kupte 7x12", nebo 6,5x12"/70, mají i 8", ale ty by po silnici asi už skákaly. Poradí a prodají celá kola i rozměr dir! PS p. J.S. obšleh řadící páku z Agzatu. Že jo. Ještě jednu podstatnou: závaží do kol!! Mě váží jedno kolo 37Kg Všechny Vás zdraví Míra
Já jsem to vyřešil tak. Obšleh jsem částečně 2 montáže z velkých traktorů. Větší kolo na nápravě klade větší odpor motoru - spojce, neboť je to převod do rychla.
Myslel jsem nápad s řadící pákou! Kola se už někde na vlaknu řešily. Jen dotaz: nezanáší se dvojmontáž zemí (blátem) a následně to musí klouzat, nebo se mýlím? Míra
V době, kdy jsem páku prodlužoval, jsem Agzat neznal. Jednou se po orbě po silných deštích zalepily, ale nemělo to vliv na záběr. Po oschnutí bláto samo odpadlo po krátké jízdě.
To byl jenom dotaz, protože šípaky by měly odvádět měkký mam.(bláto, hlínu) od záběrových kol, tím myslím tvrdší adheze. Mám na fréze(malotraktoru) 6.5x10" kola, přesto si někdy při orání,(práce v lese) nedovolím "zapálit"!!(nejsem kuřák. p J.S. Vaše narážka na orání jednoruč). Člověka někdy napadne nápad, a pak to vidí realizovat jide, znám!!(řazení). Dotaz: jeden šípák dopředu(na jedný nápravě šíp) a druhý obráceně. To má svůj význam?(posuzuji podle obrázku). Míra
Měl byste si všímat podstatných věcí. Prodloužit páku mě napadlo při obsluze stačí..!? Doufám, že ano. Kouření nebudu komentovat, kdo chtěl pochopil. Šípáky takto otočené tvoří společný velký šípák. Dál bych musel při snaze mít oba stejně otočit pneu na discích. To jsem ale nechtěl, protože jsem chtěl kola nechat pro možné klasické použití. Pro přístup k palcům na kolech to bylo řešení, které se osvědčilo.
Zdravím, myslím, že prodloužení páky se nemusí nikde "ošlehávat" to napadne každého, že když nejde prodloužit ruka, tak se musí prodloužit páka. K provedení, musím se přiklonit k názoru, že to co člověk bere do ruky, má nějak vypadat. Standa.
Mě se líbí, jak chodíte kolem horké kaše a bojíte se vytknout J.S. to prodloužení řadící páky z roxoru. Máte ho za zručného pečlivku, který by něčeho podobného nebyl schopen a jeho způsob provedení může ranit i kutila roku. Je to ale jeho věc jak a z čeho to udělal i když by to i při zachování všech výhod šlo udělat řemeslně lépe. Na funkčnost by to ale vliv asi nemělo.