Krovinorez Ryobi RBC 430SBS - skúsenosti

host - 187.130 (?)
2.7.2010 14:15

... to jsem pořád já ten nahoře a nepřihlášený

Tak to spojení dělené hřídele mně také nepřipadalo nijak opravdu trvale za provozu tj. při vibracích spolehlivé tj. pořád abych kontroloval dotažení.

Navíc, nedávno a u jiného prodejce a když přišla řeč, tak prý tam ani není tyč ale rizikovější bowden, takže a pokud je pravdou tak další otazník právě pro případné připojení dalšího nářadí. Dávám dál jak jsme koupil.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
orimbee - (1) - 170.220 (?), 8.6.2010 18:08, zobrazeno: 12562x
Ako nový majiteľ malej, ale dosť zanedbanej záhrady v kopci (6a) by som si chcel zaobstarať na jej udržiavanie krovinorez s prídavnými zariadeniami.Po prieskume ponuky a zvažujúc finančné možnosti som si vybral štvortakt RYOBI RBC 430SBS. Má niekto z Vás skusenosti s týmto strojom? Prípaddne skúsenosti so systémom EXPAND IT? Ďakujem za Vaše rady...

host - 187.130 (?), 1.7.2010 11:46

Loni jsem zakoupil podobný stroj téhož výrobce s týmž 4 taktním motorem. Před tím jsem měl asi 10 let silnější 2 takt od Flymo.  Opravdu nelze čekat, v této cenové úrovni pro 4 takt a jak jsem si na sobě ovřil, zázraky: teď koncem jara šel křovinořez do reklamace. 

Startování za studena na vícero pokusů, motor se silně hřál a v návodě i proto uvedeno upozornění, že používat křovinořez resp. držet ho jen na té jedné straně, pro mne problematické hlídání množství oleje, měrka jako mrňavý čudlík je přímo zespodu víčka, malé množství oleje pochopitelně špatně ale v návodu upozornění, že přelití také špatně, takové ty šroubovací cereptičky a jako je kryt za sekací hlavou pořád a pořád kontrolovat resp. utahovat. Také se mi zdálo, že mám nějak vyšší spotřebu benzínu a proti starému vyžínači, ač teoreticky by to mělo být naopak.

Přes to vše ta práce se 4 taktem byla nadějná, fandím tomu moc a moc, ale příště a pokud tak raději do něčeho ověřenějšího, značka výrobce byla uváděná jako původně japonská ale potom dle došlé krabice to byla Čína.

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 143.47 (?), 1.7.2010 18:54
Poohlednete se Miroslave radeji po nejake osvedcene znacce. S timto a podobnymi krovinorezy si navic koupite jeste starosti. Ctyrtaktni motory jedine od Hondy, Subaru nebo Stihlu. R

host - 92.146 (?), 2.7.2010 12:02
Ďakujem obom pánom za info. Našťasie som ten stroj ešte nekúpil.Pravdupovediac viac ako štvortakt, ma lákala tá možnosť pripojiť na delený hriadeľ aj iné zariadenia napr. kultivátor alebo plotorez (systém EXPAND IT).Prešiel som celé fórum ale nikto tu o tom nepíše. Inak musím priznať, že toto fórum mi poskytlo tak veľa informáciíí, že ho propagujem kde môžem.Všetkým (CZ aj SK) ktorí sú ochotní podeliť sa o svoje skúsenosti názory či nápady patrí moja vďaka.

host - 187.130 (?), 2.7.2010 14:15

... to jsem pořád já ten nahoře a nepřihlášený

Tak to spojení dělené hřídele mně také nepřipadalo nijak opravdu trvale za provozu tj. při vibracích spolehlivé tj. pořád abych kontroloval dotažení.

Navíc, nedávno a u jiného prodejce a když přišla řeč, tak prý tam ani není tyč ale rizikovější bowden, takže a pokud je pravdou tak další otazník právě pro případné připojení dalšího nářadí. Dávám dál jak jsme koupil.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz