Který 4T křovinořez

host - 176.91 (?)
18.6.2015 6:57

Já tomu tady rozumím čím dál tím mín.Některé věci prostě nechápu.Jestli vlastním 8 let křovinořez OM 740 a nedal jsem do něj ani korunu a jednou už jsem tady napsal že se skoro těším až klekne, abych si konečně šel koupit ten???.No jaký? To si všichni půjdou koupit ty 2 značky, nebo s Vari 3 značky? A budou koukat jak je přilepený výrobní štítek, aby nekoupili padělek?To myslíte vážně?Nebo jak může vlastník křovinořezu mít na svých pozemcích bujné, silné nálety?A jak se to vlastně počítá? Mám pozemky4000m a sekám je 2x až 3x.To je 12tisíc?Myslíte si.že sekáč u obecního úřadu rozhoduje jakou značkou bude sekat.?Nebo kdy co bude sekat?Má pouze strunu a vše se dozví.Podobně mě pobaví v jiném tématu, když čtu že Motor Honda 190 zatěžuje kola v převodovce 317u Vari.Takových výplodů je tu víc.Já nebudu zjišťovat, jaký mi prodali setrvák v motoru, nebo řešit vhodný termín výměny oleje.Místo aby tu někdo napsal že je to jedno, tak se tu řeší usazeniny, voda apod.Omlouvám se.Je to možná tím, že jsem vyměnil z různých strojů mnohem víc oleje, než někdo projel paliva..Léta jsem pracoval v týmu sto lidí/strojů a viděl jsem, že je to většinou o lidech.Tabulka co stroj vydělal a jaké měl náklady to dokazovala.Žádný krouťák nikdo neměl šanci řešit jinak, než že přeřadil nebo si nabral méně.To je snad i u toho křovinořezu.A že to místo 3 hodin budu dělat 5 h? Pokud budu mít malý krouťák?To taky pravda být nemusí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 73.186 (?), 17.6.2015 21:32

Předpokládám, že je to Makita EM 4351UH, měla by být identická s Dolmar MS 4300 4U

host - 72.149 (?), 17.6.2015 14:17

Mám křovinořez 4510 od Dolmaru, 2,3kW. Sekám s ním hlavně nálety a hodně hnusně zarostlé pozemky. Myslím, že na 2000m2 by stačil menší výkon. Jsem max. spokojený. To platí i PS420C, kterou od této firmy také vlastním a používám. Je třeba si uvědomit, že do těchto diskuzí vstupují velmi často lidé zainteresovaní na konkretní značce. Z této pozice se snaží ovlivnit mínění čtenářů diskuze a ne se podělit o vlastní zkušenosti. Někteří vystupijí i pod několika IP adresami a nicky.  Takže je potřeba informace z diskuzí (a také z testů) brát s rezervou. Mě když se něco namotalo, tak to nebyla tráva, ale svízel. Ne na hřídel, ten tam jikde nekouká, ale na celou tyč vč. krytu. Minulý týden jsem sekal cca 3500m2- tužebníky výšky po prsa místy prorostlé svízelem a výmladky vrby. Se slabším strojem nevím, jestli by to vůbec šlo. Na křoviňáky od OM jsem slyšel dobré ohlasy.

FO

host - 176.91 (?), 18.6.2015 6:57

Já tomu tady rozumím čím dál tím mín.Některé věci prostě nechápu.Jestli vlastním 8 let křovinořez OM 740 a nedal jsem do něj ani korunu a jednou už jsem tady napsal že se skoro těším až klekne, abych si konečně šel koupit ten???.No jaký? To si všichni půjdou koupit ty 2 značky, nebo s Vari 3 značky? A budou koukat jak je přilepený výrobní štítek, aby nekoupili padělek?To myslíte vážně?Nebo jak může vlastník křovinořezu mít na svých pozemcích bujné, silné nálety?A jak se to vlastně počítá? Mám pozemky4000m a sekám je 2x až 3x.To je 12tisíc?Myslíte si.že sekáč u obecního úřadu rozhoduje jakou značkou bude sekat.?Nebo kdy co bude sekat?Má pouze strunu a vše se dozví.Podobně mě pobaví v jiném tématu, když čtu že Motor Honda 190 zatěžuje kola v převodovce 317u Vari.Takových výplodů je tu víc.Já nebudu zjišťovat, jaký mi prodali setrvák v motoru, nebo řešit vhodný termín výměny oleje.Místo aby tu někdo napsal že je to jedno, tak se tu řeší usazeniny, voda apod.Omlouvám se.Je to možná tím, že jsem vyměnil z různých strojů mnohem víc oleje, než někdo projel paliva..Léta jsem pracoval v týmu sto lidí/strojů a viděl jsem, že je to většinou o lidech.Tabulka co stroj vydělal a jaké měl náklady to dokazovala.Žádný krouťák nikdo neměl šanci řešit jinak, než že přeřadil nebo si nabral méně.To je snad i u toho křovinořezu.A že to místo 3 hodin budu dělat 5 h? Pokud budu mít malý krouťák?To taky pravda být nemusí.

host - 48.106 (?), 18.6.2015 7:26
Výplodů je tady ažaž. Sekačce se 4T motorem dřív prorezne šasi kolečka se taktak drží na oskách nůž má tvar jak šavle a 4T motor jede a jede a někdo mele a mele o závadách 4 T. Spotřebu nízké zatížení smradem hlukem jsou prý reklamní kecy na letáku. Vrchol jsou kecy od stolu na 4T ani ho neviděl natož aby s ním dělal. Většina seče pravidelně a nepotřebují kombajn do pralesa. Tak tak dostanou mašinu a běž dělat. Doma si vyberu sám zdraví mám jenom jedno.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz