Olej Stihl

HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 94.115 (?)
4.9.2008 10:07
pro host - xxx.xxx.176.240 tady to máte ještě jednou vedle sebe, jiné údaje pro TSF sem nenašel, budu rád když to případně doplníte (hlavně o hodnoty síranového popela a karbonizačního zbytku)
Bez názvu
Bez názvu
Mogul TSF
Mogul TSF
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 176.65 (?), 3.9.2008 21:40

1. kazdy vyrobca odporuca vlastny olej, v pripade, ze nie je moznost pouzit vlastny olej, tak aj iny v pomere 1:40

2. nenapisali ste tu absolutne nic navyse, len to co tu uz napisane bolo a to, ze Mogul TSF ma specifikaciu API TC a JASO -FC a Stihl HP ma API TC a JASO-FB, cize defacto horsiu ako Mogul... spominate technicky list, kde je jasne, ze Mogul je na tom vykonnostne horsie (ja som nasiel len bezpecnostny list) a dost ma zaujima preco je Mogul horsi ako Stihl, ked ste zacali uz s technickym listom, tak to tu hodte, lebo bezne dostupne to nie je, resp. ja to neviem najst... to co vidi kazdy a je to lahko dostupne je specifikacia a ta hovori pre Mogul... dakujem

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 3.9.2008 22:08

Já jsem sem dal navyše tabulku specifikace olejů a co jste dal navyše Vy? Kde uvádím, že je na tom Mogul hůře? Já uvádím, že Stihl je dle normy API na tom stejně v případě HP 1:50...????? Klidně si používejte olej jaký chcete, to mě je jedno, šlo mi o to, aby bylo jasné, podle čeho se specifikují oleje. Dal jsem to sem z důvodu možných záměn olejů a také neznalosti nových majitelů pil, kteří mohou udělat chybu ve výběru, nebo je jim doporučen nevhodný olej.

host - 176.65 (?), 3.9.2008 22:46

preco zase tak podrazdene? ja by som odprisahal, ze kym som napisal prispevok, tak povodny vas ste zmenili (kolkokrat uz, vsakze, aj Gl vam to uz vycital), v povodnom ste pisali nieco v tom zmysle, ze specifikacia Mogul TSF neznamena, ze oleje su rovnake, podla technickeho listu... spominali ste technicky list, na ktory som aj reagoval, ale teraz ho uz nevidim vo vasom prispevku... teda som chcel vidiet technicky list Mogul TSF a kde su konkretne rozdiely...

host - 124.22 (?), 3.9.2008 22:35

Máte samozřejmě pravdu. Některé lidi však nelze zviklat v jejich přesvědčení, že značka je důležitější než norma nebo specifikace.

Asi s tím nelze nic dělat.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 4.9.2008 7:23

Je to něco špatného používat vyzkoušený značkový olej, který navíc kvalitou v mém případě překonává jiné levnější oleje. Navíc tento olej dlouhodobě testoval na svoje přístroje výrobce v mém případě Dolmar.Já nikoho nepřesvědčuji, ale je zajímavé, že něčím se oháníte podle návodu a toto bych musel zbytečně mísit 1:40 - proč? Já jej vyzkoušený nemám, tak proč riskovat? Až se budete hlásit k tomu, co jste napsali, potom si po sobě upravíte příspěvky tak, aby vyjadřovaly přesně to, co jste chtěli napsat. Takto se z toho vykroutíte bez podepsání jinou IP a jede se dál... Vaše zkušenosti respektuji, na rozdíl od Vás, ale nemohu povýšit Vaše zkušenosti nad dlouhodobé testy olejů výrobci motorových pil. To je zajímavé, z pohledu značky pily jim věříte, ale olej mají drahý a ještě horší????? Jak složité je toto testování ze všech pohledů a rovin a jakou dobu probíhá u vybraného počtu pil - to se vůbec nedá srovnávat. Napište do Stihlu, ohledně oleje Mogul . U Dolmaru to víme. Ještě k tomuto jedna věc, to, že olej je vhodný i pro motorové pily je uvedeno na olejích jiných, které tuto specifikaci nemají. Už jsem to vícekrát viděl - výsledkem bylo zadření motoru, že já b..... jsem chtěl ušetřit následovalo..... U příležitostního uživatele pily je rozhodně jednodušší a bezpečnější používat olej, který doporučuje výrobce. To co ušetří, může potom několikanásobně přeplatit nákladnou opravou. Navíc se vyhne chybě, že v popisu oleje je uvedeno pro motorové pily m.j., ale kvalitou olej je vhodný pro skůtr a pod.Další hledisko je intenzita využití pily a riziko starší směsi a jak se daný olej chová - u profesionálů je toto téměř vyloučeno. Jinak pánové - zdůrazňuji - respektuji Vaše zkušenosti a každého, profesionálů obvzlášť, ale musíte uznat, že nemáte možnost srovnání těchto značkových a jiných olejů jinak, než , že Vám pily fungují a že ve většině případů jsou tyto oleje o něco levnější. Výrobce pil Vám  jasně dává najevo poměrem 1:40, že tam musí být rezerva, aby se z Vaší pilou něco nestalo, neboť tyto oleje netestoval. Tedy podle návodu Mogul TSF byste měli mísit taky 1:40, neboť je tam uvedeno mísit 1:50, případně dle návodu výrobce přístroje. Potom je to v konečném důsledku podle návodů více oleje v benzínu, no a to už tu bylo. 

HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 94.115 (?), 4.9.2008 8:49
Oba oleje splňují klasifikaci API TC, v případě specifikace JASO to znamená že olej Stihl HP minimálně v jednom sledovaném parametru nevyhověl specifikaci FC. V čem nedosáhl na TC a jak jsou postaveny minimální požadavky to nevím, pro příklad uvádím porovnání oleje HP a Castrol (oba vyhovují API TC)
Bez názvu
Bez názvu

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 4.9.2008 9:04

Ale vždyť to zde bylo asi před 1,5 rokem někým uvedeno, že výroba je nějak spjata s Castrolem. Proto je z pohledu garance kvality takovým výrobcem a k tomu zkoušky přímo výrobci motorových pil pro mě toto dávno vyřešená záležitost. Který parametr nevyhověl na FC nevíme, ale výrobce jej doporučuje - musel tedy zkouškám na 110% vyhovět, to je jasné. Ovšem oni ale testují všechno - od zatížení obsluhy po nejlepší mazací vlastnosti při zachování nejdelší životnosti. Když si vezmu zpět kdy už doporučovali svoje oleje na mísení 1:50, tak v tu dobu ještě takové jiné oleje vůbec neexistovaly. Takže jednoznačně mají obrovské zkušenosti v tomto směru, resp. výrobce daných olejů, který s nimi spolupracuje, nebo oni s ním. Jsou to dražší produkty, to je pravda, ale jednoznačně nejlépe ověřené.

host - 176.240 (?), 4.9.2008 9:09

pan J.S.

pytam sa vas, preco ste zmenili vas povodny prispevok a vynechali podstatnu cast zaveru prispevku, cim sa zmenil vyznam prispevku J.S. - xxx.xxx.103.201 (1629), 3.9.2008 21:00
ja som pisal, ze podla dostupnych zdrojov a informacii je podla specifikacie olej Mogul TSF lepsi ako olej Stihl HP (ale je to len podla specifikacie a olej Stihl je uzko vyvijany s vyrobcom), vy ste vo svojom prispevku pisal, ze sice su specifikacie rovnake, ale podla technickeho listu oleja Mogul TSF je na tom ten olej horsie ako Stihl, preto som vas poprosil, aby ste tu dali technicky list, kedze ja som nasiel len bezpecnostny list... preco ste vymazali cast prispevku a este aj napadate, ze take ste tam nemali napisane? zaujima ma, preco by mal byt Mogul TSF horsi, lebo ja vidim, ze je minimalne rovnaky resp. lepsi, chcem to vediet

olej Mogul TSF pouziva moj kolega par rokov, s mot. pilou ma v profi prevadzke narezane urcite cez 3000 m3 dreva na tento olej a nie su ziadne problemy... v druhej pile, v ktorej sa olej Mogul pouziva je v prevadzke len zriedka, nema narezane viac ako 800 m3 dreva, mozno este menej, teda tam neviem posudit aky ma vplyv olej na pilu...

prosim vas, nepiste tu blaboly, dristy, chcem len vediet:

preco ste upravili vas prispevok, na ktory som reagoval

preco ste ma napadli, ze vy ste take v prispevku nenapisal, ked ste to tam napisane mali

preco ste tu nedali technicky list oleja Mogul TSF, ked ste ho pouzili ako argument, ze Mogul TSF ma sice rovnaku specifikaciu ale nie je to to iste a Stihl HP je lepsi

(pre tych, ktori nevedia o co ide, vcera som nemal cas, zaujimalo ma ako vyzera technicky list, tak som zareagoval na prispevok J.S., lenze kym som dopisal prispevok (robil som viac veci a tie boli dolezitejsie), vlozil ho na diskusiu, tak J.S. svoj prispevok upravil, zmazal cast z neho a ja som si to nevsimol, teda som v podstate reagoval na veci, ktore uz neboli aktualne)

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 4.9.2008 9:12

Nevím kdo jste..., můžete se podepsat, nebo na mě nereagujte, děkuji. To pro příště. Teď  Vám ještě naposledy na anonymní IP odpovím. Když jsem napsal Technický list, tak se mi to nezdálo, jestli je to skutečně tak, jestli jsem nespletl , tak jsem si znova tu stránku otevřel a bylo tam technický popis výrobku Mogul TSF. Proto jsem to změnil. Ale to je moje možnost a výhoda každého přihlášeného. Vy teď - pokud se budete přihlašovat , tak můžete dělat totéž, než na Vás někdo zareaguje. Že jste nebyl přihlášen a nemohl to opravit, je Váš problém, stejně jako já jsem nevěděl, že něco píšete. Takže to nebyl úmysl, ale pouze oprava, tak jsem to udělal vícekrát po přečtení, jestli to přesně vyjadřuje to, co chci popsat. Mě to problém nedělá se identifikovat a dát to najevo druhé straně s kým diskutuje... Mě na tomto překvapuje to, že Vy si to dáte do nákladů, máte výdělky, které Vám umožňují používat značkový olej, výrobce pily jej doporučuje, tomu věříte, máte jeho pilu, prodejce jej i vyžaduje,  Stihl olej nikdy nedělal problémy se zadřením, to byla jedna kauza kolem HQ, ale tento červený Stihl - nevím o problémech. Přesto jste do toho šli - za cenu úspory?? Kdyby to udělal nějaký zahrádkář, dá se to pochopit. No, pokud je to čistě z pohledu podpory vlastního výrobce, všechna čest, další pohled je, jestli to není o max. snížení provozních nákladů a potom, po záruce jde pila stejně do světa. 

HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 94.115 (?), 4.9.2008 10:07
pro host - xxx.xxx.176.240 tady to máte ještě jednou vedle sebe, jiné údaje pro TSF sem nenašel, budu rád když to případně doplníte (hlavně o hodnoty síranového popela a karbonizačního zbytku)
Bez názvu
Bez názvu
Mogul TSF
Mogul TSF
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024