Motorová pila s elektrickým startérem

J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?) 
24.6.2015 7:34

U křovinořezu je porblém s nízkými otáčkami 4T motoru vyřešen volbou stálého převodu v úhlové hlavě. Pila má řetězku přímo na klikovém hřídeli 2T. Druhým argumentem je váha (větší setrvák a ventilové rozvody).

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 10.5 (?), 24.6.2015 7:53

Mne to je jasné po technickej stránke. A niečo podobné ako píšete o 4 T krovinorezoch by sa určite dalo "vymyslieť" aj pri pílach. Len potom tá váha...

Ja si stále myslím, že zadávateľ tejto témy si z diskutujúcich vystrelil..  

host - 48.106 (?), 24.6.2015 10:23
Pily jsou poslední doménou 2T. Výrobce netlačí 4T na pile. Mají jiné možnosti, jak omezit emise. Některé pily mají motorové vlastnosti podobné se 4T. Například farmářské pily Makita.

host - 10.5 (?), 24.6.2015 12:26

...alebo X - Torq v Husqvarne... parada...yes

host - 62.121 (?), 7.7.2015 22:20

Minulej týden jsem viděl v Bauauau... docela malou sekačku s benzíňákem cca 3kW a měla přesně ten eletrickej systém startování, co jsem si představoval u pilky. Byl to Briggs motor. Přesně, malinkej aku (do kapsy placka) Litiovej aku, co se při startu nastrčí do motoru, tam malinkej motorek s převodovkou, součást sekačky, klidně by mohl být i na pilce. Místo toho Lithiáku bych dnes asi použil superkond - rychlejší nabití, menší a "na věky". Vsadil jsem se s prodavačem, že to 10x za sebou - bez dobití - tu sekačku nenatočí... - platil jsem flašku. To mít na pilce, tak spokojenost! Hlavně se to nechá při tom startu i štelovat, jako karbec a pod., kdyžto když taháte jednou rukou, nebo i někdo druhej, tak to poskakuje a nedá se udělat nic...   Myslím, že do pár měsíců, či týdnů je to elektrické startovaní i u pilek, protože je něco jiného mezi roštím zmáčknout čudlík, než tam poskakovat se startovací šňůrou...    Alfi.

host - 72.252 (?), 7.7.2015 22:46

Zdravím Alfi, docela jsi mě zklamal, Ty neumíš opravit Oleomaka tak, aby Ti startoval bez vykloubeného ramena. To se teda styď, myslel jsem, že si větší machr.Při startování není potřeba ničím "kroutit", karburátor se nastaví a odzkouší mimo pilu. Standa.

host - 62.121 (?), 7.7.2015 23:52

Hmmm, tak především není Deere "můj", - oprava ani za flašku-skorotchán ji vychlastá radši sám, co já se budu drvit s karbesem tak proč bych se tím zabýval - už jsem vyrostl z toho, Něco jinýho bylo dát do provozu auta kámošů, co si je v 90.tých letech odněkud dotáhli...- za všechno něco bylo... - tady to měl opravit MF, kde pila stála jako auto, a záruka na "99"...  let...  koupila to skorotchýně, s tím, že nebudou 9 let nic muset řešit... Já u toho nebyl... Radši. Taky u reklamace jsem byl jen jednou - prej to zkurvil Oil M2T Paramo, na kterej já najezdil 200.tis.KM, to už bych hledal asi v prodejně 1,ní vingl, co dobře padne do ruky...! - jo, a pak do hlavy! Jinak Stando, s těma karbesama ouplně pravda, já takhle občas na stolicích dělám jak karbesy - ale třeba čtyrkomorák Weber, nebo "vstrřikovačky" - Diesel, ale musej k tomu být potřebný dokumentace (ty na český auta si ještě jakž takž pamatuju, ale jsem elektronik...), na dnešní auta -motory jsou k tomu potřeba "tabulky, které čte processor" při různých režimech motoru  - - - na jinej trade!!!   Takže u pilky jsem zkusil několikrát "zakroutit" při běhu - no hnus, regulace na 1/4 otáčky..! Koupil jsem si pro sebe jinou, nejlevnější na trhu a ještě se slevou - snad nebudu dělat reklamu- Hecht 44, no, jó, to bude tady keců... za dva Litry. Myslel jsem, že ji po pořezání obtěžujících dřevin "vyhodím", ale ono - furt to jede!   Alfi.

host - 153.203 (?), 3.3.2016 21:04

Asi mi dá každý za pravdu že mot.pila je VELMI nebezpečná věc.A když si vzpomeneme každý kolikrát se netrefil na poprvé s kanistrem do otvoru nádrže pro benzín, nebo kolikrát se nám stalo že jsme trochu přelili nádrž a stékající benzín se nasákl do pilin usazených nejen pod krytem spojky ale i pod víkem ventilátoru tak si asi umí každý představit nárust nebezpečí v podobě vzplanutí benzínu od sebemenší jiskřičky od startéru.Zastávám názor že se dnes strká elektrika a elektronika do všeho možného, tak at aspon ty pily nechaj tak jak jsou.Vždyt s pilou v ruce si musí každý uvědomit že se k ní musí chovat jako chlap!(po fizické stránce).Já bych pilu s el.startérem nechtěl.Stratilo by to ducha.

host - 201.242 (?), 18.2.2016 11:55

Ano, 4 taktni pila by nebyla zla ale ma to sve ale a to takove i kdyz odpada michani benzinu a hlave spaliny tolik nesmrdi je vykonost maleho motoru rozhodujici. 4 takt se rozbiha pomalej a muze spolehlive pracovat jen v urcitem horizontalnim uhlu skrze mazani, a pri polozeni na bok nebo prevozu vyteka olej do motoru i ven.A tohle je dost velka chyba i vyrobce, muselo by se jeste hodne chyb vychytat.Mam takovej krovinorez a nejsem si jist zda li to byla dobra volba.Larus

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 67.66 (?), 18.2.2016 11:58

Mám taky čtyřtaktní křoviňák a dělat se s ním dá v jakékoli poloze. To asi mají čtyřtakty už vychytané.  Řetězovou pilu, se kterou by se dalo řezat jen zhora asi nikdo nvyrábět nebude. Jiná věc je hmotnost a dynamika motoru.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz