Tak mám pilu přes rok, něco jsem s ní nařezal (ale néé moc), teď ji mám v servisu s rozbitou startovací kladkou (už opraveno - 200 Kč). Předtím jsem ji dával seřídit na víkendové kácení (8 stromů), 2 pily moje 945ka a známého 20 let stará Jonsered 2140?. Hádejte která vydržela dýl? :) Ano správně, 20letá pila řezala jak do másla, ani jednou samovolně nezdechla a po společném nařeznání 2 stromů, kdy se mi pokazil ten startér to všechno odřezala naprosto bez problémů ta jonseredka. Navíc ta byla je o dost lehčí, neřve tak a má rychlejší a krásně plynulý náběh - to vše po 20 letech častého používání!!!
Před tou akcí jsem si zakoupil nový řetěz Stihl a myslím, že je kvalitnější než standartní "Oregon" (dle prodejce nového řetězu nemá s orig. Oregonem nic společného, prý je to čína).
Hodně mě na té pile teď štvalo, že po zahřátí (při řezání druhého stromu) začala samovolně zdechat (ač pila byla čerstvě seřízená), tak jsem pořád startoval a startoval, až jsem oddělal ten startér... Dle servisáka to může být starým benzínem (což je možné, mám starý několik měsíců), příp. pístem... Tak snad je to starým benzínem. Zkusím o víkendu nový a uvidíme...
Závěrem chci říct, že když ta pila funguje, tak řeže dobře (s řetězem Stihl velice dobře), ale ve srovnání se značkovou (i o dost starší) konkurencí pokulhává. Já nejsem žádný profík a pilu použiju 3 -5 ročně plus mínus, neměl jsem prachy na značku, do ojeté značky se mi taky nechtělo, tak jsem se rozhodnul pro Hecht. Asi bych se i dnes rozhodnul stejně, kvůli ceně a kvůli dostupnému servisu, což beru jako velkou výhodu oproti ostatním noname levným pilám. Snad bych ještě zvážil OM, ale na ně jsou dost rozporuplné reakce. Nicméně mít prachy jdu buď do Stihl, Jonsered, nebo Dolmar...
Takže kdo chce šetřit, tak Hecht ano, kdo chce trošku zainvestovat tak značku.