Olej stihl HP

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?)
31.1.2010 11:01

Tak za tohle máte 11.107 dvakrát za jedna!!! Prodejna o které jsem psal (Denicol vydávaný za STIHL), není značková, tím však nechci říct že neznačková nutně musí takový podraz udělat! Napíšu zde něco, co se mnohým určitě nebude líbit, ale je to dost často hrubý fakt. Zaměstnanec fi. s provozovnou na druhém konci byť jen kraje, může (podotýkám a zdůrazňuji, může) dělat alotria, která jsou podobná. Navíc on je "firmou" od - do, soukromník nese kůži na trh 24 hodin denně. Poklesne-li obrat fi., zaměstnanec má stále jistotu výplaty a zaměstnání, případně odstupného, soukromník ne! Pro zákazníka to tedy jak perfektně napsal 11.107, znamená vždy se předzásobit, alespoň na dobu např. jako je tato dnes. Proč mohou někteří nakupovat 5 litrové balení a druzí si jezdí pro decky? Přitom oba řežou téměř stejně!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 31.1.2010 22:33

A dnes i nejistotě, že to je skutečně HP Ultra! Mám tu např. FUCHS a ten je taky zelený, stejně jako HP Ultra. Co v návodech zůstalo ze starých strojů a co ne, se můžeme dohadovat. Jisté je, že tyto nesrovnalosti mnoho důvěry a jedno u kterého výrobce, nebudí. Toto je věc, která by měla být doladěna nejdříve ze všeho.

HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 94.115 (?), 1.2.2010 9:10

a tady pro "nevěřící Tomáše" potvrzení výrobce oleje o výrobě HP pouze pro STIHL

Prohlášení Castrol
Prohlášení Castrol
prohlášení Zeller + Gmelin
prohlášení Zeller + Gmelin

host - 72.149 (?), 1.2.2010 10:14

Už mi to nedalo, tak přispěji svým názorem.

Když se v jednom vlákně rozhořela diskuse o kvalitě oleje Stihl a zvrhla se až na obviňování z neznalosti cizích jazyků a p., jsem se snažil získat informace k jednotlivým systémům kvalifikací olejů. Bohužel jsem zjistil jen toto:

API, americký systém klasifikace API TC znamené pouze olej pro vysoce zatížené vzduchem chlazené 2T motory

Protože je tato klasifikace velmi hrubá a zastaralá, byl vytvořen japonský systém JASO. Aby Evropa neůstala pozadu vytvořila systém ISO (prý velmi podobný JASO)

V systému JASO je snad hlavním měřítkem obsah popele ve spalinách, měřený zkušebním motorem Kawasaki (snad).

Nabyl jsem tedy dojmu, že ne všechny oleje splňující klasifikační třídu API TC, ale ani JASO (FC, FB) jsou ve vlastnostech určujících vhodnost pro ten který typ motoru shodné. Navíc již nevyhovující klasifikace API TC asi přináší možnost největšího rozptylu vlastností oleje.

Na druhé straně se zdá, že v určitém stupni vývoje motorů budou požadavky na vlastnosti oleje u všech motorů stejné. Jsem přesvědčen o tom, že motory pocházející z různých konstrukčních kanceláří se budou trochu lišit v tom, jaké si dovolí konstruktér na př. měrné tlaky pístu a jejich průběh na stěnu válce jaké je chlazení a stím související vznik teplotních polí na zattížených plochách a p.

Proto bych v roli výrobce motorů prověřil, případně na základě zkoušek navhl aditiva tak, abych mohl říct: Když použijete tento olej, zaručuji, že nebudete mít problémy. Pokud použijete olej jiný, i když dle klasifikace určený pro takovéto motory, protože ho nemáme prověřený, raději ho dávejte víc (1:40).

Je samozřejmé, že toto může být zneužíváno k monopolizaci výrobce motorů (obdoba nálpní do ink.tiskáren) a dosažení vyššího zisku z prodeje provozních hmot.

Já jsem bez jakých koli problémů používal do všet třech pil Olej Stihl 1:50(červený). Co jsem pořídil pilu Dolmar, používám olej Dolmar (1:50) do všech pil, protože ho považuji (na základě sklasifikace JASO FB oproti FC) za kvalitnější.

Co se týká spekulací nad cenou oleje, je to typicky čecháčkovské mít pocit, že jsem s něčím "vypíchal".  Rozdíl 1,20Kč na litr směsi při vědomí, kolik za litr směsi udělá pila práce je směšný. Na 1l oleje ušetřím 1 krabičku cigaret! To je k smíchu, ale i o to možná jde.

Pro vysvětlení, že tak neurčitě a obecně píši o klasifikačních systémech uvádím, že se mi nepodařilo najít žádný základní předpis, nýbrž jen také takovéto obecné povídání.

F.O.

host - 180.186 (?), 1.2.2010 11:52

Kupte si olej od HQ ten je kvalitnější.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 31.1.2010 20:53

No, jen jsem si tak lehce kop, nó , ty překlady jsou opravdu někdy HRŮZA!

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 31.1.2010 20:35

Vypadá to na chybu v návodu cz. Neboť na stránkách Dolmar.de jsou uvedeny hodnoty 40:1 u jiných spec. olejů, a to u všech pil, případně na stránkách Dolmar.com. 

H.K - (7) - 159.239 (?), 31.1.2010 20:42

Ok, pane J.S přijímáte mír? K.H

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 31.1.2010 20:46

To byla bitva, tak dobře. Ale jen pro zajímavost se podívejte na tu stranu, kde jsou pohonné látky, mě to zajímá, jestli to je opravdu chyba, nebo to uvedli na 2 místech návodu, to už by překlep nebyl. 

host - 159.239 (?), 31.1.2010 15:45

Jako výhodu jsem uvedl že tento olej při stejné specifikaci a mísitelnosti je pro mě dostupnější(v každém Bau, Bau)kdežto dealera dolmar mám 30km od baráku.To jsem uvedl v prvním příspěvku.Jinak já si nechávám 10% rezervu, míchám směs 1:90.K.H

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 31.1.2010 11:01

Tak za tohle máte 11.107 dvakrát za jedna!!! Prodejna o které jsem psal (Denicol vydávaný za STIHL), není značková, tím však nechci říct že neznačková nutně musí takový podraz udělat! Napíšu zde něco, co se mnohým určitě nebude líbit, ale je to dost často hrubý fakt. Zaměstnanec fi. s provozovnou na druhém konci byť jen kraje, může (podotýkám a zdůrazňuji, může) dělat alotria, která jsou podobná. Navíc on je "firmou" od - do, soukromník nese kůži na trh 24 hodin denně. Poklesne-li obrat fi., zaměstnanec má stále jistotu výplaty a zaměstnání, případně odstupného, soukromník ne! Pro zákazníka to tedy jak perfektně napsal 11.107, znamená vždy se předzásobit, alespoň na dobu např. jako je tato dnes. Proč mohou někteří nakupovat 5 litrové balení a druzí si jezdí pro decky? Přitom oba řežou téměř stejně!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz