Pomožte s výběrem rotavátoru
|
|
|
|
 |
 |
|
ladis000 - (35) - 69.44 (?) 18.8.2015 22:01
Tak jsem našel nejlevnější Vari sestavu s motorem HOnda čtyřtakt 160 ccm, za čtyřicet tisíc a to až v Lounech. Možná by to šlo ještě koupit po částech. Jako převodovky, potom motor a nakonec různé příslušenství... Ve Zlínském kraji tady toho moc není..
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.107 (?), 18.8.2015 22:22
A zrovna v lokalitě Louny působí překupník. Neříkám, že to zrovna ten, co jste ho našel Vy, nevím o koho jde, ale i on už mění i lokality a tak je odhalitelný podle tel. čísla. Je třeba se tomu nějaký čas věnovat, aby člověk zjistil "kdo je dko".
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.91 (?), 19.8.2015 6:56
Na vás je vidět, že jste úplný začátečník.To je bez urážky.Louny, Děčín nebo Krumlov?Tak se tomu vyhněte.Proč by jste to měl kupovat po částech?Psal jsem vám o pozůstalosti a Standa to potvrdil.Já jsem si chtěl koupit Teru, když stála za komunistu komplet cca 45 tisíc.Trvalo mi to 30 let, než jsem si kopil Vari.Až mě píchne v koleni, Tak půjde z domu.A to se stává denně, že někoho píchne a je rád, že stojí.Tam hledejte. Žádnou značku nehanim, Vždyť je ani neznam.Jen jsem si chtěl udělat radost a zrovna s tou Vari.To je přibližně 10dní s manželkou v Řecku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 248.136 (?), 19.8.2015 12:53
Ale já jsem uváděl, že v sezóně je nabídek k prodeji minimálně, v podstatě jen od překupníků a servisáků. Pokud se výhodná nabídka v inzerci objeví, tak je do dvou dní a v některých případech i za pár hodin neaktuální.
Když Vám řeknu, že jsem prstové sečení terra i s motorem "licence gutbrod" koupil za 3.999,-Kč tak musím dodat, že abych byl první reagující na inzerát, tak jsem musel reagovat do 3 hodin od vyvěšení na inzertní server. Kdybych ten samý stroj s nutnou investicí 160,-Kč (měch a olej) do spotřebního materiálu kupoval u překupníka v Jihlavě, tak bych platil cca 7.500,-Kč, v Děčíně 8.900,-Kč a v Lounech 9.300,-Kč.
Jak říkám, rozhodnutí "na jaře už nezaseji" se láme s přípravou strojů k zazimování = nejlepší ceny jsou četnější v listopadu. A na inzertní server musíte (nebo vámi pověřený servisák) chodit každý den (v sobotu radši dvakrát).
|
|
 |
|
 |
 |
|
ladis000 - (35) - 69.44 (?), 19.8.2015 17:11
tak jsem zjistil že to tak cenově strašné není. TErra jde předělat na čtyřtaktní motor Honda, stačí použít nýty a stojí to do čtyřech tisíc. Takže asi nakonec ještě něco přihodím a půjdu do VAri nebo Terra. Navíc starší příslušenství jde koupit poměrně levně...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.179 (?), 19.8.2015 20:49
Heht 7100 jste vyřadil na začátku a možná děláte chybu Mám ho půl roku jeden z prvních s rychlou převodovkou. Používám vozík na dřevo a na trávu. Řekl bych že jej používám prakticky denně. Ještě jsem neřešil problém. Bydlím v Krušných horách tedy kopce jsou prakticky jedinnou rovinnou:-). Cena rozumná proti tomu když jsem si dělal v březnu sám průzkum tak jsem byl o 10 tis niž než Vari v akci. Navíc lze přikoupit záruka. já to neudělal a nelituju fakt funguje. Za mne bud Vari nebo Hecht, technika je to nejlepší na daný učel
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 11.107 (?), 19.8.2015 21:21
Jééé, 27.4. 2015 jsem zde založil téma k tomu to stroji a ptal se, zda nemá někdo nějaké zkušenosti. Ať se podělí. Téma tady je, ale nikdo se neozval a jak se zdá, jsou lidé, co teprve zkušenosti sbírají. Ten hecht má jednu nevýhodu - dky konstrukci, nemožnost aktivního příslušenství.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.46 (?), 19.8.2015 22:03
|
|
 |
|
 |
 |
|
ladis000 - (35) - 69.44 (?), 19.8.2015 22:23
No vidíte, a já co čet o Hechtu, tak většina lidí na to nadávala. To samé i na Mountfielda a kolega v práci je s tím královsky spokojen. až mu skončí po sedmi letech záruka, tak na tom udělá spoustu svých vlastních úprav a bude mít dobrý stroj. Každopádně já mám v současné době možnost koupit za cenu 15 000,- kč starou teru. Rv: 1974. Motor Jikov, dvoutakt, nutno na údržbu a seřídit. Převodová skříň T -20 a DSK - 317 - zrezlé, ale naprosto funkční.
Příslušenství: Kopa závaží, VElká kola s orebními návleky, pluh dvojitý, hrobkovač, kultivátor, sekačka lištová - všechno rezavé, ale funkční. Dal by mi k tomu i podomácku dělaný vozík s nápravou z felicie, ale ten je v takovém stavu, že ho nechci. Co si o tom myslíte? Je na tom kopa práce, hlavně odrezování...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |