Převodovka DSK 317 - protáčení hřídele

host - 229.109 (?) 
25.4.2010 8:54, zobrazeno: 16182x

Dobrý den. Koupil jsem Vari sestavu s uvedenou převodovkou. Objevil jsem závadu, totiž levé kolo se nedá tou západkou na kole zaaretovat. Jak jsou ty procvakávací rohatky, nebo co to je za systém. Hřídel z převodovky se točí celá, i šroub zvenku kola.  Pravé kolo funguje dobře na 3 polohy. Nevíte někdo, o jakou a jak závažnou závadu by se mohlo jednat? Při pohonu jedním kolem se to ani nedá udržet... díky všem, J.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.152 (?), 25.4.2010 9:50
Neznáte návod!! Teprve potom používejte

host - 229.109 (?), 25.4.2010 10:10

Dobrý den, mohl byste mi tedy poradit, co bych měl udělat, než to dám někam opravit? Na nic jiného kromě těch stavicích kolíků jsem nepřišel, pokud by to byla jen neznalost ze strany obsluhy(mojí), budu jedině rád, dík, J.

host - 229.109 (?), 25.4.2010 10:13

A ještě prosím, na co je ta vytahovací páčka vedle osy řadicí páky, má to 2 polohy, to jsem se nikde nedočetl, děkuji.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.91 (?), 25.4.2010 10:40
Aretace 1 a zpátečky. Více z PC, teď jsem v Dinoparku :).

host - 229.109 (?), 25.4.2010 11:08

Jo jasně, budu rád, to jsem já jak jsem se Vás ptal na tu GXV, tak jsem ji koupil, nemá ještě ani očouzenej výfuk..asi to moc najeto nemá, i když je z roku 93, což mi někteří zrazovali, že je to starý.  Když koukám na výkres, tak ten unašeč vypadá nerozbitně, ale nepodařilo se mi to zapnout. Jestli tomu rozumím, tak ten šikmý kolík by měl spojovat kolo s hřídelí. Už jste slyšel o závadě tohoto typu? Pokud to je závada. J.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 25.4.2010 13:44

Nejprve zjistěte, jestli se točí v záběru obě poloosy. Už jsem viděl poloosy protočené na 6 hranech na převodovce, ale vypadalo to na nějaké náhražky, neboť stěny byly poloviční. Pokud je toto v pořádku, je třeba správně nastavit kolíky(palce) na kolech. Mají 4 polohy. 1 je volnoběžka dopředu - bez záběru z kopce -(při správně nasazeném držáku na palci směřuje jeho ostrý konec ve směru otáčení kola), 2 volnoběžka dozadu, 3 uzávěrka - úchyt směřuje ke středu kola, 4 palec je zajištěn vysazením na výstupek = volnoběžná poloha, kola nejsou vůbec v záběru. Jestli Vám toto nefunguje u jednoho kola, tak jej sundejte a demontujte. Je to nejlepší způsob, jak ověřit stav. Protože stroj budete používat, je třeba mu nyní věnovat více péče, aby byl jeho další provoz bezproblémový. Obyčejně to obsluhují lidé, kteří tomu moc nerozumí a nakonec naznají, že to v takovém stavu ani nepotřebují, přitom stačí tak málo. Vyměňte olej ve všech převodovkách a ten musí být převodový HYPOIDNÍ, nejlépe po zahřátí vypustit a doplnit správné množství - 1,7ltr u DSK 317, po kontrolní šroub, když stojí stroj na rovině.    

host - 229.109 (?), 25.4.2010 14:22

Díky, kouknu na to a kdyžtak dám vědět, v převodovce to protočené naštěstí nebude, protože se v záběru točí obě poloosy, akorát levé kolo stojí, J.

host - 11.107 (?), 25.4.2010 20:20

Každopádně demontovat kolo a rozdělat náboj tak, že sundáte segerovku. Třeba jsou zalepené zuby od přehnaného mazání a vůbec uvidíte stav celku. Máte výhodu, že je to levé kolo. U něho je matice se závlačkou svorníku a stroj může zůstat stát podepřený na pravém kole. Ach ty opravy přes net..

host - 229.109 (?), 25.4.2010 20:46

Já jsem to měl právě sundaný, ten palec šel do některých zubů špatně, tak jsem to utřel, lehounce jsem palec přejel bruskou(tak 0,2mm) a některé zuby na té litině trochu opiloval. Palec jde do všech, zpětná montáž OK, no a zase to nefunguje, už nevím. Jestli tam někde nechybí kus toho šestihranu.. osa se otáčí, až po matku na kole, ale ten litinový unašeč stojí. Fakt nevím. Přitom palec prokazatelně zaskakuje, při jedné poloze se dokonce otáčí i ten litinový unašeč a procvakává to, povyskakuje palec, tak jak má. A na druhou stranu nic. Nezažil jste to někdo? Nemohl by tam kus něčeho chybět? Tuším, že to bude nějaká banalita.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz