Výběr křovinořezu
|
|
|
|
host - 124.31 (?) 6.9.2013 12:34
Celkem se s tím dá souhlasit, akorát je třeba mít jistotu, že onen soused je z těch, kdo umí se strojem zacházet, protože to je kámen úrazu u spousty lidí. Vidím kolem, že jsou lidi co bez potíží pracují s noname lacinými stroji a fungují jim, a vedle jiní, kterým nepomůže ani stihl, aby neměli stále potíže, protože prostě neumí. Trvám na tom, že nadpoloviční část úspěchu je v rukách, resp. v hlavě.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.176 (?), 4.9.2013 16:30
Dobrý den pánové, mám na vás prosbu máte někdo zkušenost s křovinořezem STIGA SB 43 DS. Jedná se mě především o spolehlivost a výkon. Budu sekat zhruba 30 cm vysokou trávu semtam nějaká ostužina a obrážející pařezy. Díky moc za odpověď.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.236 (?), 12.9.2013 8:33
stigu sb43 ds -motor kawasaki tj 43e nemam, ale robil som so stiga sb51 ds-motor mitsubishi, robilo sa s ňou paradne, dobrý výkon aj odpruženie aj spotreba.
|
|
|
|
|
|
|
host - 241.39 (?), 4.9.2013 21:12
Moje řeč, mám Solo 137 a i když na většinu práce stačí, šel bych do silnější. Teď v Mtf profi 142 za 10,5 a 154 za krásných 11,5t. Dvouletou záruku má ze zákona a kdo si běžný servis neudělá sám, pro toho můžou být posezonní prohlídky plus. Ale každopádně na větší plochy a pravidelné sekání nemá bubnovka s dvoutaktem konkurenci.
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.2 (?), 6.9.2013 10:56
Nekdy clovek pozna, ze je masina k nicemu, ani si ji nemusi pujcovat.Staci videt, slyset,kdyz sece soused, nebo proste nekdo a kdyz vidite, ze to napr.10-minut startuje pravidelne, ze kdyz zajede do travy, ze se to dusi, tak clovek uz jednoduse vidi, ze to neni ono.Na velke plochy, clenite,je nejlepsi miti dva krovinorezy, pokud neni sance sekat bubnovkou, atd.Jeden mensi tak 1,3KW, na mensi travu, dosekavani u plotu, atd.Druhy silny 2kw a vyse, uz pak na praci s pilovym kotoucem a neudrzovane plochy.Tj.idealni, ale to se kazdemu nevyplati tolik investovat.
|
|
|
|
|
|
|
host - 124.31 (?), 6.9.2013 12:34
Celkem se s tím dá souhlasit, akorát je třeba mít jistotu, že onen soused je z těch, kdo umí se strojem zacházet, protože to je kámen úrazu u spousty lidí. Vidím kolem, že jsou lidi co bez potíží pracují s noname lacinými stroji a fungují jim, a vedle jiní, kterým nepomůže ani stihl, aby neměli stále potíže, protože prostě neumí. Trvám na tom, že nadpoloviční část úspěchu je v rukách, resp. v hlavě.
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.2 (?), 8.9.2013 16:46
Co vidim kolem sebe, ze hodne lidi zajima hlavne cena a nekteri kupuji spatne stroje, nekvalitni,s nizkym vykonem a je fakt, hodne zalezi na obsluze, i ta nejlepsi masina znackova, musi s tim clovek alespon trochu umet, dat tomu to, co to potrebuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 124.31 (?), 9.9.2013 12:19
Tady bych si dovolil Vás opravit, vyslovil jste přesně ten problém, který tu je vidět. Nekvalitní a nedostatečně výkonný jsou dvě věci, které spolu nesouvisí. Prodávají se značkové i profi stroje s malým výkonem pro lehké práce, a také se prodávají velmi výkonné laciné stroje, které mají dost výkonu i pro těžkou práci, ale díky horší kvalitě provedení nevydrží tak dlouho a mají mouchy jako vibrace a podobně. Základním parametrem pro výběr výkonu, který přímo souvisí s obsahem motoru, je tedy porost který s tím chci dělat. Až po tomto určení parametrů stroje bych se teprve měl rozhodovat, jestli dám víc za značku pro častý provoz , nebo na pár metrů stačí šunt. Rozhodně ale nejde míchat silné a slabé motory, bez ohledu na značku. Jestliže třeba mám kus pozemku s metrovým porostem kopřiv, potřebuju něco s obsahem nad 40 ccm, a je jisté že čína o obsahu 50 ccm mi tu práci nějak udělá, ale profi stihlka kolem 30 ccm ne, nebo stěží za cenu velké námahy a pomalu. Komfort a životnost a s tím související cena je tedy až druhý parametr který bych měl řešit
|
|
|
|
|
|
|
host - 192.242 (?), 9.9.2013 12:56
pozrel som nejaké recenzie na toho Riwala, vraj má dobrý výkon, no ku svojej hmotnosti je pomer výkon hmotnost velmi zlý, vyváženie je dobré, spracovanie a kvalita podpriemerná-ako tipivká čína a na velké pozemky uplne nevhodná-výkon nepostačuje, hmotnost sposobuje značnu unavu. Celkové zhrnutie bolo, na menšie občasné kosenie dobrá, na velké plochyalebo časté práce nevhodná.A stroj netreba príliš prezerat kvoli podpriemernej kvalite, nedosadajucim a často sa povolujucim plastom, ktoré sa časom určite vytlačia u skrutiek.
|
|
|
|
|
|
|
host - 124.31 (?), 9.9.2013 14:56
No, recenze jsem nečetl, ale mám ho od dubna (52ccm) a udělal jsem s ním letos dohromady tak 5ha. Většivou přesekávání pastviny a asi 20% dlouhodobě zanedbaný pozemky na kšeft. S nožem bere cca 0,45l na hodinu práce. Poruchu jsem neměl, povolily se mi dva šroubky na nádrži v prvním týdnu, pak už nic. Starty zastudena napumpovat, 3x zatáhnu na sytič a pak zapnu, půlplyn a tak na 2-3 zatáhnutí, zatepla napoprvé, jde to i v postroji, díky odlehčovací pružině. Při práci no limit hlavně v náročným porostu, na dokončovačky trochu neohrabaný, ale to je o kategorii, postroj v klidu, vibrace spíš menší, únava odpovídá kategorii = tedy nebolí záda ani ruce, první začnou nohy. Výkon uvádějí ISO, 1,1kW max je ale 1,9 kW. Je to jejich chyba, že to nedělají jako ostatní, kteří uvádí vždy maximál, ačkoli je v praxi nenastavitelný. Měl jsem v ruce víc podobných strojů a výkonově jsou si hodně podobné, i když je v papírech uvedeno někdy až 3,2 kW. Předpokládám že vydrží tak 3 roky určitě v daném režimu, což je s ohledem na cenu víc než v pohodě, s přehledem se několikrát zaplatí a když mi ho šlohnou z pikapa, nehodím si mašli. Ve velkých vedrech jsem s ním ale nedělal, nejsem sebevrah, dělám jen brzo ráno v takovém počasí, s křovákama už jsem něco posekal, takže je to možná i o praxi a pravidelné kontrole maziva a stavu, v neposlední řadě i o vhodném nástroji a jeho stavu, což ale u Riwallu je v základu nůž kupodivu OK.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|