Mountfield nebo Vari
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 210.185 (?), 12.9.2012 0:40
Souhlas s panem J.S.-global je kompromis, ale určitě použitelný, je to běžný obchodní tah za účelem udržení ceny a tím i konkurenceschopnosti, čas ukáže, kde je pravda, ale ke zvýšení robustnosti a životnosti to tah nebyl, to musí uznat každý soudný člověk.A jestli jsem se někoho dotkl srovnáním testů s auty, máte pravdu, to nelze srovnávat, auta se testují déle a tvrdčeji... Každopádně je technika koupena, není nutno dalších debat, snad jen hodnocení majitele, tak po roce?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.2 (?), 12.9.2012 7:51
Zatím jsme vyzkoušeli plečkování, orbu a včera i vyorávání brambor – zatím spokojenost. V této době prodejci kombinují části původní Vari s Vari Global. Ale já jsem chtěla a mám všechno Global. Má lehčí motor, ale prý je to zase vyváženo těžší převodovkou, těžiště je přesunuto níže a jsou tam ještě některá další vylepšení oproti starší verzi. Myslím si, že Motor Global ve spojení s původní převodovkou není žádná výhra. Proto asi ta sleva, která se bude asi týkat jenom těch starších Vari nebo v kombinaci některých dílů s Globalem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 12.9.2012 11:00
Já teda s panem J.S. nesouhlasím, ale taky nemám nic proti. Seznamte se s tím, co nového vlastně Global obnáší a pak možná zjistíte, že není přeba čekat léta, protože kromě jiných konců šnekového kola je převodovka totožná. Ještě se tím získala vodotěsnost převodovky. Vrchní díl převodovky je litinový už dýl, v devadesátých letech byl stále slitina AL a odvěrací ventilek skříně je taky na původní DSK s litivovým vrchem. Nevím kdo zaznamenal, ale zhruba dva roky se nabízel Vari economic a ten už měl vlastně převodovku Global, jen byl na osmičkách kolech a nedaly se stranově nastavovat řidítka. Dnes už v nabídce není, ale takto vybavená převodovka už běhá několik let. Potvrzení o kompenzaci hmotnosti motorové jednotky zde naštěstí potvrdil i někdo jiný a já jsem rád, že ty starý jaklový řidítka zmizí, moc zhledný nebyly..
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 211.106 (?), 12.9.2012 15:40
Já se na změnu dívám z pohledu dlouhodobého majitele. Jedna z velkých předností a tradicí Vari je spolehlivost, robustnost, kvalita. Pokud někdo argumentuje, že hlavní změna odlehčení je z důvodu 50ti letých a více majitelů, kterých je údajně nejvíce, aby se jim usnadnila manipulace, tak se ptám, proč to neudělali dávno, aby usnadnění bylo dříve a pomohlo by to v úspoře materiálu i v obslužnosti. Dnes je to boj náklady vs prodejnost vs kvalita a těžko věřit, že 50ti letí na to mají vliv.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 12.9.2012 16:42
Já přesně nevím o co vám jde, odlehčení motrorové jednotky a dotížení jinde je ku prospěchu všech, kdo s motorovou jednotkou manipulují, taky je mi jasný, že vám je to jedno, nic jinýho by jste mi stejně nenapsal a proč až nyní? Je to podobné, jako bych se vás ptal, proč ta či ona novinka od Dolmaru nebyla uvedena už dříve, ale až nyní. Navíc to odlehčení kdyby bylo bez kompenzací nemá vliv na to, jestli je stroj použitelný nebo nepoužitelný. Kde se kdo potýká s adhezními problémy bude se s nima potýkat nedále a kde nejsou nebudou ani nyní. Stačí vysunout z osy gumáky, nasadit orebná kola a je po kilech prokluzu a malicherných debatách. Taky si teda nemyslím, že Vari jde cestou ala kryt křoviňáku. Uvědomte si prosím, že Vari nemá jen český nebo i slovenský trh. Kdyby ano, už by vlastně neexistovala. Takže není v jejich zájmu snižovat kvalitu. Proč já se vlastně zde za ně tolik beřu? Dyť mě to může být jedno.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 209.197 (?), 12.9.2012 17:06
Zřejmě jsem trefil podstatu, neboť nevím, co to má už po několikáté společné s Dolmarem. Chybí vám vysvětlení, to s 50 letými nechám pro zasmání, tak se bráníte poznámkou o Dolmaru, ale ten malotraktory nevyrábí, tak je to mimo a musím se naopak ptát proč to uvádíte.. Mě jde o to, že taková změna byla vysvětlena až směšně, neboť pro manipulaci s dotíženým strojem a práci s dodatečným dotížením nemůže dělat člověk, který na to fyzicky nemá a o stroj se bude opírat. Dotížení je třeba při orbě, dopravě, rýhování, vyorávání, prostě co chcete dělat s lehkým 1 osým malotraktorem? Předělání motoru je snadné pro fyzicky vhodnou obsluhu. Nebo si myslíte, že pluh je lehký, nebo sestavený rotavátor, když jej chcete uklidit a nerozložit, protože se bude pracovat další den? Co s dotížením a manipulací, když chcete přestavět na rotavátor a zpět a máte 1 převodovku? Sundat a nasadit. Takže, já jsem pouze doporučil zvážit koupi novinky, neboť ty změny ukazují trend, který je. Ale netvrdím, že to je špatné, ale nemohu ani tvrdit, že po 17 letech používání, to bude stejně dobré, jako původní Vari. Mmch znám několik majitelů Vari a všichni mají do 50 ti let a starší prodávají, nebo přenechávají mladším.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 211.154 (?), 5.11.2012 22:28
Zdravím vás! Již máme zaběhnutý malotraktor Vari Global; několikrát jsme plečkovali, vyorali jsme brambory a zorali pole. Naposledy manžel naorával vinohrad. Vše bylo v pohodě:-) Nyní jsme začali přemýšlet, co bude na jaře, až budeme chtít vinohrad odorávat a pluh máme uprostřed?? Jestli to čte vinař, určitě ví, o čem mluvím. Děkuji...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 245.219 (?), 6.11.2012 10:18
Dříve mi přiorával k hlavičkám malotraktor. Zjara tentýž čtyřkolový malotraktor zase speciálním pluhem odoral. Ještě předtím mi pouze přiorával a já zjara něco odkopal motykou a několikrát přejel rotavátorem, přesto byla prohluběň uprostřed řádku znát, ale za sezonu po několikerém rotavátorování se to celkem srovnalo. Odorávat varinou podle mne nejde. Poslední roky na zimu pouze hlouběji rotavátoruji, vinohradu to stačí. Jen je potřeba rotavátorovat před příchodem podzimních dešťů. Pouze pokud chcete zaorat hnůj, tak se brázda vyrobit musí a po zašlapání hnoje zaorat, ale opět speciálními plužkami. P.G.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|