Motorová pila s elektrickým startérem

host - 72.149 (?)
8.7.2015 14:46

Já si myslím, že toto vlákno je tu tak trochu pro exhibici. Pokud pila nechce starovat, tak jsem přesvědčený, že dřevorubec nakonec bude mít větší kapacituá, než baterie a ža nakonaec nastartuje rukou. Pokud pila startuje dobře, pak je elektrický startér zbytečnost. El starter by dle mých představ mohly využít tesaři. Možná také arboristi. Jinak to považuji za zbytečné. Ta pily by stejně musela mít i ruční startování, aby bylo možné nakonec tu pilu něčím nastartovat až dojdou baterky.

FO

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 186.64 (?), 19.2.2016 18:58

host - 241.91 (?), 19.2.2016 15:58

Dobry den pan Melaga, prosim mozete blizsie vysvetlit vasu vetu :

"V poloze "hlavou dolů" mažou RO i HO úplně stejným způsobem, to znamená veškerý olej ve vznosu. "

Otazka:

Tvrdite ze Honda a Robin nemazu dostatocne v polohe hore nohami?

Dakujem.

host - 96.17 (?), 19.2.2016 16:16

Zdravím, znamená to, že ta decka oleje, která je mazací náplní se tříští o dno pístu. Samozřejmě motor je mazaný ale tento stav motoru neprospívá. Standa.

host - 54.194 (?), 19.2.2016 16:30
Ojedinělý názor všeználka S. Melagy. V Subaru vypočítali, že decka stačí a nečucháte smrad ze spáleného oleje 4Mixu 2taktu.

host - 187.224 (?), 19.2.2016 16:44

Snad máte i pravdu, ovšem jen do určitého výkonu (váhy) motoru stoje který má obsluha na postroji na sobě. Nejen toto je důvod, proč na praktiky jako je Standa při výběru podobných strojů dám. Mmch 4 mix vlastním a že bych se při práci s ním dusil splodinami, to ani náhodou    wink

host - 96.17 (?), 19.2.2016 19:21

Zdravím, to nevypočítali jen v Subaru, Honda má také deci náplně. Je fakt, že se ST potýkali u čtyřmixů s problémy trhajících se výfukových ventilů ale po vyřešení metalurgických problémů je dnes ST nejživější čtyřtakt. Standa.

host - 50.231 (?), 19.2.2016 19:27
No právě, ve Stihlu mi 4 takt s mixem nedoporučili a nabízeli mi 2 takt. Ten jsem nechtěl a koupil jsem active s poctivým 4 taktem Subaru.

host - 33.56 (?), 7.7.2015 14:49

Jo, to je přesně ono! Mě teda chytala Huska 261 na 1ní trhnutí, ale ve složitém terénu/nahoře to byl taky problém, navíc ta váha... Už vůbec nemluvím o Stihl 510E, tý když se někdy "nechce", tak je to vo prsty. Jak tu někdo psal, že se pila dá vždy nastartovat max na 3tí zatažení, tak to tak uplně není... - jako u každého spalovacího motoru... - já se tím zabýval léta (amatérsky, ale asi na profi úrovni), u všech možných motorů - prostě je to tak, někdy NÉ a Né, ať máte vše vyčištěné, nastavené, seřízenené, dobré palivo - tak prostě NÉ!  A to neberu v potaz třeba "zanýtované" a ucpané kanálky v karbecích, o kterých tu nemá ani 99% přispěvatelů potuchy Nebýt technik, začnu věřit na duchy!   Alfi.

host - 72.149 (?), 8.7.2015 14:46

Já si myslím, že toto vlákno je tu tak trochu pro exhibici. Pokud pila nechce starovat, tak jsem přesvědčený, že dřevorubec nakonec bude mít větší kapacituá, než baterie a ža nakonaec nastartuje rukou. Pokud pila startuje dobře, pak je elektrický startér zbytečnost. El starter by dle mých představ mohly využít tesaři. Možná také arboristi. Jinak to považuji za zbytečné. Ta pily by stejně musela mít i ruční startování, aby bylo možné nakonec tu pilu něčím nastartovat až dojdou baterky.

FO

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 8.7.2015 18:03

Když pila nestartuje, tak zapálit noviny, přitkat k sání a roztlačit se sytičem z kopce... mě takhle chytne vždycky cheeky

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz