Protočení podhuštěných pneumatik na disku VARI, DSK317

bohous - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (150) - 167.15 (?)
13.11.2020 18:51

Stalo se mi to několikrát, vždy zjara. Nejlepší je kolo skoro úplně vypustit a pak ručně pojíždět, třeba točit na místě ve správném směru, až se ventilek srovná. Pak hned nahustit a opakovat pro druhé kolo. Já mám Vari více jak 30 let a uvolnit plášť už vůbec nelze, alespoň ne amaterským způsobem. Takto jsem vždy až překvapivě jednoduše uspěl.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 153.8 (?), 12.11.2020 22:47

Děkuji všem za příspěvky, o víkendu vyzkouším a dám vědět

host - 232.16 (?), 13.11.2020 10:34

Téměř ve všech pneusevisech, tyto kola odmítají!!

bohous - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (150) - 167.15 (?), 13.11.2020 18:51

Stalo se mi to několikrát, vždy zjara. Nejlepší je kolo skoro úplně vypustit a pak ručně pojíždět, třeba točit na místě ve správném směru, až se ventilek srovná. Pak hned nahustit a opakovat pro druhé kolo. Já mám Vari více jak 30 let a uvolnit plášť už vůbec nelze, alespoň ne amaterským způsobem. Takto jsem vždy až překvapivě jednoduše uspěl.

host - 153.8 (?), 13.11.2020 20:34

Dobrý večer, tak nakonec jsem to vyřešil ještě dnes takto - sundat kola, sundat z nich závaží, vypustit vzduch, pošlapat plášť, položit převodovku s nastavenou rychlostí 1 nebo R do vodorovné polohy, nasadit jednu polonápravu na převodovku, na ni postupně pravé a levé kolo, pootočit rukama pláštěm až se ventilek dostane do požadované polohy (nohou přidržovat  "zaaretovat" převodovku za závěs s nosičem závaží), opatrně sejmout a ve vodorovné poloze kola také opatrně přesunout ke kompresoru (v jiné než vodorovné poloze má ventilek snahu  se vychýlit ze středové polohy na jednu nebo druhou stranu, já kola transportoval ke komopresoru až na čerpačku), natlakoval jsem na 2 atmosféry (mám starší kola a vzorek už není 100%). Takto jsem to zvládl v jednom člověku. Snad to někomu pomůže, já bych asi musel měnit oba pláště i duše a protože jsem nesehnal nikoho, kdo by to byl ochotný přezout musel bych shánět kompletní kola, ať už nová nebo zánovní. Pěkný nadcházející víkend.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz