mám motoro B&S 35 Classic a rád bych věděl jestli je to čtyřtakt, nebo dvoutakt (již tři roky do toho leju benzín s olejem), ale teď jsem našel, že by to mohl být čtyřtakt :-)
Jaký by se měl používat olej do 4taktního motoru sekačky? Zatím jsem používal běžný minerální 15W40, ale setkal jsem se s názorem, že by měl být kvalitnější. Milan K.
To je podle typu motoru. Já mám předepsán olej 10W-30 nebo 10W-40. Starší typy B&S mají pouze specifikaci SAE 30. Zde může být použit jakýkoliv motorový olej xxW-30, a ani xxW-40 mu dle vlastních zkušeností neublíží. U moderních motorů dodržujte typ oleje předepsaným výrobcem.
Čtyřtaktní motory u sekaček mají na svůj objem relativně malý výkon a navíc nízké otáčky. Proto výkonostním požadavkům vyhoví snad každý olej do čtyřtaktů. Sekačka většinou nemá olejový filtr, proto je daleko důležitější pravidelná kontrola a výměna oleje.
mám motoro B&S 35 Classic a rád bych věděl jestli je to čtyřtakt, nebo dvoutakt (již tři roky do toho leju benzín s olejem), ale teď jsem našel, že by to mohl být čtyřtakt :-)