Má zkušenost s Hechtem 945

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?) 
11.4.2010 19:40

Ty kladné reakce jsou logické. Po zkušenostech např. s Homelitkami, s pilami stejné konstrukce jen jiného názvu a barvy je to překvapení pro každého, kdo takovou pilu koupí po předchozích negativních zkušenostech. Cena stejná, nebo podobná, ale značně rozdílná funkčnost a spolehlivost. Ovšem je to jen posun na žebříčku, který ale na tomto místě zdaleka nekončí. V podstatě všechny tyto levné pily jsou zastaralé technicky i konstrukčně. Ale to neznamená, že neřežou, nebo, že se nezaplatí. Ale současné špičkové motorové pily jsou o několik kvalitativních a hlavně technických stupňů výš. Srovnat se to nemůže, neboť to vylučují 2 hlavní překážky. Cena vývoje a nízká prodejní cena levných pil. To se nedá skloubit. Kdyby začali výrobci levných pil investovat do vývoje, použili kvalitní materiály, tak se nedostanou na cenu, která je pro ně jediným nástrojem odbytu. Konkurovat firmám, které jsou v tomto oboru na špičce takovým způsobem je vlastně nemožné. Proto je jediná cesta cena, která zaručí prodej. Většina lidí pilu použije několikrát do roka na palivové dřevo = 2x několikrát = a je po záruce. A to hlavní z pohledu nákladů je překonáno.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 128.154 (?), 11.4.2010 20:34
Z toho plyne CO???No to co jsem napsal, necht si každý koupí co chce!!!

host - 15.114 (?), 11.4.2010 20:52

Pokud jsou současné pily o několik technických stupnů výš jak píše pan J: S proč třeba firma Zenoah. kterou vlastní jak všichni vědí Husquarna má v nabídce stejnou pilu viz link

A cena vývoje. Všichni vědí jak začínali po válce Japonci. Kopírovali naše motorky a dnes? Kde jsme s prodejem a vývojem mi a kde oni a to neplatí jen pro motorky. Bud si přestanem namlouvat, že jsou neschopní a začnem proti tomu něco dělat a nebo za pár let nás budou zaměstnávat. viz Volvo

Co se týče skloubení nízkých cen a vývoje. Oni bohužel vyrábějí tolik pil že je jen otázkou času, kdy v číně vyroste generace lidí (pokud už nevyrostla), kteří již mají přístup ke kvalitnímu vzdělání a vývoj převezmou sami. Nízké ceny přichází spolu s masovou výrobou a tu oni mají, jsou schopni vyrobit 1mil pil ročně od modelu(mají ale jen 2-3) a o tom se evropskému výrobci ani nezdá.  A proto tam kupují a nebo staví továrny, všichni velcí výrobci o kterých pan J: S píše Proč asi?

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.51 (?), 11.4.2010 21:07
Levná pracovní síla = přesun výroby je ve všech možných výrobních odvětvích. Ale konkurence je samozřejmě i mezi výrobci současné špičky. Když některý sníží cenu + jméno značky má výhodu. Jak snížit cenu a zachovat kvalitu = platit méně dělníkům, kteří jsou přitom s ohledem na platy v dané zemi spokojeni a práce si váží. Když to udělá jeden výrobce, snaží se stejnou výhodu využít další.

host - 14.151 (?), 11.4.2010 19:37

Hecht a originál Walbro? Cha, cha...

host - 15.114 (?), 11.4.2010 20:55

Nevím co je na Walbru špatného. Původem je značka americké a jsou s nimi osazeny Hecht 941,945,946,950

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 11.4.2010 23:01

S Walbrem máte pravdu 15.114, s ostatním ne. Japonci a motorky? Nenastoupit k moci u nás "všechmajetek", jezdil by Japonec dodnes na kole! Nejméně 6 špičkových konstruktérů z Čech emigrovalo na západ po vítězném Únoru! Walbro přesunulo výrobu na Tchai Wan a do Hong Kongu ještě v době kdy my jsme měli Škodu 100 za špičku automobilů. Japonci nás již hezkou řádku let zaměstnávají a náš vývoj a výroba už dávno není k ničemu v obou segmentech o kterých píšete. Je to dáno politickým klimatem, který nemá zájem podporovat zde takové technologie a jako správný pohrobek vední dob minulých raději podpoří levný soudružský zmetek (viz. minimoto Blata!).  Japonci dnes rozhodně, stejně jako dříve, neschopní v žádném případě nejsou. Jejich největší předností je to co schází nám, sebeúcta a cílevědomost! Nízká cena finálního výrobku je daná masovou výrobou jen z velmi malé části. Podstatnou část tvoří použité materiály, výrobní technologie a přímé výrobní náklady, tedy mzdy, energie atd..  Ve státě trefně nazvaném kočkopes, jako je Čína, hraje velkou roli ještě státní podpora. U nás jsou se vzrůstajícím HDP neúměrně a nestydatě zvyšovány nepřímé výrobní náklady, u nich je tomu naopak! Máte pravdu, že oni mají např. 2-3 modely jako kostru, další jsou pouze jinak osazeny řeznou soupravou, nebo dokonce jen jinak barevné a už to našemu kupujícímu stačí. Není to ale trochu málo?

host - 250.152 (?), 11.4.2010 22:38

Zdravím, také jsem čerstvým majitelem Hecht945.

1) řezal jsem s ní 2x (cca 8 nádrží - likvidace poražené lípy a dubu - cca 10kubíků) a jsem spokojen. Ve srovnání se Stihl nebo starým SOLem, které jsem si do ted půjčoval (podobná kategorie) je to slušné a na práci na chalupě plně dostačující. Nejsem profík, ale i profík kamarád byl mile překvapen.

2) V číně se dělá kde co, ale mají různé úrovně kontroly a kvality = co si zadáte, to vám udělají, ale je třeba hlídat a kontrolovat. (vím o čem mluvím) = jsou mezi neznačkovymi produkty šmejdy i skvosty.

U téhle pilky se o kontrolu stará zadavatel, tedy firma Werco... jak se stará, toť otázka.

3) Koupil jsem ji od prodejce, který zároveň dělá servis a v rámci garance mi přislíbil seřízení v záběhu, po zaběhnutí a evnt. další, což je u pilky nutné provést vždy. - Pochybuju, že by tenhle profík (servisuje pily profíkům z půlky okresu a mně servisuje křoviňák) nabízel něco zcela nepoužitelného... tedy HECHT mohu v této kategorii doporučit

4) V této cenové kategorii lze k věcem opravdu přistupovat jako ke spotřebnímu zboží, ale i tady platí záruka, a pokud ten stroj používáte málo, půjčte ho sousedovi, at je vytížen a případné vady se včas (do dvou let) projeví...:)

host - 250.152 (?), 12.4.2010 22:01

Dnes se mi stalo, že po vyčištění nemůžu dosadit kryt řetězu... Zadní částjde rukou dotlačit, ale po utažení šroubů odstává... Nevíte co s tím??

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 12.4.2010 22:08

Jestli sedí lišta správně na napínáku, tak dotahujte šrouby rovnoměrně a kryt by měl sedět správně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz