Převodovka DSK 317 - protáčení hřídele

host - 34.2 (?)
25.4.2010 21:07

Z Příspěvků jsem pochopil, že jste koupil starší stroj, je to tak? Jestliže palec funguje jak má, že zapadá do zubů v náboji kola, tak se podívejte na poloosu. Zjedné strany je šestihraná díra, ne vymačkaná do kulata, ta se nasadí na šestihran na převodovce, a na druhé straně je šestihran(venkovní) který zapadne do náboje kola. Stává se, že ten kousek šestihranu, který je v té poloose přivařen dvěma body se utrhne a zaleze do té poloosy a není v náboji kola.pak to netáhne. S přáním hezkého dne M.H.  

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 34.2 (?), 25.4.2010 21:07

Z Příspěvků jsem pochopil, že jste koupil starší stroj, je to tak? Jestliže palec funguje jak má, že zapadá do zubů v náboji kola, tak se podívejte na poloosu. Zjedné strany je šestihraná díra, ne vymačkaná do kulata, ta se nasadí na šestihran na převodovce, a na druhé straně je šestihran(venkovní) který zapadne do náboje kola. Stává se, že ten kousek šestihranu, který je v té poloose přivařen dvěma body se utrhne a zaleze do té poloosy a není v náboji kola.pak to netáhne. S přáním hezkého dne M.H.  

host - 166.111 (?), 27.4.2010 9:24

Dobrý den, tak to bylo právě tohle, přišel jsem na to podle náznaku sváru na tom šestihranu, dík za příspěvek, aspoň vím, že se to může stát a budiž to poučením pro ostatní, já z toho měl chvíli docela nervy. Ten šestihran zalézal do kola. Vařit to nebudu, vložím tam na osu distanční trubku s tlačnou pružinou.  Směrem do poloosy to blokuje ten zbytek sváru. Navís síly tam jsou jen na krut, nikoli axiální, mělo by to fungovat. Dík, nashle. J.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz